Last news in Fakti

9 Януари, 2022 09:33 2 823 53

Чорбанов: Сертификатът не спира вируса

  • андрей чорбанов-
  • вирус-
  • зелен сертификат-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • сертификат-
  • итн

Ние няма да отстъпим от своята позиция, каза той

Чорбанов: Сертификатът не спира вируса - 1
Снимка: БГНЕС

"Ние от ИТН винаги сме имали твърда позиция против зеления сертификат, и по време на предизборната кампания и след това, ние не сме изобщо убедени в ефективността на зеления сертификат като протекция срещу COVID-19", казва пред БНР имунологът проф. Андрей Чорбанов, който е и депутат от ИТН.

"Вирусът се разпространява в целия свят изключително мощно и серитификатът не го спира. Това важи за Западна Европа и за САЩ, където зеленият сертификат е широко приложен. Ние като парламентарна група няма да отстъпим от своята позиция и това ще се види при гласуването и на комисиите, и при гласуването в Народното събрание - против зеления сертификат сме и хората ще видят това. Дали това ще разклати коалицията, това е тема, която трябва да се обсъди на ниво коалиционни партньори. Ние обаче сме твърдо против сертификата и сме убедени в нашата позиция, и този ангажимент го поехме пред нашите избиратели", заяви още в предаването "12+3" проф. Чорбанов.

Той допълни, че в рамките на конституционните правомощията на НС ще настояват зеленият сертификат да отпадне и за останалите места - като молове, ресторанти, хотели, училища. Според проф. Чорбанов трябва да се прилагат други здравни мерки, протоколи за лечение и ефективност за работа на здравната система.

"За мен новият пандемичен щаб на Министерство на здравеопазването се състои от хора, които нямат критично мислене или различно от дадените политики. Така беше и по времето на ГЕРБ, а е хубаво да има опонент, който да влага някакво критично отношение към това, което се прилага", заяви още проф. Чорбанов. Допълнителни мерки като локдаун не се налагат заради Омикрон, защото това е такъв вид вирус, при който такива мерки не работят, смята той. Имунологът призова рисковите групи все пак да ограничат контактите си и да се предпазват сами чрез изолация. Според проф. Чорбанов е трагично МВР да разследва кои са фалшивите зелени сертификати - това не би следвало да е тяхна функция.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 63 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СМЪРТНОСТТА от ковид до 50г. е НИСКА

    57 4 Отговор
    ОФИЦИАЛНА СТАТИСТИКА:

    За България статистиката за СМЪРТНОСТ от КОВИД по възрастови групи е:

    Възрастова група ◼ Починали ◼ Оздравели

    0 - 19 год. ◼ 0.05 % ◼ 99.95 %

    20 - 29 год. ◼ 0.11 % ◼ 99.89 %

    30 - 39 год. ◼ 0.29 % ◼ 99.71 %

    40 - 49 год. ◼ 0.80 % ◼ 99.20 %

    50 - 59 год. ◼ 2.08 % ◼ 97.92 %

    60 - 69 год. ◼ 5.87 % ◼ 94.13 %

    70 - 79 год. ◼ 12.52 % ◼ 87.48 %

    80 - 89 год. ◼ 21.02 % ◼ 78.98 %

    Над 90 год. ◼ 26.35 % ◼ 73.65 %

    Както се вижда, за хора до 49 години смъртността от корончо в България е ПОД 1.00%. Същевременно инжекциите НЕ спират заразяването и разпространението на вируса. Тогава каква е ползата от тях при МЛАДИТЕ и ДЕЦАТА? И за кого?

    Коментиран от #3, #13, #16

  • 2 Пич

    92 6 Отговор
    Нищо не спира вируса , защото юдео- масоните се грижат за подновяване на щамовете ! И дори естествения имунитет не признават ! Само тоягата ще ги спре !
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 гадно

    83 3 Отговор
    Кирчо истината и Кокорчо не мислят така те изпълняват каквото им наредят големите началници досущ като тиквата.

