Last news in Fakti

31 Октомври, 2021 08:54 1 499 9

Фармацевтичният съюз не е подписал анекс за удължаване на договора със Здравната каса

  • аптеки-
  • нзок-
  • здравна каса-
  • фармацевти-
  • фармацевтичен съюз-
  • договор

Той изтича днес, а преподписването му беше отложено

Фармацевтичният съюз не е подписал анекс за удължаване на договора със Здравната каса - 1
Снимка: БГНЕС

Българският фармацевтичен съюз не е подписал анекс за удължаване на договора на аптеките със Здравната каса. Той изтича днес, а преподписването му беше отложено от Надзорния съвет на Касата въпреки обещания в началото на седмицата, предаде БНР.

В началото на седмицата представители на Българския фармацевтичен съюз бяха поканени на среща в президентството. Там беше поет ангажимент, че ще се направят промени в Здравно-информационната система, които да не допускат грешки при предписването на лекарства с електронна рецепта.

"Ние настояваме в националната здравно-информационна система да залегнат контроли. Ние сме принудени да се занимаваме с бумащина, защото ако лекарят - разбира се, неумишлено, е допуснал грешка, е основание тази рецепта въобще да не бъде заплатена", обясни главният секретар на съюза Димитър Маринов пред БНР. На срещата в президентството беше обещано още, че като работещи на първа линия с Ковид и обслужващи такива рецепти, фармацевтите ще получават по 10 лв. за всяка от тях заради риска който поемат.

"Нашите предложения не са само финансови, те са и организационни", коментира председателят на Фармацевтичния съюз проф. Асена Сербезова и добави, че фармацевтите са искали тази среща да се състои преди да се изтекли сроковете на сегашния договор. В петък трябваше да бъде подписан анексът към договора с Касата, но това не стана заради отлагане от страна на Надзорния съвет. "Ние трябва да работим по нов договор", каза Димитър Маринов. На извънредна пресконференция, свикана днес, от Съюза ще обявят каква е причината договорът с Касата да не е подписан, както и какво е решението на регионалните колегии на фармацевтите, взето преди конференцията.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й‼

    5 3 Отговор
    Абе удължете срока на стария ‼️ Щом за ФАКсините може за Вас защо да не може ‼️
  • 2 А защо

    4 5 Отговор
    се магарят в ущърб на пациентите ?
  • 3 Скапана Държава

    8 0 Отговор
    Това е част от цената да живееш в държава-мафия.
    Не само те краде, не само те бие, а и за 5 Ст. работа не може да свърши.

    България и електроника. Майко мила. Като на НАП системата.
  • 4 Гост

    6 5 Отговор
    Тия фармацевти пак искат пари. Ненаситни! Ужас.
  • 5 БСП на Бунището

    4 4 Отговор
    Президента е зает - прави лицеви опори,а после ще има Строева подготовка на личния състав,нали Вирус няма а изписвате рецепти....Я Марш в Строя - равнииис ,мирнооо....
  • 6 Рошко

    5 2 Отговор
    Никой ли няма власт да попита тази мафия защо лекарства произведени в бг, струват по евтино навън
  • 7 Онзи

    6 1 Отговор
    Ще спрат и евтините лекарства на хронично болните. Геноцида продължава.
  • 8 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    1 1 Отговор
    Кога се лъже най-много?
    След лов и преди избори....
    Та и Радев така...
  • 9 Реалист

    1 1 Отговор
    Ама тия пък нагли бе, завсяка изписана рецепта искали по 10 лева?! Това не са лекари...!