Last news in Fakti

31 Март, 2022 12:16 1 725 6

Гърция запазва основните ограничителни мерки и през месец май

  • гърция-
  • ковид-19-
  • мерки-
  • заболяваемост-
  • ограничения

Причината е високата заболяемост - новите случаи достигат до 23 000 на ден

Гърция запазва основните ограничителни мерки и през месец май - 1
Снимка: Shutterstock

Гърция запазва основните ограничителни антиковид мерки и през месец май. Причината е високата заболяемост - новите случаи достигат до 23 000 на ден, съобщи БНТ.

Лекарите от Съвета за контрол на пандемията предупреждават правителството за огромен риск, ако отпаднат мерките за Великден.

Зеленият сертификат, носенето на маска и отрицателният резултат от тест остават в сила за празниците.

Посещението на заведения и влизането в магазините за нехранителни стоки ще става само след представяне на сертификат за ваксинация или отрицателен резултат от тест.

Маските остават задължителни в обществения транспорт и търговските обекти.

В зависимост от епидемичната обстановка през май ще се обсъждат корекции в мерките, като например неваксинирани да могат да посещават заведения на открито, заявиха експерти.

Не се променят условията за влизане в Гърция: сертификат за ваксинация, или отрицателен резултат от PCR тест, направен до 72 часа преди влизането в Гърция или отрицателен антигенен тест, направен до 24 часа преди пътуването, или удостоверение за преболедуване, което да е издадено 14 дни след първия положителен PCR тест.

Гръцките власти продължават с активния контрол по спазване на действащите ограничения. Нарушенията се наказват с 300 евро глоба.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Продълж@в@ме подмян@т@

    29 1 Отговор
    Само България се иправи защото не се ваксинира, това е истината, навсякъде 80-90% ваксинирани и скок на заболяемоста е висока😂излезнахме най умните благодарение на Д-р Мангъров😉
  • 2 Гигов

    13 0 Отговор
    Гръцките управници здраво играят по свирката на западните кредиори и си унищожават туризма!! Турция доволно потрива ръце!!
  • 3 Ковидарите

    6 0 Отговор
    Всичко е резултат от насилственото ваксиниране и некъдърното ковидарско управление на Мицотака и компания! З години Мицотака яко ги цака в чест на господарите си!
  • 4 Алекс

    9 0 Отговор
    А Румъния отмени епидемичната обстановка без никакви ограничения и без промяна на здравния им закон. С какво ние сме по-различни от тях,че при нас да се променя закона за здравето така,че отново да има терор върху населението?
  • 5 Hoho Boho

    7 0 Отговор
    Гърция е много красноречив пример какво се случва на ваксинираните държави.
    Нашите изедници, които ни караха да се ваксинираме, трябва да бъдат вкарани в затвора!
  • 6 Тъмен субект

    5 0 Отговор
    Като се види във времето как се е развивала пандемията в различните страни, се вижда, че ваксинацията няма никакава връзка с предпазването на хората от Ковид. С две думи - не върши никакава работа за защита от този вирус. Но....друга някаква работа може да върши. Това ще лъсне един ден.