    Коментиран от #17

  • 5 СМЪРТНОСТТА от ковид до 50г. е НИСКА

    64 4 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Това е ОФИЦИАЛНА информация, която обаче не се показва по медиите. Според теб защо се крие така упорито? 😶
  • 6 Абе

    7 78 Отговор
    Бегай да готвиш чорба ти. Вижда се колко ти е акъла

    Коментиран от #10

  • 7 📌🇧🇬

    10 82 Отговор
    🇧🇬И Чорбанов не спира “вируса”, но за няколко хиляди починали от Ковид-19 се намести в Парламената.🇧🇬И майка си баща си ще продаде за едната “служба”, къде е Българската Ваксина, на Чорбанов, само за един приятел питам?

    Коментиран от #32

  • 8 ....

    56 0 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Нещо да кажеш за всички продажни и манипулативни медии? Всички СМРАД-ове като бълват от сутрин до вечер за смърт и болести, зарази, убийства да кажеш нещо...
  • 9 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    66 3 Отговор
    Пак да ви кажа:Явно сте забравили....Сертификата,който е въведен от кацаров,като здравен министър е ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОНЕН!Той противоречи на няколко Члена и Алинеи от конституцията.Човек ,който Защитава сертификата се превръща автоматично в Престъпник спрямо конституцията!Очаквам да бъдат съдени кацаров и шефа му янев като министър председател в момента на въвеждането на сертификата.може и след хиляда години да е,може и посмъртно ,но Това ще се случи,защото Конституцията на бг е над Директивите от ес!
  • 10 КОВИД ГЕНОЦИД 💀

    61 2 Отговор

    До коментар #6 от "Абе":

    Тичай да се "ваксинираш" и след това се залоствай вкъщи, за да не се заразиш с грипа. Да ви имам и "ваксината", ако след нея трябва даже повече да се пазите от грипа.
  • 11 спира го спира го

    5 75 Отговор
    но ти си подобен на коста копейката , ваксинираните разпростряняват 2 пъти по-малко и преболедуват леко и за много по-кратко време , отивай във възраждане полулист

    Коментиран от #18

  • 12 ку(ку)кла

    8 7 Отговор
    Бледа кукла си ти, Златен телец щом те заслепи.
    Гледаш ни с чужди очи. Иглотерапия ни назначи.
    Питам се, има ли шанс ти да излезеш от своя миманс ?
    Или дори не разбра: камъче малко обръща кола.(2)
    Пак ток ще ни друса ,нали, от фон Лайенска стъкленица, уви!
    Нищо не ни е наред. Морковът все виси ни отпред.
    Може ли лъжичка със мед да подслади катранен късмет?
    И защо със сертификат крачим без воля към новия ад?(2)
  • 13 пак ли ти бе

    3 48 Отговор

    До коментар #1 от "СМЪРТНОСТТА от ковид до 50г. е НИСКА":

    с данни за алфа варианта и то силно занижени , айде отивай на 12-ти при копейките да подскачаш белким те арестуват хахахахаха
  • 14 асегааа

    50 0 Отговор
    Според официалната статистика в България за 2020 година имаме с близо 450 000 хоспитализации по-малко спрямо 2019 година. Моля ваксидиотите и просттите мисирки да коментират.

    Коментиран от #50

  • 15 НЯКОЙ

    4 25 Отговор
    Не спъвайте работата на Парламента! Това е в полза на ГЕРБ и ДПС! Намерете компромисно положение и продължете по важните за държавата и народа въпроси! Политиката е изкуство да се намират компромиси - ако не владеете това изкуство, какво правите там! Не превръщайте Парламента в детска градина!

    Коментиран от #31, #46

  • 16 И. Иванов

    1 19 Отговор

    До коментар #1 от "СМЪРТНОСТТА от ковид до 50г. е НИСКА":

    Искаш да кажеш, че ние, които сме над 50 можем спокойно да крем?! Ами то на 49 си вече на 50. Замисли се!

