Last news in Fakti

1 Юли, 2021 17:45 2 573 43

EMA обяви: Ваксинирането с две дози защитава от Делта варианта!

  • ваксина-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • делта

Това увери на пресконференция Марко Кавалери, ръководител на ваксинната стратегия в Европейската агенция по лекарствата

EMA обяви: Ваксинирането с две дози защитава от Делта варианта! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Две дози от ваксина срещу Covid-19 осигуряват защита срещу бързо разпространяващия се вариант Делта, съобщи Европейската агенция по лекарствата, цитирана от Франс прес.

Марко Кавалери, който ръководи ваксинационната стратегия на Агенцията, предупреди, че се очакват нови варианти на Covid-19.

Производителите на ваксини трябва активно да наблюдават мутациите на вируса, призоваха от Европейската агенция по лекарствата.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    26 5 Отговор
    С 2 дози през 6 месеца..

    Коментиран от #22

  • 2 😷😷😷

    32 9 Отговор
    Лъжат! Фактите от Израел, Англия и пр. говорят друго!

    Коментиран от #4, #5, #24

  • 3 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    23 5 Отговор
    Дайте документите от проучванията!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 гтнгтн

    12 5 Отговор

    До коментар #7 от "asd":

    Борисов не е ваксиниран, Радев не е ваксиниран, над половината от лекарите отказват ваксината - ти мислиш, че си по-хитър от тях ли. Изчакай няколко месеца - много вероятно е да спреш да пишеш тук
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 😷😷😷

    18 7 Отговор
    "Около половината от заразените с „Делта” варианта на COVID-19 в Израел, са ваксинирани с две дози от ваксината на „Пфайзер”, което накара правителството да възобнови изискването за носене на маски на закрито и други мерки за ограничаване на силно вирулентния щам, съобщава „Уолстрийт джърнъл”."

    Коментиран от #18, #21

  • 14 😷😷😷

    8 6 Отговор

    До коментар #11 от "asd":

    Наркотиците в комбинация с ваксината ти влияят зле! Пишеш и говориш несвързано и това няма общо с гейските ти наклонности и фикция, към столипиновски обитатели!

    Коментиран от #20

  • 15 Пародията продължава

    13 6 Отговор
    Вярвам че такъв вирус няма, и неВярвам на СЗО, каквото и да напишат.
  • 16 ВАКСИНИРАН = СТЕРИЛЕН

    19 6 Отговор
    Защо ми триете въпроса? Доста е резонен. Кога ще излезе ваксина, за която не е нужно да се подписва декларация за информирано съгласие?

    Коментиран от #42

  • 17 67778

    16 6 Отговор

    До коментар #9 от "67778":

    Да поясня - пре предишните епидемии от свински и птичи грип, който също са от типа на короната са правили опити с ваксини и всички опитни животни са умрели при среща с коронавирус. Сега същия тип ваксини ги дават на хора - част от ваксърите умряха вече от страничните ефекти, но главния мор ще е когато се срещнат с коронавирус. С други думи никой не може да надхитри природата хихихихихи чао ваксъри

    Коментиран от #23

  • 18 asd

    7 8 Отговор

    До коментар #13 от "😷😷😷":

    - Но силно ваксинирани страни като Великобритания и Израел не наблюдават нарастване на смъртните случаи или хоспитализациите.
    - И двете възприемат по-снизходителен подход за контрол на вируса, отколкото при предишни вълни.

    NBC News: Delta вариант в Израел заразява някои напълно ваксинирани възрастни.
    Ефективност 90%

    Столипиновски гей!
  • 19 Ваксиниран1403

    5 10 Отговор

    До коментар #6 от "ВАКСИНИРАН = СТЕРИЛЕН":

    Само ако ваксината стане задължителна. За ваксините по желание винаги се подписваш, че си съгласен. Така е било и преди така е и сега така ще бъде и в бъдеще. Въпроса е принципен и няма нищо общо с конкретна ваксина.

    Коментиран от #26

  • 20 asd

    4 7 Отговор

    До коментар #14 от "😷😷😷":

    Нобразованият ром как грухти само.
    ХАхахахахахахахахаахаха
    Леко с напъването да не одрищиш пак гащите, паразит!
  • 21 Ваксиниран1403

    2 8 Отговор

    До коментар #13 от "😷😷😷":

    Когато фактите говорят антиваксърските простотии нямат никаква стройност.
    Само наивниците може да им обръщат някакво внимание.

    Коментиран от #43

  • 22 Ваксиниран1403

    3 9 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    И дори да така какво лошо има. По-скоро след първите две дози ще е по една през 6 или 12 месеца. Нима при грипа не е подобно. Къде е трагедия в това?
  • 23 Ваксиниран1403

    2 12 Отговор

    До коментар #17 от "67778":

    Пълни глупости са това. Антиваксърска тъпа и плоска пропаганда в която няма нищо вярно.Първо грипните и корона вирусите нямат нищо общо съвсем различни класове са. Второ къде са измелите в Изриел? По тази неадекватна логика там вече 60% от населението трябва да е умряло, но не е. Няма и да умре те рекорди по смъртност не поставят за разлика от не ваксиниращите се масово руснаци.

    Коментиран от #27

  • 24 Ваксиниран1403

    2 9 Отговор

    До коментар #2 от "😷😷😷":

    Ако отнесем смъртните случаи от корона вирус за последните 15 дни към населението на съответните стани поличаваме смъртност от 0.32 човека на милион за Изриел, 3 човека на милион за Великобритания срещу 49.2 човека на милион за Русия. Тоест смъртността от ковид в Русия в момента е 16 пъти по-голяма от тази в Великобритания. Смъртността от корона вирус в Русия в момента е 153 пъти по-голяма от тази в Изриел. Изводите да си прави всеки сам и да се замисли хубаво дали да вярва на антиваксърски нелепи теории и простотии.
  • 25 Рошко

    4 2 Отговор
    Тези пък откъде се пръкна ха, а ваксинирането всяка година ви гарантира че никога ама никога няма да се разболеете

    Коментиран от #28

  • 26 ВАКСИНИРАН = СТЕРИЛЕН

    13 2 Отговор

    До коментар #19 от "Ваксиниран1403":

    При ваксините, които са минали тестовия си период от 10-20 години, и са доказали, че действат, няма декларации. При ваксините и лекарствата в ТЕСТОВ/ЕКСПЕРИМЕНТАЛЕН период се попълва декларация за информирано съгласие.

    Коментиран от #29

  • 27 И ние не се ваксинираме масово, пък не и

    13 1 Отговор

    До коментар #23 от "Ваксиниран1403":

    И ние не се ваксинираме масово, пък не измираме масово. Защо смъртността и заболеваемостта на всесезонния негрип паднаха толкова последните седмици, че и над месец? А в България имаше и Делта вариант през април.

    Коментиран от #30

  • 28 Ваксиниран1403

    2 8 Отговор

    До коментар #25 от "Рошко":

    Гарантира, че вероятността да се разболеете е с процента на ефективност на съответната ваксина по-малка отколкото ако не се ваксинирате. Това никак не е малко 100% гаранция няма и не може да има, но то и за почети нищо в живота няма 100% вероятност.
  • 29 Ваксиниран1403

    1 11 Отговор

    До коментар #26 от "ВАКСИНИРАН = СТЕРИЛЕН":

    Глупости при всяка ваксинация срещу грип се разписваш. Така си беше и преди и сега е така.Подписваш се, че искаш да бъдеш ваксиниран със съответната ваксина и се си запознал с характеристиката и. Това се прави защото ваксинацията е по желание и не е задължителна. Това е доказателството, че ти си пожелал това, а не че лекаря те е заблудил и те ваксинирал без ти да си искал това.
  • 30 Ваксиниран1403

    2 9 Отговор

    До коментар #27 от "И ние не се ваксинираме масово, пък не и":

    За съжаление сегашното положение в България е временно. Някои хора и миналото лято обясняваха, че всичко ще е приключило, че и дипломи щяха да късат ако не е така, но какво се случи есета вече знаем.
    В началото на година при спада на случаите отново се тиражираше, че колективния имунитет бил причината, но пролетта опроверга и това.
    Предстоящата есен с малкия брой ваксинации за съжаление си гарантираме,че ще повторим нещата отново. Ще докажем по трудния начин, че не сме го постигнали колективния имунитет и. че така няма да го постигнем никога.
  • 31 Опа

    11 2 Отговор
    Наизскочили са троловете ама слабичко пак… Та, били намалели смъртните случаи, затова Англия отложи разпускането и Израел върна ограниченията. Първо смъртните случаи ВИНАГИ намаляват лятото тъй като температурите допринасят, обаче за ПЪРВИ ПЪТ има такъв скок на респираторни заболявания (уж ковид). Направи статистика с мин година в Англия и ще видиш, че такова нещо нямаше. Очевидно, мутациите са причинени от масовата ваксинация. Второ, не се отразяват смъртните случаи от ваксини, както се броят от ковид (уж ковид, макар че 28 дни след положителен тест а абсурдно). Тъй като вече масово са ваксинирани в тези страни, не върви и да се отразяват смъртните случаи като част от ковид, а вече си мреш от придружаващи заболявания пак. Измамата продължава, но нека си припомним реалните факти.

