Last news in Fakti

5 Юни, 2022 13:07 2 313 14

Пулмолог: Не очакваме нова COVID вълна наесен

  • covid вълна-
  • д-р софия ангелова-
  • пулмолог

Специалистите обаче се опасяват от повишена заболеваемост от други респираторни заболявания

Пулмолог: Не очакваме нова COVID вълна наесен - 1
Снимка: БГНЕС

“Не очакваме нова COVID вълна наесен, но очакваме висока заболеваемост от други респираторни вируси и инфекции”. Това каза в студиото на “Събуди се” по Нова тв пулмологът и специалист по вътрешни болести д-р София Ангелова.

“От 1 април PCR тестовете сe прехвърлиха на пулмолозите. Ще се получи смесване на потоците с остри респираторни инфекции”, предвижда специалистът.

“Когато хората започват да боледуват, острите състояния трябва да бъдат пренасочени от личния лекар към специалиста, а ние сме малко. Считаме, че ще настане хаос през есента, когато дойде моментът на високата заболеваемост”, каза още д-р Ангелова.

По думите ѝ в момента в София има около 25 пулмолози, а в малките населени места има случаи, в които 1 пулмолог обслужва цял район.

“Нашите кабинети са със запълнени графици за 2 седмици напред заради пост-COVID синдрома”, каза специалистът.

Д-р Ангелова обясни, че симптомите на пост- COVID синдрома оттичат, а след това се завръщат, затова е нужен преглед при специалист.

“Да не се притесняват хората и да бъдат търпеливи към нас”, призова тя. “Хубавото е, че тези симптоми изчезват с времето”, допълни д-р Ангелова и поясни, че движението и активният начин на живот помагат за по-бързото преодоляване на този синдром.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    19 1 Отговор
    Последната дума има бай пън и империята на злото сашт
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 8976597598

    21 0 Отговор
    Как така се появи от нищото , после изчезна.....истинска мистерия!!!
  • 5 СърбелПутковатаПомакиня

    13 0 Отговор
    Тая не очаква, щото не знае какво съм в инаготвила с госпорадарите от C3O!
  • 6 Това добре

    10 0 Отговор
    Ама защо имам чувството че ще бъде достойно заменен от маймунската шарка,не дай Боже!
  • 7 Механик

    8 0 Отговор
    Вие не очаквате, ама Гейтс и компания очакват. Наточили са бустериците. Онзи ден четох, че евросъюза вече са подписали новите договори с ваксинаторите.
    Малко да захладнее и към ковида ще добавят маймунска шарка, неизвестен до сега хепатит и още ред неща.
    И като се почне с ония чували за трупове, локдауни, дистанционни обучения и работа, зелени сертификата... та свят ще ни се завие.
  • 8 Пълнигроб

    4 0 Отговор
    симтомите изчезват с времето барабар с човека.Требва да се прави отчет за пет години напред кои от починалите са васинирани или не.
  • 9 Мамул

    7 0 Отговор
    Пландемията се организира от частната наднационална глобалистка организация СЗО. Така, че лекарите няма значение какво очакват. Ако се спусне нареждане ще се маскираме и някои с нисък интелект ще плЕскат по тетасите.
  • 10 Коко бонго

    0 0 Отговор
    Чакам с нетърпение
  • 11 етер

    4 0 Отговор
    Да ви се чуди на вас човек. Преди месец излизат и казват че през есента щяло да има нова вълна ама нямало да е толкова голяма колкото последната. После излиза тая и казва точно обратното. Утре убийците от СЗО ще излязат и ще кажат съвсем друго. Много оракули ама нищо не познават. За лятото д-р Гейтс ни е подготвил маймунска шарка. До есента и зимата има време, ще почакаме и ще видим.
  • 12 Чудесно

    1 0 Отговор
    и ние не очакваме.
  • 13 Вили Портата Трети

    2 0 Отговор
    Ноите хора в C30 не мислят така
  • 14 КовидманЯк

    1 0 Отговор
    И с полиция и жандармерия да дойдат насилствено да ме вкарват в "болница" където да ме лекуват "лекари", няма да се получи!Преди да си отида, ще отнеса поне двама от тях с мен!!!