    Коментиран от #20, #33, #48

  • 17 Ггтжг

    0 22 Отговор

    До коментар #4 от "гадно":

    Ти да не си от бесепето бе. Вечно недоволен си. Скоро за такива като теб ще има задължителна ваксинация
  • 18 нннн

    27 4 Отговор

    До коментар #11 от "спира го спира го":

    Освен това ваксинираните умират по- леко.
  • 19 даааа

    31 1 Отговор
    Има и положително нещо в това управление и то е че сега хората могат да видят много добре кой кой е и да си направят изводите. Така следващото управление което ще дойде много скоро ще е доста по-адекватно и няма да има медицински фашизъм и кланяне пред САЩ и Брюксел. Киро-тъпото ще изтече в канала, а може да му се търси и наказателна отговорност
  • 20 И. Иванов

    1 4 Отговор

    До коментар #16 от "И. Иванов":

    Не "крем", а мрем. Коректорът е виновен.
  • 21 ми ,

    3 30 Отговор
    Чорбане , никой не ви кара да се ваксинирате ... Плащайте си тестовете бе

    Коментиран от #23

  • 22 Ами

    1 28 Отговор
    То хубаво,ами нищо няма да стане . Нас ни командва ЕС .Техните закони и правила са над нашите.Ваксинацията ще стане задължителна дали искаме...или не искаме .Имаме ултиматум от ЕС 70-80 процента ваксинирани.Този процент ще се постигне само със задължителна ваксинация .
  • 23 юсЬФАСЗГДЦХЬФ Й

    38 0 Отговор

    До коментар #21 от "ми ,":

    Въпроса не е в кирливите 10 лева за тестове а в това че се прави много опасна крачка в посока затягане режима за хората. Не гледай толкова повърхностно на нещата.

    Коментиран от #26

  • 24 нннн

    45 0 Отговор
    Сертификатът е само средство за насилие. Идеята е да ти омръзне да ти бъркат през ден в носа и да се ваксинираш щеш-нещеш. Насилствена "доброволна ваксинацив".
  • 25 121

    33 3 Отговор
    Професоре,много ценя Вашето мнение,защото е мнение,подплатено с много научен труд.Чел съм и съм слушал Ваши интервюта.Когато излизате с определен коментар,ми прави впечатление,никога не започвате с фразата: трябва да се ваксинирате задължително!А,болшинството от Вашите колеги започват с това.Малко сте за жалост специалистите,които в прав текст казвате истината,за това искат да Ви препишат и да ви залепят етикети с невярно съдържание.Но аз,вярвам във Вашата упоритост,сила на личността,знания и вярвам,че истината винаги трудно се приема.Не се интересувам,защо голяма част от изказващите се специалисти,настояват да се ваксинират хората,явно има причина!Но никой не поема отговорност да каже какви ще са последствията! Темата е дълга и сложна и се иска дискусия,която така и не се състоя до този момент.Само хора,които се състезават,кой по мрачно и страшно да представи ситуацията,а в следващия момент без видим резултат.Затваряха ни,ограничават ни,и още куп неща,а накрая болни хора,заразени и така цели две години.Не се отказвайте от мисията си и смело напред професоре има хора,които ви слушат вярват!
  • 26 ми , не

    1 21 Отговор

    До коментар #23 от "юсЬФАСЗГДЦХЬФ Й":

    Въпросът е , че българина винаги и за всичко обича да мрънка ...
  • 27 Гражданин

    30 1 Отговор
    Хора,не разбрахте ли,че група алчни откачалки командват света.Нов световен ред.И какво хубаво, на българския народ,донесе членството в ЕС.Не мога да се сетя.Е,за някои може и да има,ама за обикновения човек?
  • 28 Ами ...

