Last news in Fakti

14 Януари, 2022 13:15 922 7

МЗ купува над 7 млн. бързи теста за учениците

  • мз-
  • бързи теста-
  • учениците-
  • купува

Целта е да се осигури по-продължително присъствено обучение

МЗ купува над 7 млн. бързи теста за учениците - 1
Снимка: БГНЕС

Министерството на здравеопазването отправи покана за участие в процедурата за осигуряване и доставка на 7 610 000 бързи антигенни тестове, съобщават от ведомството, цитирани от БТА. Това са т.нар. "щадящи" тестове за провеждане на индивидуално неинвазивно изследване за COVID-19 на учениците от 1-ви до 12-и клас.
Целта е да се осигури по-продължително присъствено провеждане на учебния процес, допълват от МЗ.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Грульо

    31 0 Отговор
    Браво, бе, продължавайте да прахосвате народна пара, а хората да събират капачки за умиращи деца...
  • 2 Директора

    22 0 Отговор
    Дайте статистиката с положителните тестове на децата, за да се види дали има нужда от този огромен разход. Колко % са положителни? 0.003?
    Толкова ли са? Кажете всичко. Нали сте промяна? Нали няма скрито покрито? Кой ще ги купува и най-вече ЗАЩО???
  • 3 Гоуст

    19 0 Отговор
    Колко болници и колки легла щяха да се осигурят с тея пари за болест, предавана по въздушно-капков път, която няма как да се спре и всеки трябва да я изкара
  • 4 БЪРЗО КУПУВАЙТЕ..

    1 7 Отговор
    ....🔐🔐🔐🔐 🔒🔒🔒🔒...ВИЖ В ГЪРЦИЯ👆
  • 5 чочоолу

    13 0 Отговор
    Тая " пандемия на сзо- с шеф хигиенист, спонсорирано от фарма и борсови олигарси през " бил и мелинда"" няма да свърши изобщо, щото е станала бизнес на държавни поръчки- ваксини, тестове, санитария по голям отколкото наркотиците, алкохола, цигарите и оръжието взети заедно.

    Всички кадр по държавните администрации в ес, сащ, англия от министри до инспектори, експерти са свързани косвено или пряко с олигархични нпо- та- гейтс, рокфелер, шорош, фондации, тръстове- я като техни стипендианти, я като участници в техни проекти, семинари и т.н.

    В момента западния свят се управлява от олигархични нпо кадри или участвали в проектите им. Така олигарсите управляват държавите чрез " пандемии", " спот борси за ток и газ"- надуват яко цените, а хората обедняват.

    Нищо лично, просто олигархичен бизнес.
  • 6 пенсионер

    11 0 Отговор
    В магазина затова ли ми вземате 20 процента от хляба и киселото мляко?
  • 7 Минева

    5 0 Отговор
    Престъпници!