Last news in Fakti

29 Април, 2021 22:00 2 396 5

Тестват с близалки малчуганите за COVID-19

  • близалки-
  • австрия-
  • коронавирус-
  • малчугани-
  • деца-
  • пандемия-
  • тест-
  • детски градини

Иновативен метод е въведен в Австрия

Тестват с близалки малчуганите за COVID-19 - 1
Снимка: Shutterstock

Новоразработен тест за коронавирус с форма на близалка се въвежда в някои от австрийските детски градини като алтернатива за прохождащи деца, които не харесват много тампони в гърлото или носа, съобщи агенция БГНЕС, позовавайки се на АФП.

Децата - малко срамежливи - се наредиха в една детска градина във Виена тази седмица, за да бъдат тествани, като упражнението беше отворено за медиите. Въпреки че децата са освободени от много вирусни мерки, има опасения, че с отварянето на училищата и детските градини по-заразният вариант, който се появи във Великобритания и е доминиращ в няколко страни от ЕС, може да се разпространи по-широко сред младите хора и децата. Това може да допринесе за нов скок на случаите и да застраши напредъка с кампаниите за ваксиниране.

За да "следи инфекциите" и да предложи "разумна алтернатива на други възможности за тестване", австрийската провинция Бургенланд вече е поръчала 35 000 теста като близалки, каза говорител на регионалното правителство пред Франс прес. Това следва успеха на пилотен проект с деца в някои детски градини и дневни центрове. До родителите са изпратени писма, в които се информира, че провинция Бургенланд ще предоставя на всяко дете три безплатни теста на седмица.

Инструкциите гласят, както следва: „Поставете теста в устата, смучете 90 секунди, потопете теста в контейнера, изчакайте 15 минути, проверете резултата. След първоначалното разочарование, че на тестовете липсват ярките цветове и сладкият вкус на истинска близалка, вместо да приличат на „извънгабаритен памучен тампон“, бащата и графичният дизайнер Доминик Кротчек казва, че неговото тригодишно дете вече приема добре тестовете. "Това е безпроблемно - току-що го направихме отново днес и работи добре", каза Кротчек пред AФП. „Мисля, че има смисъл да имаме по-строг контрол в образователния сектор“, каза той.

Тестовете са измислени от Мануела Фьодингер, която ръководи лабораторията във виенската болница „Кайзер Франц-Йозеф” и е призната за пионер в лесен за използване тест за гаргара, който сега е широко използван в нацията от 8,9 милиона. Когато миналата година градът Виена призна нейното изобретение, кметът на Виена попита какво може да се направи, за да се тестват малки деца, а Фодингер отговори: "Имам идея и за това." Във Виена Фьодингер сега провежда проучване с деца на възраст между една и шест години в пет детски градини, за да покаже колко точни са резултатите от тестовете и да помогне да се реши дали тестовете- близалки могат да се използват по-широко.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Звучи, като тест за възрастни 18+

    2 3 Отговор
    „Поставете теста в устата, смучете 90 секунди, потопете теста в контейнера, изчакайте 15 минути, проверете резултата. "
  • 2 123

    12 3 Отговор
    Пълни глупости. Нищо не тестват.Ковида е лъжа. Театовете са измама.
  • 3 бизнес сегмент

    8 1 Отговор
    американските фарма олигарси и борсови спекуланти, инвестиращи в фарма бизнеса и надуващи балона на био- технологиите налазиха и децата с тестове и ваксини.

    За тях децата са просто пазарен сегмент за масови продажби на тестове, генномодифицирани ваксини, всекакви хапчета, спройчета, сиропчета и т.н.
    Както се вика парче месо, от което може да се изкарат пари от страха на родителите.

    Затова тия олигарси и спекуланти са си направили " миловидни фондацийки", чрез тях финансират яко сзо и докторите в сзо( и докторите в сзо деца хранят, искат удобни къщи и коли, а те не са евтини в швейцария).

    Децата са добър бизнес сегмент с гарантирана печалба. Браво на търговците на лекарства и фарма олигарсите. А рекламата по медиите е скъпа, но печалбата от хапчета, спрейчета, сладки сиропчета и генномодифицирани ваксинки е огромна.
  • 4 Въпрос

    2 1 Отговор
    А Георг кога?
  • 5 коча

    4 1 Отговор
    А да навра една кожена близалка на некои които се опита да даде такава на моето дете там дето слънце не огрява можели само питам