    11 0 Отговор
    Браво!
  • 29 Еми да

    18 0 Отговор
    Нулева толерантност към ЗЕЛЕНИЩАТА !
  • 30 хNх

    25 1 Отговор
    Поздрави професор Чорбанов, че не "Обърнахте резбата" след, като влезнахте във властта
  • 31 Fury

    23 1 Отговор

    До коментар #15 от "НЯКОЙ":

    Че на този етап кое е по важно от свободата ни да ходим където си решим и която е сериозно възпрепятствана от този пропуск зелен сертификат. Аз съм съгласен дори да провалят правителството само и само българският народ да бъде оставен на мира. И ми се струва, че ако го направят то ще бъдат първи на следващите избори. Претоварват ни с това ваксинирай се, ваксинирай се , да си гледат работата и да не ни занимават с глупости. Нидерландия са жив пример как с висок процент ваксинирани са в локдаун а сащ са пример как след високият процент ваксинирани се започва уволянаване на неваксинирани служители. Идеята не е да ни предпазят от нещо идеята е да ни боцнат нещо, но защо не знам.
  • 32 92221

    9 1 Отговор

    До коментар #7 от "📌🇧🇬":

    Tи явно не си разбрал. Ваксината ни е готова но нямат пари за да започнат клиничните проучвания върху хора. И за това продават патента за да може този който го купи да продължи с опитите. Боко никакви пари не даде за разработването и както и това правителство няма да даде за понататъшната работа по ваксината. Аз не мога да разбера защо купуваме псевдоваксини като си имаше наша.Много страни като Испания, Куба и др. разработиха ваксини включително и Турция която я прилага в момента а ние пак сме на дъното.Защо държавата ни не държи на нашето,родното, а слугуваме и правим каквото ни каже Запада и САЩ.

    Коментиран от #39

  • 33 С тези приказки

    8 0 Отговор

    До коментар #16 от "И. Иванов":

    Спокойно може да се "КРЕМиш" от страх. Вирусът така или иначе ще те мине. Проблемът със смъртността не е в ужасните характеристики на вируса, а в липсата и "качеството" на медицинската "помощ". Казвам го от позицията на преболедувал средно тежко, но с възможности да си осигури необходимото и адекватно лечение. Като "вярваш" във факсините, защо не попиташ Ушевия например, защо обиколи две болници, като беше и бустериран?
  • 34 Прост и ВАКСИНИРАН1403

    13 0 Отговор
    Сертификатът ако спираше вируса нямаше да го има, просто защото ще спира и потока кинти към фарма компаниите
  • 35 НЯКОЙ

    0 6 Отговор
    Сертификатът не спира вирусите, но вие блокирате работата на Парламента! Няколко пъти писах да се проверят депутатите на ВЪЗРАЖДАНЕ за антитела - и какво се оказа - ТЕ БИЛИ ВАКСИНИРАНИ! А вие от ИТН!?!

    Коментиран от #38

  • 36 Miro

    6 0 Отговор
    Че нека са ваксинирани това си е техен избор те си поемат рисковете.Народа ги подкрепя за много други идеи аз имам ваксинирани прияте ли които за гласували за тях като мен.ВАКСИНАЦИЯТА Е ПРАВО НА СОБСВЕН ИЗБОР.
  • 37 111112222

    3 0 Отговор
    Какво по-вярно - техническия паспорт не спира земетресението
  • 38 Miro

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "НЯКОЙ":

    Явно не влагаш много смисъл в това какво виждаш и реалноста ??????? Мисли малко преди да пишеш и да изказваш глупави мнения!!!!!
  • 39 11112222

    1 0 Отговор

    До коментар #32 от "92221":

    Защото тайните сметки са в банки, контролирани от Запада и САЩ.
  • 40 Какво стана с българската ваксина?

