22 Май, 2014 18:23 1 253 0

Наш екип продължава да помага в Сърбия

  • наводнение-
  • сърбия-
  • наш екип-
  • помага
Наш екип продължава да помага в Сърбия - 1
Снимка: AP/БТА

Българските пожарникари и спасители продължават дейностите по отводняване на територията на сръбските градове Парачин и Ягодина, съобщиха от МВР.

Служителите на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението” наблюдават критичните участъци в българската част на река Дунав. Към момента не е налице непосредствена опасност от наводнение

Българските пожарникари и спасители, работещи на територията на Сърбия, са разделени на две основни групи – в Парачин и Ягодина. Екипите отводняват основно обществени сгради и частни домове.

Част от българските пожарникари и спасители, работещи на територията на Сърбия, се прибират в страната ни утре. Главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров и представители на политическото ръководство на МВР ще посрещнат спасителния екип. На тяхно място страната ни изпрати втори екип, който вече се намира на терен и участва в спасителните действия.

От вчера пожарникарите ни в Парачин са дислоцирани в промишлената зона на населеното място, където, освен отводнителни дейности, се извършва обезопасяване и почистване на разрушена инфраструктура. Днес вторият български екип е започнал да помага и на бедстващи хора, живеещи в близки до Ягодина населени места. По желание на сръбските власти българските пожарникари и спасители ще продължат мисията си още една седмица.

Служителите на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението” наблюдават критичните участъци в българската част на река Дунав. Към момента не е налице непосредствена опасност от наводнение. Предприети са всички необходими действия за осигуряване на техника и материали за построяването на временни диги. До този момент са издигнати подобни съоръжения в градовете Видин и Лом. В тези населени места продължават да действат общинските планове за защита на населението от наводнение, съответно втора и трета степен. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: