Last news in Fakti

19 Юли, 2022 10:49 1 006 9

Проф. Христова: Далеч сме от пика на сегашната COVID вълна

  • ива христова-
  • далече-
  • covid вълна

„Вирусът ще продължи да ни изненадва не само с лятно протичане, но и трупайки мутации, никой не е сигурен какво ще се случи”, смята специалистът

Проф. Христова: Далеч сме от пика на сегашната COVID вълна - 1
Снимка: Нова телевизия

Нови мерки срещу разпространението на пандемията от COVID-19 влизат в сила от днес. В шест области връщат маските в здравни, лечебни и социални заведения. Според проф. Ива Христова, която е директор на Националния център по заразни и паразитни болести, в мерките няма нищо ново. Тя обясни в ефира на „Здравей, България”, че досега те са били силно препоръчителни, но с нарастването на броя заразени, стават задължителни.
„Далеч сме от пика, но е много късно, когато си близо до него, да прилагаш мерки”, категорична беше проф. Христова. Тя подчерта, че сега е моментът за някои ограничения, за да се забави темпът на нарастващите случаи. По думите на директора на НЦЗПБ неминуемо случаите на заразени с коронавирус ще се увеличават, но от нас зависи те да не стигнат твърде високи стойности.

„Вирусът ще продължи да ни изненадва не само с лятно протичане, но и трупайки мутации, никой не е сигурен какво ще се случи”, смята специалистът.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОВИД 19 ХАХАХА

    23 1 Отговор
    СЗО,ФАЩ И ТЕХНИТЕ ПОДЛОГИ СЕ МЪЧАТ ДА МАНИПУЛИРАТ ХОРАТА
  • 2 Видял

    23 0 Отговор
    Щом сте по новините пика ще дойде !
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Циркът достига нови висоти.

    22 0 Отговор
    Супер заразен вариант на "вируса", но заразява бавно. И то неваксинирано население , и то по- врееме на отпуските.
  • 5 Бдителен

    17 0 Отговор
    А ние овцете, дали можем да ви изненадаме? Със сигурност сте бдителни!
  • 6 Драги ми смехурко

    14 0 Отговор
    Алоу, лелче, тоя вирус да не заразява по разписание?
  • 7 рапан

    11 0 Отговор
    Значи като нахум маските заразата щяла да се ограничи.Ама ние не искаме да се ограничи а да спре, а това маските няма как да направят. Повече от ясно е че ще се заразяваме боледуваме ще се лекуваме и пак ще се върнем към живота само че вече ще живеем с тази зараза както живеем с грипа. И така до като изчезне или се превърне в нещо като грип .Просто. Защо е тая паника не мога да разбера и то целия свят е полудял.Това не е туберкулоза,малария,чума че да се вдига такава истерична паника.Явно така ще протича новия ни живот.
  • 8 Ангел Кунчев гл.здравен инспектор

    4 1 Отговор
    Слагайте маските най вече в оптиките и дрогерийте.Те са най големите развъдници на вируса,иначе ще има големи глоби.

    Коментиран от #9

  • 9 Неразбрал

    11 0 Отговор

    До коментар #8 от "Ангел Кунчев гл.здравен инспектор":

    По дрогерийте, дрога ли се продава ?