Ако нямате чушкопек, но искате да си приготвите вкусни и здравословни не пържени, а печени чушки, изпробвайте този метод.
Преместете скарата на най-високото ниво на фурната. После закачете за нея приготвените чушки за печене. За целта може да използвате кламери, като ги огънете така, че да образуват удобни кукички, с които да закачите дръжките на чушките. Не забравяйте отдолу да поставите съд, в който да капе сокът, отделящ от тях. Настройте фурната на 250 градуса и печете, докато люспата на чушките стане златиста и започне да се отделя, съветва actualno.com.
По този начин предотвратявате тяхното прегаряне, тъй като те реално нямат допир до нагорещената повърхност на фурната. Освен това, тази изобретателна техника ще ви позволи да изпечете наведнъж много по-голям брой чушки, отколкото бихте могли с помощта на чушкопек. Може да използвате метода за всякакъв вид чушки, а защо не и за патладжани, стига да съобразите времето за приготвянето им с тяхната големина.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Чеко
20:00 18.08.2021
2 Asdfg
20:01 18.08.2021
3 РЕАЛИСТ
Коментиран от #4, #7, #14
20:02 18.08.2021
4 Чеко
До коментар #3 от "РЕАЛИСТ":
А някой селани викат на чушките пипер, а дефакто пипер е самото растени, а плода се казва чушка.Коментиран от #8, #11, #17, #25, #27
20:04 18.08.2021
5 Ганьо
Коментиран от #19
20:06 18.08.2021
6 Фен
20:07 18.08.2021
7 Русенец
До коментар #3 от "РЕАЛИСТ":
А на ъглошлайфа знаеш ли как викат?Коментиран от #9
20:07 18.08.2021
8 провинциалист от провинция Тракия
До коментар #4 от "Чеко":
Пиперът няма нищо общо с чушката - нито растението, нито плода.Коментиран от #10
20:10 18.08.2021
9 РЕАЛИСТ
До коментар #7 от "Русенец":
Знам, разбира се. Подценяваш ме.20:10 18.08.2021
10 Напротив
До коментар #8 от "провинциалист от провинция Тракия":
Просто ти си живееш в заблуда.20:12 18.08.2021
11 Фен
До коментар #4 от "Чеко":
Не си прав - пипер зеленчука - пиперка е плода. Чушка се е наложило обаче.Коментиран от #13
20:13 18.08.2021
12 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ
20:18 18.08.2021
13 Пепо
До коментар #11 от "Фен":
Като купуваш разсад казваш дай ми50 стръкс пипер, а като купуваш плода на растението пипер казваш дай ми едно кило чушки.
20:20 18.08.2021
14 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ
До коментар #3 от "РЕАЛИСТ":
На Червените чушки,казват Болгарский перец!20:21 18.08.2021
15 провинциалист от провинция Тракия
20:29 18.08.2021
16 Ddddddddddddd
Коментиран от #22
20:32 18.08.2021
17 коментар
До коментар #4 от "Чеко":
А растението на картофа как се казва?Коментиран от #18, #20
20:44 18.08.2021
18 казва се
До коментар #17 от "коментар":
компир20:54 18.08.2021
19 Този коментар е премахнат от модератор.
20 чичо Тончо
До коментар #17 от "коментар":
Домат, колега!20:56 18.08.2021
21 Лост
Коментиран от #23
20:58 18.08.2021
22 чичо Тончо
До коментар #16 от "Ddddddddddddd":
Ами, не! Това си е текста!20:58 18.08.2021
23 чичо Тончо
До коментар #21 от "Лост":
Това е като стария виц дето щерката-младоженка пресное++ка звъннала пу тилифона на мамето да пита как се готви пиле и майката обяснявала : възваряваш водата да кипне, попарваш го, оскубваш го изкормваш го ....., а младата булка викала в телефона - ми аз го топя в тенджерата с врялата вода, ама то ма кълве ма мамо!?Коментиран от #24
21:08 18.08.2021
24 Лост
До коментар #23 от "чичо Тончо":
Снимката даже няма да я коментирам.21:19 18.08.2021
25 Пипер
До коментар #4 от "Чеко":
Приятелю е смляна ситно чушка(червен пипер)Коментиран от #26
21:22 18.08.2021
26 провинциалист от провинция Тракия
До коментар #25 от "Пипер":
Мда, аналогично е и с черния, белия и зеления пипер ;)22:03 18.08.2021
27 един от стадото
До коментар #4 от "Чеко":
спора не е от вчера м/у западна и източна Бя. Някъде 50/50. И не ясно къде ''селянията'' е по голяма. И не му викат, а казват- викай на тоя до теб. Червените ''чушки'' се продават и в буркани печени. И какво пише на тях- Печен червен ПИПЕР. Че не харесва на някои, проблема е техен. А какво пише на буркана с печени люти чушки- ами, печени люти чушки. Не като вас дето им ''викате'' чушлета. Законодателят е ясен, стоката трябва да се продава с етикет с ясно и правилно наименование. Капия- сорт пипер, и така му казват. Пловдивска капия, Куртовка капия, Пиринска капия. Също е правилно. Цял свят му казват Редпепър и на пресния, и на печения, и на смления и на лютивия, само тука големите ''граждани' от средно западна България с претенции чушкиКоментиран от #28
05:29 19.08.2021
28 един от стадото
До коментар #27 от "един от стадото":
.,.и още нещо. Големите ''шефове'' Манчевци и други да спрат да ми предлагат рецепти с печени ''чушки'. И да се научат на правилното наименование, в ефир са все пак05:45 19.08.2021
29 един от стадото
05:48 19.08.2021
30 Аферим
Коментиран от #34
07:29 19.08.2021
31 провинциалист
07:31 19.08.2021
32 Този коментар е премахнат от модератор.
33 Този коментар е премахнат от модератор.
34 Гост
До коментар #30 от "Аферим":
Или все едно да учиш анадол40вците да ползват и6рикя, нали хахахахахаха11:13 19.08.2021