Last news in Fakti

23 Октомври, 2020 15:46 3 079 14

Още мерки в Ловеч и Троян

  • ловеч-
  • троян-
  • маски

В заповед са разписани ограниченията

Още мерки в Ловеч и Троян - 1
Снимка: БГНЕС

Допълнителни противоепидемични мерки за общините Ловеч и Троян въвеждат от РЗИ Ловеч от 24 октомври 2020 г., съобщиха от община Ловеч. Мерките са резултат от трайно очертана тенденция за повишена заболеваемост от COVID-19 на територията на област Ловеч, достигнати 14-дневни стойности от над 95,5 на 100 хил. за областта и преобладаващо разпространение на инфекцията в общините Ловеч и Троян.

След обсъждане на заседание на Областен кризисен щаб и след съгласуване с доц. д-р Ангел Кунчев - главен държавен здравен инспектор, е издадена заповед №РД-01-179/23.10.2020г. за въвеждане на допълнителни противоепидемични мерки на територията на двете общини. Тя е за периода от 24 октомври до 8 ноември включително. При задържане на високи стойности на заболеваемост, срокът на действие на заповедта ще бъде удължен.

В заповедта са разписани ограниченията при събиране на много хора, къде и кога маските са задължителни, въвежда се учестена дезинфекция, физическа дистанция на пазари, тържища и други сходни места от 1,5 м. между сергиите.

Когато се провеждат събирания на закрито могат да присъстват до 30 души (за празненства) и до 50 лица (за семинари, конференции и т.н.). Спортните мероприятия и състезания стават с публика до 30 % от капацитета на площта при дистанция от 1,5 м. между зрителите на открито и без публика на закрито.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петият Ангел

    6 1 Отговор
    Октомври е месецът на сатанягите.
  • 2 Всички с кофа на главата

    14 1 Отговор
    И да са на 8 километра растояние😂😂😂😂 и да излазат само на балкона и да меткат парите че са необходими да се бори тиквата с лошия грип😂😂😂😂
  • 3 дайте й мерките

    11 3 Отговор
    Бих се карантинирал доброволно с тази на снимката.
  • 4 ЛЕВСКИ 1914

    9 5 Отговор
    Аз пък си помислих че ще връщат Литекс обратно в Ловеч.

    Коментиран от #10

  • 5 Естет

    9 2 Отговор
    Готина мацка
  • 6 В ловешкото РЗИ

    4 0 Отговор
    са корумпирани до безбожие! Корумпирани калинки!
  • 7 Опа

    5 0 Отговор
    Отново се оправдаваха, като убеждаваха , горките уплашени и неподготвени журналисти, колко са добри ПСР тестовете, като самите производители декларират около 67% надеждност. И така с над 33% съмнение, вкарваме под карантина, плашим малосимптомните хора така че да влизат в болница. Това е пак проява, на поредната лъжа за тестовете, възможността на лабораториите и 1200 лева на болен по клинична пътека. Само че никой не казва броя на симптомните - казвам ви го аз под 3% хора с поне 2 симптома на ОРЗ.
  • 8 Оле

    3 0 Отговор
    "Това е много древен вирус, да, открит е през 1957 година, но към днешна дата има 34-37 вида коронавирус, а вероятно и повече. По думите му коронавирусът е достатъчно прогнозируем и не е така заразен, колкото грипа, който засяга 400 млн. души в сезона, а не през годината. Това заяви проф. Генадий Онищенко*, академик от Руската академия на науките в интервю за kp.ru. На въпрос дали от грип се умира повече проф. Онищенщо отговаря: "Напълно вярно" и допълва, че именно грипът е най-опасната инфекция. По думите му "може би това е планирана информационна терористична атака, други признаци няма и ние трябва да направим много сериозни изводи. Трябва да се анализират всички обстоятелства и тази информационно-терористична атака, която наблюдаваме от първия ден също трябва да се анализира. Защо? Страхът е заложен в нас генетично. Всички знаем притчата за чумата, която убила повече хора от страх. Ето така генетичния страх у човека пред инфекцията е заложен и сега то много умело се експлоатира." "Води се война. Първо спряха икономиките. Две велики икономики - китайската и американската. Русия също спря. Т. е. нанесени са огромни щети на всичко. Аз виждам от медицинска гледна точка, не съм икономист, но когато по време на първата вълна бе спряно оказването на първична медицинска помощ във всеки стационар на основание, че всички се страхуваха, а имаше още какво да научим за това вирус... Престанахме да оказваме и планова помощ. А какво означава неоказване на планова помо
  • 9 Опа2

    2 0 Отговор
    А какво означава неоказване на планова помощ на онкоболен, когато той не получи химио или лъчетерапия? И през юли това се отрази, когато имаше 16 или 20 хил. повече смъртни случаи. Това вече не е коронавирус. Това е предизвикано от коронавируса", допълва още професорът. Генадий Онищенко обръща внимание и на вредите върху психиката. Съгласно данни от европейските страни 30% от хората са в състояние не на психологически стрес, а в гранични състояния и депресия. "Школата на носене на маски вече се формира. Това става навик, не на всички, за съжаление.", допълва още той. *Генадий Онищенко е епидемиолог, бивш заместник-министър на здравеопазването на руската федерация и бивш главен санитарен лекар на руската федерация.
  • 10 Бай Стою касапина

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "ЛЕВСКИ 1914":

    А не си ли помисли, че ще карантинират Левски някъде в окръжните групи? А?

    Коментиран от #11

  • 11 Левски 1914

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Бай Стою касапина":

    Не не бай Стоьоо това НИКОГА НЯМА ДА СТАНЕ както и Литекс НИКОГА НЯМА ДА СТАНЕ Цска Цска на 09 09 2016г ПФАЛИРА.
  • 12 Бай Стою касапина

    0 0 Отговор
    ПФАЛИРА! Това някакъв нов глагол ли е?
    Пич, слушай ме сега. Седни на стола и нареди на масата всички хапчета дето пиеш. Тези за ляв завой в ляво, тези за десен в дясно и ги пий с достатъчно количество вода щото може да си увредиш стомаха. И ги пий редовно, щото се получават увреждания!
  • 13 факт

    0 0 Отговор
    като затворят нощните заведения и вирусът ще остане затворен и докторите няма да се заразяват!
  • 14 миро

    0 0 Отговор
    Не се подчинявайте на заповедта и вземете съдбата си в своите ръце.Германският съд отмени заповедта за затваряне на дискотеките и баровете като противозаконна и там всичко работи.Подайте молба в съда против незаконното нареждане.Вдигнете стачка всички от бранша и тогава ще ви чуят,ако и така нестане остава само евдно..... всеки да реши сам какво е то.