5 Февруари, 2022 15:19 2 754 35

Д-р Ненков за трагедията във Враца: Проблемът е системен

  • д-р мирослав ненков-
  • враца-
  • система

Тези, които управляват нашата система, нямат нужда тя да бъде подредена, смята анестезиологът

Д-р Ненков за трагедията във Враца: Проблемът е системен - 1
Кадър бТВ

Това момиче толкова пъти е псувано, плюто и обиждано в тази регистратура на това спешно отделение, че нейните лични възможности за емпатия са изчерпани отдавна“, коментира д-р Мирослав Ненков по повод трагичния случай във Враца, при който жена почина, докато бъде приета за лечение. Това се нарича системен проблем, това не е лична вина, посочи анестезиологът в предаването „Тази сутрин“ по бТВ.

След инцидента във Враца започнаха протести на граждани пред спешното отделение.

„Протестиращите носеха табелка с надпис „Оставка на целия персонал“. Сега е моментът проф. Сербезова да затвори спешното отделение във Враца, за да няма проблем. Една много забавна политическа партия поиска оставката на здравния министър.

„Съсредоточени в искане на оставки, стигматизиране, посочване с пръст – така сме лишени от възможността да погледнем къде е проблемът“, отбеляза лекарят.

Според д-р Мирослав Ненков проблемът е там, че лекарите и сестрите никога никой не ги обучава как да общуват с пациенти. „Никой не следи това момиче на регистратурата дали спазва някакъв писан протокол – дали въобще има такъв конкретно в това спешно отделение“, отбеляза той.

„Тези, които управляват нашата система, нямат нужда тя да бъде подредена, нямат нужда пациентите, лекарите и сестрите да са ок“, смята д-р Ненков. „Разходите за здравеопазване растат, но качеството къде отива“, попита той.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    37 7 Отговор
    Не. ГЕНОЦИДА е системен, който се отглежда и заплаща от козяк. Всичките сте Слугинаж продажен!

    Коментиран от #11

  • 2 Емил

    33 3 Отговор
    Точна констатация!

    Коментиран от #17

  • 3 /////

    59 4 Отговор
    Много интересно тоя га беше министър и знаеше за тези проблеми защо не ги отстрани, а сега седнал да се тръшка, че системата била виновна , ами то такива като него създадоха системата.
  • 4 Българка

    21 23 Отговор
    Д-р Ненков е лекар с чувство за хумор, но поставя точната диагноза по забавен начин! Одобрявам го! А и е прав

    Коментиран от #9

  • 5 Иван Грозни

    25 0 Отговор
    Докторе, в лучая си точно в десетката. Къде е тоя шеф на болницата да го питам, как се назначава персонал? Какво заначи длъжностна характеристика за работното място? Колко пъти е проверил как работника си изпълнява задълженията още повече, че е в изпитателен срок.Това е пунта марата на великия учител Тиквуний. Може да са калинки, но са наш електорат.
  • 6 ГЕРБ=БСП=ДПС

    34 0 Отговор
    Точно така, проблема е системен. Да медицинската сестра на рецепцията има вина. Вината и е, че се е съграсила да е част от тази мошенико-злодейска "здравна" система. И че се е съгласила да стане изкупителна жертва, пазеща с цената на всичко началниците и директора на врачанската болница. Виновна е медицинската сестра, че се е съгласила да прави всичко това за заплата от 800 - 1000 лева месечно. Докато нищоправещи политически назначени директори на болници получават над 50 - 100 хил. лева месечни незаслужени заплати. И плащат много по-малко осигуровки като дял от заплатата.
  • 7 Истината

    31 5 Отговор
    Д-р Ненков, ако не можете да докажете твърденията си, цитирам "Това момиче толкова пъти е псувано, плюто и обиждано в тази регистратура", ще препоръчам на МВР и Прокуратурата да ви повдигнат обвинение за клевета!
    Не стига, че пациентката е починала, ами вие се гаврите с труп! Заслужавате ефективни присъди всичките които не помагате веднага на спешните пациенти или защитавате такива лекари!
  • 8 Миризлив пор