    Коментиран от #32

  • 32 Ваксиниран1403

    2 5 Отговор

    До коментар #31 от "Опа":

    А в Русия като не се ваксинират и като поставиха температурни рекорди за последните 120 години защо пак поставят рекорди и по смъртност от корона вирус? Смъртността от всичко без значение от причината не се увеличава, а даже намаля и във Великобритания и във Изриел. Тази опорна точка на антиваксъри не върви. Данните са достъпни и се вижда че пиковете на смъртността от всичко съвпадат с пиковете на смъртността от ковид. Така е и в Изриел така е и във Великобритания така и в България.

    Коментиран от #33

  • 33 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    4 1 Отговор

    До коментар #32 от "Ваксиниран1403":

    Нали ти дадох данни ,защо пак лъжеш???Не ти ли е неудобно???до 2седмици ще видиш какво ще стане на острова!Сега днес са на 320/100000 рекорд за европа...!Я кажи утре на колко ще са албионците??

    Коментиран от #34

  • 34 Ваксиниран1403

    2 5 Отговор

    До коментар #33 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Дaннитe кoитo цитирaш пoтвърждaвaт тoвa кoeтo aз твърдя, нo ти oтричaш упoритo. Цитирaш cмъртнocт oт 214 cлучaя във Вeликoбритaния и 7530 в Руcия. Тoвa oтнeceнo към нaceлeниeтo нa двeтe cтрaни прaви 3.14 cмъртни cлучaя нa милиoн при Aнгличaнитe и 51.58 cмъртни cлучaя нa милиoн при руcнaцитe. Тoecт пo oтнoшeниe нa cмъртнocт в Руcия пoлoжeниeтo e 16 пъти пo-злe.
    Нарастването на новите случаи на острова е от преди две седмици, но то не е последвано от увеличаваща се чувствително смъртност. Няма и да има нарасне и след две седмици. Такава е ситуацията в Изриел. В русия обаче не е така. Именно това е разликата между 60% и 10% ваксинирани.

    Коментиран от #35

  • 35 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    5 1 Отговор

    До коментар #34 от "Ваксиниран1403":

    Виж дадох ти общата смъртност ,а ти си избираш!Какво показва общата смъртност!Я сметни!Но ти не можеш да смяташ ти си завършил 1ви клас и само можеш да пишеш!В момента в Англия има геометрично развитие на Инфекцията и скоро и смъртноста и ще бъде експоненциална!До 2седмици ще им трябват чувалите на оня!Общасмъртност в англия е ,около 3пъти по висока от Русия!Та извадя ли Калема,а?

    Коментиран от #37

  • 36 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 1 Отговор
    Смъртни случаи
    128 140
    Съобщени вчера: + 14Общ брой случаи
    4 800 907
    Съобщени вчера: + 25 606
    Нови случаи (14 дни)
    Диаграма с тенденциите за 14 дни
    17.06–30.06: + 211 093
    Това отнесено към население от 66000000,колко процента прави???ето ти Русия 132 973
    Съобщени вчера: + 659 Русия
    Общ брой случаи
    5 449 594
    Съобщени вчера: + 20 633 това отесено към 150000000,колко процента прави???Можеш ли въобще да смяташ???
  • 37 Ваксиниран1403

    1 3 Отговор

    До коментар #35 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Дай факти, а не лични нападки. Личните нападки издават невъзможност да си защитиш тезата. Нарастването на новите случай в Великобритания започна в началото на юни. Сега вече сме юли. Цял месец и никакво чувствително нарастване в смъртността. На базата ха какво точно реши, че след две седмици ще нарасне? Статистиката говори за средно под месец между заразяването и смъртта от ковид. Да не говорим, че дори и тежките случаи в момента при тях не нарастват много. Болниците им не са притворени за разлика от пролетта. Даваш обща смъртност от началото на епидемията, но тя не отразява моментната ситуация по никакъв начин. Ако искаш да обобщаваш трябва да изчакаш първо процесите да завържат. Русия няма нито гъстотата на населението нито международните движения на англичаните. Не случайно много проблемните градове в русия са двата и най-големи града които се доближават по плътност на населението до английските. Напълно логично и очаквано е Великобритания да пострада много повече и това беше факт до тази пролет, но в момента нещата не стоят така. И за това си има причина и тя се казва масова ваксинация.

    Коментиран от #38

  • 38 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 1 Отговор

    До коментар #37 от "Ваксиниран1403":

    Когато нарастне геометрично заразноста,ще се увеличи пропорционално на нея и Смърта!В момента там заразноста расте геометрично!Смърта също расте,засега не пропорционално,но....Това е аксиома!Елементарни неща не знаете,а спорите???Обиждате ме с незнанието си!Дадох общи данни за Русия и Велика британия...Никакъв отговор.Ако имате ментални проблеми-лекувайте се!

