1 Май, 2014 08:58 13 219 7

Гръцки хайки за наши шофьори

  • хайки-
  • гърция-
  • шофьори

Днес се провежда стачка в южната ни съседка

Гръцкият КАТ почва хайки за наши шофьори. Засиленият контрол ще бъде предимно по шосетата, откъдето традиционно прииждат българските туристи заради почивните дни от 1 до 6 май, съобщи БНР. Очаква се за миниваканцията покрай Гергьовден хиляди нашенци да сменят дъждовното време у нас с плаж по островите на юг. Експерти препоръчват сънародниците, решили да прекарат празниците в южната ни съседка, да са особено предпазливи. 

Нашенците трябва да имат предвид, че фериботите до островите в южната ни съседка днес няма да се движат. Очаква се трафикът в Гърция да е доста натоварен и заради стачката на железниците в страната. До петък включително по централните пътища в страната на Зорба Гъркът е забранено движението на ТИР-ове, за да се облекчи трафикът на леки автомобили.

Глобите за сгафили шофьори в южната ни съседка са доста солени. За превишаване от 20 км/ ч. се налага санкция от 140 евро. Тя се намалява на половина, ако се плати в срок от 2 седмици. Стратегия шофьорът да се залепи зад по-бързо движещ се автомобил, за да може полицията да спре първия, не върши работа, предупреждават от БНР. Гръцките полицаи засичат с радари с камери всички нарушители и след това да ги спират километри по-надолу по пътя. Нашенците трябва да внимават и къде паркират в големите градове. Обикновено провинилите се остават без един от регистрационните номера на колите си, за да не могат да се измъкнат без да платят.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Stone Kold

    5 2 Отговор
    има турция там не са такива като гърци и е по хубаво
  • 2 Kostadin Georgiev

    3 1 Отговор
    Не изопачавайте нещата!Гръцкия полицай със радар не е застанал на пътя за да чака български нарушители а си спазва задълженията и не подлежи на рушвети,не се крие в храстите както нашите необразовани и гладни пазители на реда.Аз специално имам фиш от години за превишена скорост която е 80 евро от година фиш от 180 евро за липса на двата триъгълника на полуремаркето от които 20 за превишена скорост които никога няма да платя а ако се платят в рамките на осем дни е наполовина.
  • 3 Stone Kold

    4 1 Отговор
    в гърция не съм бил никога и то4но заради тези малоумия не искам да стъпя там пък и не ми допадат гърците ина4е евала 4е въртят европата за милиарди и си знаят своето

    Коментиран от #4

  • 4 Dimitar Rupanov

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "Stone Kold":

    Ако е малоумие да се спазват правилата за движение, то тогава ти си царя на малоумниците. А относно Костадин Георгиев, често съм ги засичал полицаите да се крият зад храстите. Естествено за рушвет не може и да става дума. Просто те хващат в нарушение и си плащаш.

    Коментиран от #5, #7

  • 5 Kostadin Georgiev

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Dimitar Rupanov":

    Ще дам два примера за криене в храстите.Преди месец на светлофара на околовръстно шосе и Люлин нямаше видимо полиция но за мое нещастие хахахааааа след петдесет метра бях спрян със сирена и засичане под предлог че съм говорил по телефона. Направих се на артист че нямам пари а само леи, дадох му 16леи, а полицая ме попита колко прави това а аз му отговорих много хахахаааа а през цялото време пътя беше затворен(камиона е 16-17метра. Преди няма и седмица на колелото между същия светлофар и калотинския един полицай така се затича към камиона да ме спре че за малко щеше една кола да го сгази. Помислил че не съм си сложил колана и пак затвориха пътя. Такава простотия в Гърция няма как да се получи а да не говорим за Европа.
  • 6 Бай Иван

    1 0 Отговор
    След две седмици , вече , ще съм далеч от скапаната Гърция!
  • 7 Stone Kold

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Dimitar Rupanov":

    алоо ти не виждаш ли заглавието?Гръцки хайки за наши шофьори
    тва е заглавието, не е хайка за нарушители а специялно за бг шофери....при такова положение за какво да ходим там?как съм добре дошъл като ще ме проверяват за вериги за сняг и ще пишат глоби
Новини по държави: