Last news in Fakti

18 Август, 2021 19:57 13 613 34

Нямате чушкопек? Ето как да опечете чушките

  • печени чушки-
  • чушки-
  • чушкопек-
  • скара

Използвайте скарата за тази цел

Нямате чушкопек? Ето как да опечете чушките - 1
Снимка: Shutterstock

Ако нямате чушкопек, но искате да си приготвите вкусни и здравословни не пържени, а печени чушки, изпробвайте този метод.

Преместете скарата на най-високото ниво на фурната. После закачете за нея приготвените чушки за печене. За целта може да използвате кламери, като ги огънете така, че да образуват удобни кукички, с които да закачите дръжките на чушките. Не забравяйте отдолу да поставите съд, в който да капе сокът, отделящ от тях. Настройте фурната на 250 градуса и печете, докато люспата на чушките стане златиста и започне да се отделя, съветва actualno.com.

По този начин предотвратявате тяхното прегаряне, тъй като те реално нямат допир до нагорещената повърхност на фурната. Освен това, тази изобретателна техника ще ви позволи да изпечете наведнъж много по-голям брой чушки, отколкото бихте могли с помощта на чушкопек. Може да използвате метода за всякакъв вид чушки, а защо не и за патладжани, стига да съобразите времето за приготвянето им с тяхната големина.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чеко

    27 1 Отговор
    Добре, че Факти ще ни учат как да печем чушки...
  • 2 Asdfg

    17 0 Отговор
    Нямаме! Гешев ги събра! 🤷‍♂️
  • 3 РЕАЛИСТ

    26 0 Отговор
    А знаете ли , че руснаците викат на чушките."болгарский перец" Факт

    Коментиран от #4, #7, #14

  • 4 Чеко

    6 13 Отговор

    До коментар #3 от "РЕАЛИСТ":

    А някой селани викат на чушките пипер, а дефакто пипер е самото растени, а плода се казва чушка.

    Коментиран от #8, #11, #17, #25, #27

  • 5 Ганьо

    9 0 Отговор
    В Кауфланд е на промоция прословутото творение. Погледнах за бройката дали е за 3 броя, да не е някое менте за 4 или повече бройки....

    Коментиран от #19

  • 6 Фен

    15 0 Отговор
    Значи няма българско семейство без чушкопек. Ако не си купиш - ще ти подарят приятели. Но ще пробвам и тази идея.
  • 7 Русенец

    9 2 Отговор

    До коментар #3 от "РЕАЛИСТ":

    А на ъглошлайфа знаеш ли как викат?

    Коментиран от #9

  • 8 провинциалист от провинция Тракия

    7 6 Отговор

    До коментар #4 от "Чеко":

    Пиперът няма нищо общо с чушката - нито растението, нито плода.

    Коментиран от #10

  • 9 РЕАЛИСТ

    6 0 Отговор

    До коментар #7 от "Русенец":

    Знам, разбира се. Подценяваш ме.
  • 10 Напротив

    1 4 Отговор

    До коментар #8 от "провинциалист от провинция Тракия":

    Просто ти си живееш в заблуда.
  • 11 Фен

    6 3 Отговор

    До коментар #4 от "Чеко":

    Не си прав - пипер зеленчука - пиперка е плода. Чушка се е наложило обаче.

    Коментиран от #13

  • 12 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    9 2 Отговор
    Маркуч,редуцил вентил,газова ,бутилка газов котлон и ламарина...Около 200лв ,сега..СКъпо.Не си заслужава,затова огнище,дърва скара и върху нея ламарина.,само да няма вятър и палите огън.Евтино и зимнината е готова!Живот и здраве от другата седмица почва зимнината!
  • 13 Пепо

    5 2 Отговор

    До коментар #11 от "Фен":

    Като купуваш разсад казваш дай ми
    50 стръкс пипер, а като купуваш плода на растението пипер казваш дай ми едно кило чушки.
  • 14 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    9 0 Отговор

    До коментар #3 от "РЕАЛИСТ":

    На Червените чушки,казват Болгарский перец!
  • 15 провинциалист от провинция Тракия

    1 1 Отговор
    Capsicum annuum е от семейство картофови, няма връзка с никакъв пипер.
  • 16 Ddddddddddddd

    3 1 Отговор
    Да ти го набухам в чушкопека!!! Това ли е подтекста на статията????

