Last news in Fakti

24 Септември, 2021 20:43 2 466 24

Зам.-министър на здравето: След всякакви ваксини може да се слага трета доза „Пфайзер“

  • министър-
  • здраве-
  • ваксина-
  • слага-
  • пфайзер-
  • трета доза

Най-рано един месец след втората доза се поставя трета при хора, които нямат изграден имунитет, обясни д-р Димитър Петров 

Зам.-министър на здравето: След всякакви ваксини може да се слага трета доза „Пфайзер“ - 1
Снимка: БГНЕС

След всякакви COVID ваксини може да се поставя трета доза от „Пфайзер“. Това заяви зам.-министърът на здравеопазването д-р Димитър Петров, цитиран от bTV. Той обясни, че тече процедура в ЕМА и има препоръка националните правителства да поставят именно нея.

„Ваксината на „Пфайзер“ може да се използва за трета доза, бустерна доза или реимунизация, дори преди това да сме си поставили други видове ваксина“, добави той и каза, че вероятно всички производители на COVID ваксини ще поискат и за тях да важи това.

Най-рано един месец след втората доза се поставя трета при хора, които нямат изграден имунитет, обясни още Петров.

Той обясни и че ако до следващата година сме със същото ваксинационно покритие, може да сме страна, поставена в червена зона и да пострада икономиката, която е свързана с туризма.

Относно липсата на места на COVID центрове Петров обясни, че ще ги има навсякъде у нас.

„Има уверения, че другата седмица ще се регистрират COVID центрове навсякъде. Те няма претенция да покрият навсякъде болните и по отношение на тези, които прекарват заболяването леко. А са предназначени да се прегледат от специалист, да му се назначи тест, изследвания и да му се изпишат лекарства, предназначени за средно тежки форми“, каза още д-р Петров.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бойко Разбойко

    7 3 Отговор
    Третата доза е кожената в Банкя!Хо хо хо хо хо хо хо С двеста!
  • 2 Майна

    28 1 Отговор
    За да го ликвидирате по бързо.КАКВО Е ОТНОШЕНИЕТО НА ПРЕМИЕРА ЩОМ ТОВА Е СТАНОВИЩЕ ОТ МИНИСТЕРСТВОТО...!!! ПРОДАДОХТЕ ЖИВОТЪТ НА БЪЛГАРИТЕ ЗА....КЪРВАВИ ПАРИ!
  • 3 цццц

    5 0 Отговор
    печка перник....
  • 4 Хехе

    31 1 Отговор
    То стана като при наркоманите, след всяка доза може да се слага всякаква доза
  • 5 Майна

    27 1 Отговор
    Защо КАЦАРОВ ПРАТИ ПРОКУРОРИ СРЕЩУ ХОРАТА ВЪВ ВАРНА, КОИТО ИСКАХА ДОКУМЕНТАЦИЯ!!! ВИЖТЕ СИ ПРАВИТЕЛСТВОТО И ПАК ГО ПОДКРЕПЯЙТЕ!
  • 6 "Зам-министър" на ЗДРАВЕТО

    8 0 Отговор
    Хахаха
  • 7 ТаУмВзе

    13 2 Отговор
    Уж ваксините са мост за мутация на това Биологично Оръжие. Което е свирепо подкрепено от ментална промивка и мизерия.
  • 8 чудно

    24 0 Отговор
    НИТО ЕДИН ДОКУМЕНТ, който да изследва такъв подход, НИТО ЕДИН.
    Но щом този зам казва, значи всичко е точно.
  • 9 Майна

    18 1 Отговор
    Американски губернатори и прокурори н САЩ СЕ БОРЯТ СРЕЩУ ТОЗИ ГЕНОЦИД ,А ВИЕ ДИРЕКТНО ОБСЛУЖВАТЕ БАЙДЪН И ГЛОБАЛИСТИТЕ....Двама държавни сенатори от Орегон са се наситили с цялата лъжа на коронавирус от Ухан (Covid-19), идваща от Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC) и Администрацията по храните и лекарствата (FDA).

    Ким Тачър и Денис Линтикум заедно са подали официална петиция за разследване на федерално голямо жури срещу двете федерални агенции, за които са доказали, че лъжат за броя на смъртните случаи от китайския вирус.

    В официалното писмо са включени осем експоната и 20 препратки към доказателствени материали, показващи, че е необходимо пълно официално разследване, за да се привлече CDC и FDA към отговорност за умишлени нарушения в цялата пандемия .
  • 10 Никос

    22 0 Отговор
    Лудостта стана нормалност.
  • 11 ЗИМАТА 2021—2022

    1 4 Отговор
    103% 💉💉💉💉🙌🙌🙌
  • 12 Майна

    15 0 Отговор
    Журналистическата организация под прикритие Project Veritas спечели още едно голямо училище, тайно заснемайки служител на Администрацията по храните и лекарствата, който говори за принуждаване на американците да получат ваксина срещу COVID-19 против тяхната воля и ги вписва в „нацистка Германия“- като национална регистър, като същевременно прави расистки и фанатични коментари.

    Служителят, икономистът от FDA Тейлър Лий, ясно каза във видеото под прикритие, че не само подкрепя идеята, че всички американци трябва да бъдат ваксинирани срещу вируса, но и че трябва да бъдат принудени да го направят, ако откажат по друг начин.