    12 10 Отговор
    Няма значение какъв човек си назначил, когато го подкарат с атаките хора без някакво уважение със обиди, псуване и т.н. сигурно по 3-4 пъти на вечер са я уволнявали. В един момент администраторката се е пречупила, пречупила от хора на които все някой им е длъжен, като повечето пишещи тук.
  • 9 Rock

    28 3 Отговор

    До коментар #4 от "Българка":

    Не е лекар- анестезиолог. Никаква диагноза не е поставил- успива наивните. Цялото му това говорене е манипулативно. Чувството му за хумор е дебелашко- не изтънчено. Противен от пръв поглед- лицето е огледалото на това отвътре.

    Коментиран от #22

  • 10 Тошко

    18 0 Отговор
    В малките градове е така защото лекарите се имат за незаменими

    Коментиран от #12, #31

  • 11 Да да

    10 0 Отговор

    До коментар #1 от "ТаУмВзе":

    ВСЯКО ДЕЙСТВИЕ И БЕЗДЕЙСТВИЕ ИМА СВОЙТЕ ПОСЛЕДСТВИЯ. ЗА 32 Г. БЕЗРАЗЛИЧИЕ И БЕЗОТГОВОРНОСТ ОТ СТРАНА НА НАРОДЪТ КОЙ НИ УПРАВЛЯВА, РЕЗУЛТАТЪТ Е НА ЛИЦЕ. ТОВА СИ ЗАСЛУЖАВАМЕ ЗА СЪЖАЛЕНИЕ. НАЙ -БЕДНИ,БОЛНИ,НЕ ОБРАЗОВАНИ, ИЗЧЕЗВАЩИ.... . ДЕЙСТВИЕТО И БЕЗДЕЙСТВИЕТО ИМА ПОСЛЕДИЦИ.
  • 12 Идън

    9 0 Отговор

    До коментар #10 от "Тошко":

    Този тупан на снимката- също.
  • 13 Този не е

    10 0 Отговор
    За коментар.
  • 14 Дара

    15 0 Отговор
    Каквото и да говорите, жената си замина...
    Направете здравни карти с чип както в Германия. Там са всички данни. Пък и там първо дават първа помощ и после търсят картата.
  • 15 Даааа

    17 0 Отговор
    ГАРВАН ГАРВАНОВО ОКО НЕ ВАДИ! ! ! ! КАК НЕ ВИДЯХМЕ НИТО ВЕДНЪЖ НЯКОЙ С ПАРИ ДА УМИРА ПРЕД РЕЦЕПЦИИ И КОРИДОРИ? ???!!!! ТОВА СТАВА ЕДИНСТВЕНО И САМО С ОБИКНОВЕННИТЕ ХОРА ! ! ! ТОВА Е КАТО РОДНАТА НИ СЪДЕБНА СИСТЕМА ............. ЕДНА ЗА БЕДНИ И ЕДНА ЗА БОГАТИ! !!!!!
  • 16 Дани

    7 1 Отговор
    Ненков във цялата държава е така !?...НЕ ВЛАГАМ ЕМОЦИИ.
  • 17 Мария

    13 0 Отговор

    До коментар #2 от "Емил":

    Но нали и той беше известно време министър на здравепазването? Запомнила съм го единствено с поушегаджийските изказвания по медиите!
    Никой не смее да направи промени из основи, защото там има огромни финансови интереси, които ще бъдат нарушени при вкарване на правила и тяхното спазване

    Коментиран от #19

  • 18 qwerty

    5 0 Отговор
    Ненков, правете им IQ тестове, като не знаете как да си ги подбирате! Аз виждам потенциала и без тестове, понеже познавам хората по очите.
  • 19 Даа

    8 0 Отговор

    До коментар #17 от "Мария":