    Коментиран от #22

  • 17 коментар

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Чеко":

    А растението на картофа как се казва?

    Коментиран от #18, #20

  • 18 казва се

    4 0 Отговор

    До коментар #17 от "коментар":

    компир
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 чичо Тончо

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "коментар":

    Домат, колега!
  • 21 Лост

    5 1 Отговор
    Хайде авторката да ми обясни как се пържят сурови чушки? Как се пекат знам.

    Коментиран от #23

  • 22 чичо Тончо

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Ddddddddddddd":

    Ами, не! Това си е текста!
  • 23 чичо Тончо

    8 0 Отговор

    До коментар #21 от "Лост":

    Това е като стария виц дето щерката-младоженка пресное++ка звъннала пу тилифона на мамето да пита как се готви пиле и майката обяснявала : възваряваш водата да кипне, попарваш го, оскубваш го изкормваш го ....., а младата булка викала в телефона - ми аз го топя в тенджерата с врялата вода, ама то ма кълве ма мамо!?

    Коментиран от #24

  • 24 Лост

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "чичо Тончо":

    Снимката даже няма да я коментирам.
  • 25 Пипер

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Чеко":

    Приятелю е смляна ситно чушка(червен пипер)

    Коментиран от #26

  • 26 провинциалист от провинция Тракия

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "Пипер":

    Мда, аналогично е и с черния, белия и зеления пипер ;)
  • 27 един от стадото

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Чеко":

    спора не е от вчера м/у западна и източна Бя. Някъде 50/50. И не ясно къде ''селянията'' е по голяма. И не му викат, а казват- викай на тоя до теб. Червените ''чушки'' се продават и в буркани печени. И какво пише на тях- Печен червен ПИПЕР. Че не харесва на някои, проблема е техен. А какво пише на буркана с печени люти чушки- ами, печени люти чушки. Не като вас дето им ''викате'' чушлета. Законодателят е ясен, стоката трябва да се продава с етикет с ясно и правилно наименование. Капия- сорт пипер, и така му казват. Пловдивска капия, Куртовка капия, Пиринска капия. Също е правилно. Цял свят му казват Редпепър и на пресния, и на печения, и на смления и на лютивия, само тука големите ''граждани' от средно западна България с претенции чушки

    Коментиран от #28

  • 28 един от стадото

    2 0 Отговор

    До коментар #27 от "един от стадото":

    .,.и още нещо. Големите ''шефове'' Манчевци и други да спрат да ми предлагат рецепти с печени ''чушки'. И да се научат на правилното наименование, в ефир са все пак
  • 29 един от стадото

    1 0 Отговор
    малко прекалих с темата, но- Събина, и за теб се отнася
  • 30 Аферим

    2 2 Отговор
    Да учиш нацията на Чушкопека да пече чушки 🤣🤣🤣 Все едно да учиш руснаците да правят атомни централи.

    Коментиран от #34

  • 31 провинциалист

    1 0 Отговор
    На повечето буркани с търговска цел си пише само сорта. Олинеза и Хармоника са проявили смелост и са си сложили "чушки" на етикета. Надпис "печен пипер" си е проява на религиозен фанатизъм. Знания, придобити от пазара, кварталния магазин или баничарница са разбираеми, но не дават инструментариум за различаването например на древногръцки мит от мит с кренвирш.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #30 от "Аферим":

    Или все едно да учиш анадол40вците да ползват и6рикя, нали хахахахахаха