Last news in Fakti

21 Януари, 2022 18:09 679 12

Дават още 15,6 млн. лв за щадящи тестове на учениците

  • щадящи тестове-
  • учениците

Тестовете ще дойдат на 5 транша от 21 януари до 2 март

Дават още 15,6 млн. лв за щадящи тестове на учениците - 1
Снимка: БГНЕС

Държавата купува общо 7 610 000 щадящи тестове за ученици на обща стойност 15 518 628 лв, съобщават от bTV.

От здравното ведомство уточняват, че във ведомството са постъпили 42 оферти, като 9 участници спечелили конкурса и вече са сключени договори с тях. Тестовете ще дойдат на 5 транша от 21 януари до 2 март.

Преди няколко дни здравният министър Асена Сербезова обяви в ефира на bTV, че средната цена на новите оферти за щадящи бързи тестове е с 30% по-ниска от предишните.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КРА

    21 0 Отговор
    Докато има какво да се краде ковид изродите ще продължават с лъжите и тормоза над мислещите хора. Бъдете проклети изроди.
  • 2 Какво

    18 0 Отговор
    им е щадящо на щадящите тестове и имат ли те почва у нас ?
  • 3 Хх77

    23 0 Отговор
    С тия пари дето дадохте на два пътинза тестовете щяхте да построите детската болница предатели
  • 4 Киро

    15 0 Отговор
    Как тъй щадящи?Нали са задъжителни?Кое му е щадящото?Малко педофилска ми се вижда тая работа.Дано да не съм прав.
  • 5 Hoho Boho

    17 0 Отговор
    Кои дават още 15,6 млн. лв? Кои сте вие? Защо?
    Кой се разпорежда с нашите пари и ги дава ФармаМафиотите?
  • 6 случаен

    8 0 Отговор
    и що да не може държавата да ги достави за себе си,а трябва да се пълни гушата на някой
  • 7 БОРУНА ЛОМ

    6 0 Отговор
    ЯКОО ЩЕ ЗАХЛЕБИ ЗДРАВНИЯТ МИНИСТЪР И КОМПАНИЯ
  • 8 Е И

    11 0 Отговор
    Що не купите кувьзи за недоносените бебета с тея пари бе уруди смотани....
  • 9 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 0 Отговор
    и много богати да сте не хвърляйте пари напразно.Щадящите тестове са съвсем неточни.Какво правите с тях???Освен да обогатявате няколко фирми.
  • 10 Лично

    2 0 Отговор
    Та...Пресен случай от вчера, а още по– пресен от днес– детето ми отива на училище, тестват с " плюнката" всички налични от класа и резултатите са ОК. Идва си рожбата, казва че нещо я боли главата, мерим температура– няма, давам нещо за главоболие и– марш в леглото. На следващата сутрин (барам се отговорен родител)– право при личния лекар. На детето му е изморено ( не само от вчерашното главоболие, но и от почти двата часа чакане пред кабинета). Преглежда го доктора стандартно– температура, гърло, слушалка и ни праща на Писито. Оказва се, че днес не може, а утре сутрин. На следващия ден се строяваме в ранни зори за Пи Си. Бъркат си там с клечка и ни казват– резултат ще има или късно тая вечер, или утре сутрин. Междувременно рожбата ми давръндисва и почва да търчи и беснее, като че да ѝ няма нищо и просто ме е тествала за родителско търпение и отговорност и дали я обичам до степен да ме подлуди. Идва заветната сутрин– тест ПОЗИТИВ( дадоха ни код да си проверим сами). Детето все така си е добре, не го блъскам с ненужна химия, чакаме още един ден ония от РЕЗнито да ни затворят у дома. Споделям всичко това с недоумение и почуда колко дни трябваха за цялата тая сага, колко хора неизбежно са били в контакт с нас в болницата, лабораторията и т.н. и НАЙ – невероятното– Колко е надежден тестът "Плюнка" и колко хора стават милионери и повече, благодарение на НЕ/ ефективтостта му за ранна диагностика в учебнете заведения. Твърде дълго, но с ръка на сърцето. Бъдете здр

    Коментиран от #11

  • 11 Hoho Boho

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Лично":

    Бъдете здрави!
    Болестите съществуват САМО в главите на хората.
  • 12 Бръм

    0 0 Отговор
    Поредните грешно дадени милиони... Няма ли край това безумие?