    Нещо повече, той продължава да детайлизира как точно би работило всичко, ако той беше начело.

    „Преброяването преминава от врата до врата, ако не отговорите. Така че имаме инфраструктура за това принудителни ваксинации срещу COVID. Искам да кажа, това ще струва много пари. Но мисля, че в този момент мисля, че трябва да има регистър на хората, които не са ваксинирани. Въпреки че това звучи много много като нацистка Германия “, казва той във видеото.АКО СЕ ОСТАВИМ ТЕЗИ И ТОВА ЩЕ НАПРАВЯТ!
  • 13 агата

    17 0 Отговор
    ами слагайте си ги третите ама ако може в главите най добре та дано ви дойде акъла ама надали
  • 14 Майна

    18 0 Отговор
    Този СЛУЖЕБНИК НЕ ЗНАЕ ЛИ ТОВА, ИЛИ НЕ ГО ИНТЕРИСУВА: ,,Консултативният комитет на Администрацията по храните и лекарствата (FDA) препоръчва на федералното правителство да се откаже от предоставянето на бустерни дози ваксина срещу коронавирус Ухан (COVID-19) на общото население.

    В петък Консултативният комитет на FDA за ваксините и свързаните с тях биологични продукти (VRBPAC) се срещна, за да обсъди одобряването на бустер ваксини срещу COVID-19 за общото население. Неочаквано комисията гласува против това предложение. Комитетът твърди, че липсват дългосрочни данни, които да оправдаят използването на бустерните дози и че рисковете надвишават предполагаемите ползи.
  • 15 ИМПЕРИАЛИСТ

    17 0 Отговор
    Българи, пазете се от докторите!!!
  • 16 Др. Гелев

    1 0 Отговор
    Това зам. Министре онзи некадърник ,,шефо,, на срзи ли ти.го.каза ъъъъъъ
  • 17 Механик

    13 0 Отговор
    Уважаеми тамнекойси Министър! Гледам те на снимката и виждам ,че си от "нашите", демек, изтрезняваш само когато си с настинка (ама и това не е сигурно)
    Та ти, Министре, като един уважаващ себе си пияч, не си ли разбрал, че след като си пил бира и вино, не е редно да пиеш коняк??
    Ми това в наше село го знаят и малките деца в предучилищната.
  • 18 отчето

    3 0 Отговор
    Аааа,не така,като си казал ДА на една жена трябва да си с нея до края,поне според Библията.Без еврейски номера!
  • 19 Е нееее

    9 0 Отговор
    Е неее... От толкоз хилеж наистина не мога да си поема дъх, почвам чак да кашлям... Ама се скатавам, да не ме вкарат в статистиката XD

    "Няма значение с какво сте се наболи - бийте си по един Шмайзер!"

    Защо един? Нали - две дози, за да има някакъв ефект - а по новому - три?!

    Защо няма значение - нали "уж" не са от един казан?

    Защо Шмайзер - ами аз пък ако съм фен на неръждаемата стомана, или пък на гумата, или на други части от капачката - и искам МодеРНА...?

    "ако до следващата година сме със същото ваксинационно покритие, може да сме страна, поставена в червена зона"

    И какво общо има "зоната" с... ваксофреничното покритие? Нали "уж" е базирана на брой случаи...?
  • 20 Иван

    4 2 Отговор
    Обаче, какво правим, ако някой иска Астра Зенека? Къде останаха дозите от нея? Защо именно Пфайзер, нали имаме избор? При Пфайзер мисля, че антителата падат бързо, там ще се налагат може би реваксинации, след определени месеци( трябва да се изчака и догодина). Аз познавам четирима, които позитивираха след две дози Астра Зенека и не боледуваха! Едната е 80 год.жена, майка на мой приятел, със съпътстващи. Три дни неразположение и само това. Ще трябва да се изчака, за да се види и клетъчния имунитет след различните ваксини, колко дълго ще работи във времето. Рано е да се дава преднина само на Пфайзер! Вижте, какво стана в Израел и анализа на защитата след определени месеци на Пфайзер! Разбира се, че след блустер игла, ще има рязък скок на антитела и то без значение на вида от разрешените ваксини.
  • 21 Такали

    10 0 Отговор
    Нямам доверие на всички доктори и затова попитах още двама.Те казаха в никакъв случай ваксинация борбата е на живот и смърт.Ще послушам тях
  • 22 Иии

    9 0 Отговор
    Няма да успеете с пропагандата в полза на сзо.Натрапихте ни служебните оказаха се лумпени,които пък ни натрапват ваксини и заплахи.С какво са по различни от гербавите?
  • 23 СлаФчо Космонавта

    3 0 Отговор
    По излъчването на лицето "знам.министър на здравето" можем да го определим какъв "здравеняк" е. Аз от такива, "здравеняци" здравен съвет категорично не взимам...
  • 24 За овце

    4 0 Отговор
    Абе не разбрахте ли, че докато не се набодете с Пфайзера, не сте факсинирани. И да попитам, които вчера Мутафа и смешници се бустерираха, защо в информационния портал се води, че е поставена ЕДНА факсина? Тях с какво са ги боли?