2 Февруари, 2022 22:12 1 249 14

Милка Василева след трагедията във Враца: Трябва да има триажни отделения с обучен персонал

  • милка василева-
  • триажни отделения-
  • враца-
  • обучен персонал

"Проблемът е с липсата на персонал в спешната помощ", казва председателят на управителния съвет на Българската Асоциация на професионалистите по здравни грижи

Милка Василева след трагедията във Враца: Трябва да има триажни отделения с обучен персонал - 1
Снимка: bTV

"Проблемът е с липсата на персонал в спешната помощ". Така коментира пред bTV председателят на управителния съвет на Българската Асоциация на професионалистите по здравни грижи Милка Василева трагичния случай във Враца.

Не навсякъде медицинските специалисти са обучени, алгоритмите понякога са само на хартия, добави тя.

Според нея трябва да има триажни отделения с много добре обучен персонал.

Тя коментира и че когато се пристига с линейка, екипът в болницата вече знае какъв пациент пътува и чакат, а с личен транспорт – те не са наясно в какво е състоянието на пациента.

"Не оправдавам действията на служителката на регистратурата във Врачанската болница, но ако става дума за трудов стаж от 3 месеца, няма как да има опита да прецени състоянието", добави Василева.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    10 0 Отговор
    Трябваше да има отделни ковид болници, ама от герб толкова си могат.
  • 2 Гост

    11 1 Отговор
    Не знам тая г-жа Милка дали е гледала клипа на случилото се. Аз видях едно дете как гледа умиращата си майка , а една жена безразлично иска документи без да повика помощ от лекарите на смяна.
  • 3 Тц тц тц

    12 0 Отговор
    Това ли можаха да измислят ....Лъснаха на яве кирливите им ризи и се чудят как да заличат мръсотията.... Видеото показа и разказа,какво точно се случва по болниците.Били сме на първо място по смъртност...как няма да сме.
  • 4 Гост

    10 1 Отговор
    Болниците дефакто са превърнати в търговии на едро и дребно. Ако нямаш пари не си купуваш. Да де но животът и човешкото здраве не са артикул или луксозна стока.

    Коментиран от #6

  • 5 Сух

    5 0 Отговор
    Тръгнали да се изказват кво трябвало и кво не? И аджеба, за кво са тези организации в Бг след като здравеопазването е толкова лошо? За какво служат? Да констатират проблеми след такива случаи ли? Да вземат пари от някъде ли? Щото като се види положението какво е и ти става ясно, че такива организацийки нищо не правят за подобряване, щом сме толко зле. Значи остава да смучат пари от някъде си.. Аре чиба ..

    Коментиран от #9

  • 6 Мамул

    7 0 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    А знаеш ли какво пише в конституцията? Здравната система в сегашният си вид е противоконституционна.

    Коментиран от #8

  • 7 Мамул

    6 1 Отговор
    Какъв триаж, бе? Ние във война ли сме, на фронта ли сме? Трябва да има парамедици които да са много добре обучени и много бързи. И трябва да има спешни центрове, но наистина спешни центрове. С електронна здравна карта всичко става ясно за секунди. Защо не се прави това? Ми защото се краде, много се краде. Толкова много се краде, че вече сме държава в джоба,задния джоб.
  • 8 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Мамул":

    А напрактика работят или по-скоро “ни работят”
  • 9 Аватар

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "Сух":

    За да практикуваш медицинска професия в България си задължен да членуваш в тези организации(БАПЗГ и БЛС).Плащаш членски внос ,други функции нямат.Василева изобщо не е трябвало да се изказва,тъй като от нея нищо не зависи.След като регистратора на спешното отделение на врачанската болница не е бил обучен е могъл да повика лекар,който да оцени очевадното спешно състояние на пациентката.Клипът е потресаващ.
  • 10 Стига

    5 1 Отговор
    сте се оправдавали за некадърноста си и за кражбите си. Ква си ти, обвиняваш умрялата жена, че е дошла с личен транспорт ли бе? Като отказвате да пратите линейка! Освен да пиете кафе и да източвате касата друго можете ли?
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Rock

    1 0 Отговор
    Защо необучен персонал получава добавката от 1000 лв- също както обучен и въобще някой прави ли така в болниците, че знаещите и можещите да са по- добре платени от необучените. Отговорът е - НЕ.Годините стаж съвсем не означават обучение- то е до отделния човек - неговото отношение към пациентите и чак после неговите знания и умения.
  • 14 Емил

    1 0 Отговор
    Триажирането нещо като предварително транжиране ли е?