Last news in Fakti

16 Юли, 2021 15:10 5 873 8

Заповед на Стойчо Кацаров за влизане в България

  • граница-
  • стойчо кацаров-
  • коронавирус

Новите правила влизат в сила от 19 юли

Заповед на Стойчо Кацаров за влизане в България - 1
Снимка: БГНЕС

Деца до 12-годишна възраст, пристигащи от зелена и от оранжева зона, се допускат на територията на България, без да е необходимо да представят документи за COVID-19. Това нарежда министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров със своя заповед.

Съгласно заповедта от днес, 16 юли, в часовия интервал от 08.00 до 20.00 ч. се допуска влизането в Република България през ГКПП "Стрезимировци“.

Актуализиран е и списъкът на държавите по цветови зони и на държавите, за които е налице информация за установена значителна негативна промяна в епидемичната ситуация. В "червена зона“ вече попадат и Република Кипър, Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия, Кралство Испания, Фиджи и Емирство Кувейт.

Пристигащите от Русия и Португалия се допускат на територията на страната при представяне на валиден цифров COVID сертификат на ЕС за изследване или аналогичен на него документ, показващи отрицателен резултат от проведено до 72 часа преди влизането в страната PCR изследване, считано от датата на пробонабиране, вписана в документа.

Пристигащите от тези държави български граждани и лица със статут на постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване на територията на България и членовете на техните семейства, които не представят такъв документ, се поставят под 10-дневна карантина. Директорът на съответната регионална здравна инспекция може да отмени карантината при предоставяне по електронна поща на документ, показващ отрицателен резултат от проведен до 24 часа от влизането в страната PCR тест.

Заповедта влиза в сила от 19 юли, понеделник.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    26 5 Отговор
    Защото 12 годишните не разпространяват ковид ли?
  • 2 Гост

    20 1 Отговор
    Очаквам заповед, къдрави и тъмнокожи няма нужда да представят ПСР тест, при влизане в страната.
  • 3 Ковид

    11 18 Отговор
    Числата със заразените в България тръгна нагоре. Продължавайте да пускате. Есента ще ви гоним с тоягите.

    Коментиран от #5, #6

  • 4 Хахаха

    24 2 Отговор
    Кипър с над 80% ваксинирани, която нямаше да пуска неваксинирани да минават границата, вече е в червената зона:))) Давайте кипърци, при 100% ваксинирани яко ще измирате - кеф ви от ковид, кеф ви от странични ефекти:)))
  • 5 Настинка

    17 5 Отговор

    До коментар #3 от "Ковид":

    Прав си, цели 80 има вчера, от които със симптоми са двама, страшна работа, ада настъпва, давай чувалите. П.П. На психиатър ходиш ли, ако не спешно си запази час.
  • 6 456

    2 3 Отговор

    До коментар #3 от "Ковид":

    След европейското, за жалост Ковид тругна на горе НА ВСЯКЪДЕ. В почти цяла Европа. Задължително е да се изолират англичаните, руснаците и турците. Ако погледне последните световни данни, ще видиш какво покачване има в тези държави

    Коментиран от #7

  • 7 Бай Шиле

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "456":

    Руските туристи с руски документ за ваксинация или отрицателен тест,ще се допускат ли свободно?Или няма да е политически коректно към началниците от Брюксел?
  • 8 ГЛОБАЛИСТ

    5 0 Отговор
    ДА ВИЖДАТЕ РАЗЛИКА ОТ ПРЕДХОДНИЯ НЯМА СЛЕДВАИЯ ЩЕ Е СЪЩИЯ ГЛОБАЛИСТКО САТАНИСТКА ПCМИНА!