    Спомням си едно интервю на Ненков докато беше заместник министър или подобно, на въпроса ще започнете ли реформа в здравеопазването, той директно отговори - не, защото не искам да ме убият с камъни.
  • 20 потребител

    8 1 Отговор
    Ама той този тъпунгер доктор ли е? Аз останах сутринта с впечатлението,че е някакъв самохвалко-политик. Че той отдели повече време за плюене отколкото за проблемите в медицината.
  • 21 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    7 2 Отговор
    Разбра ли се истината за смърта на Младата жена???този на снимката е подлога с доста охранена физиономия.Днес се опитваше да се прави на симпатичен....няма да бъде забравен участникът в Лъжата и ограбването -Ковид!
  • 22 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "Rock":

    Ти чуваш ли се какво си Писал??????????????????Анестезиологът е основа на операцията.Ако те режат касапите,първи е анестезиолога.Той те приспива,той те буди!Ако операторът осе....работата той говори с близките ти!Научи това и не се изказвай неподготвен.

    Коментиран от #25, #27

  • 23 Пак

    2 0 Отговор
    щяха да убият жената, но вътре, без контрол. Просто трябваше да побързат при приема.
  • 24 Енгелс

    6 2 Отговор
    Системен е проблема Ненков, така е. Капитализъм е, не е социализъм при който здравеопазването беше безплатно. При капитализма имаш ли пари, ще те лекуват. Нямаш ли, умираш. Това е. Елементарно Уотсън.

    Коментиран от #33

  • 25 Rock

    4 2 Отговор

    До коментар #22 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Оператор, викаш... Хирург! Тонът ти не ми харесва.
  • 26 Защо?

    8 1 Отговор
    Този Грухчо е подобие на на оная от спешната помощ във Враца.
  • 27 Rock

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Анестезиологът ако не е излязъл от,, упойката,, може да направи фатална грешка и да не се стигне до операция. Този и замезва обилно. Ще предпочета да ме оперират без анестезия- не ми вдъхва доверие.

    Коментиран от #28

  • 28 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "Rock":

    Не разрешават!задължително искат анестезия!Иначе съм съгласен ,но при рязането не трябва да се шава....Без упойка....трудно!Ако тонът те е обидил,извинявай,но запомни.Анестезиолога е основата на оперативното лечение или хирургичното както ти го наричаш!

    Коментиран от #32

  • 29 гост

    0 0 Отговор
    АЙде бе, нали беше отскоро назначена, на има–няма три месеца. Вече се чудите какви да си ги измисляте.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Незаменими

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "Тошко":

    хора няма никъде посвета,включително и ти
  • 32 Rock

    2 0 Отговор

    До коментар #28 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Ма какво да запомня- това е елементарно и децата го знаят. Ти сякаш си открил моркова у супата. А има и готини анестезиолози- млади, стройни на струна.. като го погледнеш и ти идва да му дадеш всичко без шаване... Ама да не дава Господ.
  • 33 1111

    1 1 Отговор

    До коментар #24 от "Енгелс":

    Много опростенчески си представил нещата. Парите не лекуват, при епидемия и разбита здравна система и пари не те спасяват. Това не е капитализъм, а извращение, което този смешния се опитва да оправдава!

    Коментиран от #34, #35

  • 34 Енгелс

    2 0 Отговор

    До коментар #33 от "1111":

    Не прави квалификации! Точно парите лекуват, образно казано. При капитализма всичко е пари и интереси. Пациента е подвижна касичка и това е алгоритъма от значение за отношение и лечение. 10000лева е качествена операция с робота ДаВинчи. Ако нямаш парите какво правим?
  • 35 Енгелс

    1 0 Отговор

    До коментар #33 от "1111":

    Апропо няма разбита или неразбита здравна система. Отиваш в частна болница Доверие, даваш 10000лева за качествената операция с робота ДаВинчи при премахването на рака на простата и това е. Ще ти се удължи малко живота.