    Коментиран от #39

  • 39 Ваксиниран1403

    1 1 Отговор

    До коментар #38 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Това за връзката между новите заразявания и смъртността беше вярно преди да има ваксинация. През цялото време казвам че ефекта от ваксинацията е нарушаването на тази връзка, но вие упорито се правите, че не сте разбрали.
    За общите данни коментирах вече по горе. Не оспоря с вас, че от началото на епидемията до сега във Великобритания жертвите отнесени към населението и са повече отколкото в Русия. Това е факт, но далече не значи, че това ще продължи да е така. Въпросната връзка за която вие говорите между новите случаи и смъртността обаче е факт в монетна в русия , защото не е прекъсната чрез достатъчна степен на ваксинация. Нещо повече смъртността в момента в Русия нараства със скорост с която не е нараствала при никоя от предходните вълни. Няма да се изненадам ако това продължи достатъчно дълго или се повтори многократно дори и по общата смъртност от началото на епидемията за която говорите Русия да изпревари Великобритания. И между другото няма нищо срещу Русия нито имам някакви симпатии към Великобритания. Просто анализирам фактите обективно и правя заключения, но не защото те ми харесват или не а защото това дава насока къде какво може да се очаква да се сучи.

    Коментиран от #40

  • 40 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 1 Отговор

    До коментар #39 от "Ваксиниран1403":

    Ами анализирайте тогава бг,защо няма нарастване на случаите при положение,че имаме 11,2%боцнати???Не само нямаме увеличение ,но в евросъюза на 2седмична база сме след Румъния и Германия!От 27 стране сме 25,не знам защо ,но ни изкарват 21....Утре очаквам на основа предишни дни да сме под 0,5%!Нали знаете,че всяко измерване има допустима статистическа грешка!Та,бихте ли предвидили по вашия си начин какво и защо при такава ваксинация няма увеличение ,а имаме намаление на случаите в бг!Същото се отнася и за другите страни!Вижте Румъния...Когато правите изборна статистика се получава това,което се мъчите да убедите!Хората не се хващат на внушения!Те смятат и виждат нещата по добре!Въртите сучите,от време оно сте защитник на англосаксите под различни никове!Аз съм дълбоко виждащ,това означава,че съм подготвен във всякакви ситуации и метаморфози!За разлика от вас не ми трябва сверка с грешка в уикипедия,а за повечето неща съм бил пряк свидетел!Когато ви кажа,че смъртноста в Англия ще се вдигне на база заразноста,просто изчакайте!Я вижте каква е била преди седмица и колко е сега....Чудно мие какъв човек трябва да бъдеш за да защитаваш тези които разораха софия с бомбен килим,но това си е ваше лично решение!Аз мразя англосаксонската раса!

    Коментиран от #41

  • 41 Ваксиниран1403

    1 0 Отговор

    До коментар #40 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Умишлено ви написах,че не защитавам никого защото си личеше на къде извъртате нещата. Това с мразенето заради определени исторически събития е нещо много повърхностно и е следствие на политически манипулации. Войната е лошо и отвратително нещо, но тя не е предизвикана от обикновените хора, а от политиците. Единствено политици мразя, а не народи. Мразя ги без значение на тяхната народност и то цялата си душа. Колкото да анализа за България, ами то е въпрос на време ситуацията да се промени за съжаление Епидемиите се развиват винаги на вълни. В русия между март и началото на юни също нещата бяха спокойни и нямаше никакви опасения, но сега не е така. Именно това ще ни си стовари и на нас, но за разлика от тях ние няма да можем да построим функциониращи болници за седмици. Най-много да на редим пак креватите от резерва в арената, но креватите не лекуват за съжаление. Всички страни ще преминат през поредната вълна, но въпроса е как ще я посрещнат и какви разрушения ще предизвика в тях.
    Ако тежките случаите не са много и болниците не са пълни и икономиката няма да страда. Ето в Великобритания има нарастване но не изпитват особени затруднения пролетта не беше така, затова тогава взеха мерки защото нямаше как, но сега особени мерки не вземат. Контраста в монетна е Русия и тя ще стигне до поредното пълно затваряне.
  • 42 ARGON

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "ВАКСИНИРАН = СТЕРИЛЕН":

    На вас ви трият коментарите, защото не сте "политически коректен". Ционистките медии не допускат своеволия.
  • 43 ARGON

    1 1 Отговор

    До коментар #21 от "Ваксиниран1403":

    Това е стъкмистика за наивници - манипулации и дезинформация.