    3 0 Отговор
    Кирчо и Асенчо да не се правят на интересни, а да отпуснат необходимите средства, за да завърши работата на екипа на доцент Чорбанов по последните изпитвания на българската ваксина, която се предполага, че ще е напълно ефикасна, не само срещу шиповете на Ковид 19, каквито са вносните ваксини. Тогава всички ще повярват и ще се ваксинират! А ако държавата няма пари, да ги съберем ние, народът. Просто и изпълнимо е!

    Коментиран от #41, #44

  • 41 Грешката е моя

    1 0 Отговор

    До коментар #40 от "Какво стана с българската ваксина?":

    Извинявам се -професор Чорбанов!
  • 42 Професоре,

    3 4 Отговор
    само да попитам: Това нали е един нищо и никакъв вирус, според твоите думи? Ами защо тогава не се лекува в къщи като се разболя, ами лежа в болница при проф. Костов? Нали нищо страшно няма? Други хора нямат твоите връзки и приятели и гушнаха букета. Имай малко срам.

    Коментиран от #45

  • 43 Да попитам

    2 0 Отговор
    Какво стана с ваксината на Чорбанов? Миналата година по това време беше "аха, аха да излезе"...
  • 44 121

    3 0 Отговор

    До коментар #40 от "Какво стана с българската ваксина?":

    А,да не са луди да я разрешат, когато ти дават парите не те питат какво искаш да си поръчаш!Преди време гледах интервю с наш професор,който сега се вихри по медиите,който така категорично каза,че Ние българите ,никога няма да имаме ваксина.А, да питам защо? Защото нямаме пари ли?Не, защото нямаме позиция и все се водим по чужди акъли.Професор Чорбанов и екипа му са готови и чакат да им разрешат нашите управници,ама те нямат здрави гащи за това.Ваксината е на друго ниво и не е вредна.Нека тогава всеки сам да прецени дали да си поставя или не!А,сега какво се случва, каквото кажат американците това ще правим,да ама Не! Не са познали !
  • 45 Срамо у парламенто

    0 0 Отговор

    До коментар #42 от "Професоре,":

    не вкарува ...
  • 46 има ли

    3 0 Отговор

    До коментар #15 от "НЯКОЙ":

    още наивници, които вярват, че въпросните 240 са там за нещо повече от заплата и голяма пенсия

    Коментиран от #49

  • 47 1234

    3 0 Отговор
    Ето започнаха да се ваксинират и заразата расте.
  • 48 Той

    4 0 Отговор

    До коментар #16 от "И. Иванов":

    Вие, които сте над 50 може спокойно да се ваксинирате (ако искате) и да се пазите. Не е нужно децата и учениците да стоят затворени вкъщи, докато вие обикаляте за промоции из хипермаркетите с маска под носа. И да не ви харесва - това е положението.
  • 49 хихи

    2 0 Отговор

    До коментар #46 от "има ли":

    Тези са там за да заметат следите от кражбите.
    Близо две години хаос в държавата.
    Импотентно служебно и още по-импотентно "избрано, редовно" правителство.
    "Импотентно правителство" чийто най-толеми "успехи" са мораториум, забрана и плямпане на тема корупция.
    А, къде е Горанов, да не е избягал с джипа на Плевенлиев...
  • 50 Ами естествено

    4 0 Отговор

    До коментар #14 от "асегааа":

    Половината ни болница е ковид. А болните лежат по 3 4 седмици. За 1 ковиден болен по 5 6 с други диагнози не се хоспитализират. Не случайно частните болници откриват ковид сектори само насила
  • 51 Чорбанов

    1 4 Отговор
    Да покаже документи че е професор. В официалните регистри не може да бъде намерен
  • 52 Чорбанов

    1 4 Отговор
    Да покаже документи че е професор. В официалните регистри не може да бъде намерен
  • 53 баба ти от Пловдив

    0 0 Отговор
    хора това е сарс2, като сарс1, който мина в Европа и Русия 2012 ! какви ковиди за купили дипломите си и нищо общо с медицината и вирусология????????????