Last news in Fakti

10 Август, 2023 10:48 1 334 4

Директорът на болницата във Враца подаде оставка

  • болница-
  • директор-
  • враца-
  • д-р кети ценова

Има опасност болницата да остане без детско отделение

Директорът на болницата във Враца подаде оставка - 1
Снимка: БГНЕС

От вчера имам оставката на изпълнителния директор на болницата във Враца д-р Кети Ценова. Това обяви здравният министър проф. д-р Христо Хинков в предаването „Денят започва“ по БНТ по повод състоянието на Многопрофилната болница за активно лечение „Христо Ботев“ във Враца. „Днес имам среща в 11:00 часа в Областната управа с ръководството на болницата, борда, с педиатрите, които напускат“, посочи министърът и допълни, че има намерение да се види или чуе и с кмета на града Калин Каменов. „След което може би ще направим посещение и в самата болница“, коментира министър Хинков.

„Проблемите там наистина не са от вчера. Те са много дългогодишни проблеми“, заяви здравният министър. „Проблемите с детското медицинско обслужване са от много години. Педиатрите не са добре заплатени. Това се знае“, каза още Хинков.

По думите му д-р Ценова е заявила пред служител в здравното министерство, че педиатричното отделение в болницата не е печелившо. „Този поглед към цялостната работа на една болница, за това кое е печелившо и кое не е, е пагубен за изпълнителния директор“, заяви Христо Хинков.

След среща на 4 август между изпълнителния директор на болницата д-р Кети Ценова и областния управител на Враца Надя Донкинска стана известно, ясно, че има опасност болницата да остане без детско отделение. Причината е, че и петимата лекари са подали предизвестие за напускане, което изтича на 15 август.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Няма проблеми

    6 1 Отговор
    10 врачанчета да записват медицина и после да учат детски болести. След 10 години ще има чисто ново отделение

    Коментиран от #3

  • 2 12...34

    7 0 Отговор
    Еми не бездействайте
  • 3 Спас

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Няма проблеми":

    Точно така - най-малко 11 години се учи и специализира.Ама нали прочетохте какви са заплатите на лекари спициалисти в детското отделение.И това са преди данъците.А и никой вече не иска да специализира детските болести и да рискува с деца и да го съдят всезнаещите мами.
    Толкова ги интресуват децата.
  • 4 Ужас

    2 0 Отговор
    Разболявайте повече децата за да станат печеливши...