20 Юли, 2022 07:48 1 452 8

Варна измести София по заболеваемост

  • варна-
  • софия-
  • заболеваемост

Новите случаи в страната за последното денонощие са 1826

Варна измести София по заболеваемост - 1
Снимка: БГНЕС

Варна е областта с най-висока заболеваемост от COVID-19 и на седмична, и на двуседмична база. За седмица заболелите с вируса във Варна са били 193 на 100 000 души население, а на двуседмична – 321 на 100 000. Заболеваемостта в столицата е малко по-ниска – 314 на 100 000 души население (за 14 дни).

Това показват данните на Единния информационен портал за разпространение на вируса, цитирани от "Сега".

1862 са новите случаи на заразата за последното денонощие. При направени 7820 теста това прави дял на положителните проби от 23%. Активните случаи в момента са 14 209, но хоспитализираните остават относително малко като дял – 790 души. Новопостъпилите в болница за последното денонощие са 145.

3660 дози ваксини са били поставени за последното денонощие.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво,

    9 1 Отговор
    всичко идва от морето! Ама има и много окраинки, които не са ваксинирани. Що така мнз?

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Браво !

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Гларус":

    Добре че има гларуси, че ако чакаме мнз-то, ще я втасаме!
  • 4 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    11 1 Отговор
    Стъкмистика - верен сбор от неверни данни ❗
    Кой може да каже колко души има в градовете София и Варна, та да определя този процент ❗Регистрираните по адресна регистрация са само част от пребиваващите 😉
  • 5 Болен

    8 1 Отговор
    Болните идват от Гърция и ходят във Варна да заразяват ако не вярвате питайте проф. Витанов

    Коментиран от #7, #8

  • 6 Ваксиниран3002

    2 0 Отговор
    Фейк новина, няма заболели, има някакви с положителен папая тест, а на тоя тест не бива да се вярва. Сега пак стана модерно всеки летен грип да се пише хобит. От Варна съм, не виждам болни, даже линейките намаляха, работя до терапията. Защо няма сведения, колко от хората с инсулт и инфаркт са ваксани? Преди дни имаше новина, че годишната смъртност се е върнала в границите от преди 2019-та. Защо всявате излишна паника?
  • 7 Хохо секса

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Болен":

    В Гърция заболяват по 52 000 души дневно. Пазете се...
  • 8 От Варна много не ходят до Гърция, но

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Болен":

    румънци има предостатъчно, които почиват в Гърция, въпреки високите цени на горивата, а после си правят спирка за почивка около Варна преди да се приберат в Румъния. По заведенията около плажа във Варна гъмжи от народ, моловете също, заради сегашните намаления на летни стоки. Нормално е заболяемостта да е висока. В София обикновено август е най-отпускарския месец, а до Гърция масово се ходи и през септември.