17 Март, 2023 14:50 1 139 33

Здравният министър: Ще се изграждат хеликоптерни площадки до болниците в големите градове

  • хеликоптерни площадки-
  • изграждането-
  • болници-
  • градове

Планира се да има такива площадки в Русе, във Велико Търново, в Добрич, във Варна, в Бургас, в Сливен, в Ямбол, в Плевен, каза д-р Асен Меджидиев 

Здравният министър: Ще се изграждат хеликоптерни площадки до болниците в големите градове  - 1
Снимка: БГНЕС

Министерството на здравеопазването подготвя обществена поръчка за изграждането на хеликоптерни площадки в лечебни заведения в различни градове, където да могат да кацат т.нар. медицински хеликоптери, съобщават от БТА. Планира се да има такива площадки в Русе, във Велико Търново, в Добрич, във Варна, в Бургас, в Сливен, в Ямбол, в Плевен, заяви на пресконференция в Добрич служебният министър на здравеопазването Асен Меджидиев.

Говорим за хеликоптерни площадки, които да са близо до съответните лечебни заведения, не където ще престояват хеликоптерите. В момента изготвяме заданието за обществената поръчка, защото Министерството на здравеопазването ще изгражда тези хеликоптерни площадки. Изчаквам експертите от министерствата на отбраната и на транспорта да уточнят тези специфики къде и как трябва да кацат тези хеликоптери, добави министърът.

Предвижда се първоначално два хеликоптера за медицински нужди да бъдат взети на лизинг, докато пристигне през декември първият закупен, каза още Меджидиев. За тези два хеликоптера ще има две оперативни бази – едната ще бъде в Долна Митрополия, другата – в София, напомни здравният министър.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    10 1 Отговор
    Площадки за кацане трябва да са по покривите не по паркингите. Пак едно крадене се очертава.

    Коментиран от #6, #15, #20

  • 2 ХАХАХА

    10 1 Отговор
    Имайки предвид колко болници има в София яко строителство на хеликоптерни площадки ще падне ,а зад строителство всички знаем какво стои.
  • 3 СИГУРНО

    7 1 Отговор
    Докато бандитите-депутати не возят в метрото и на колела, крачка напред няма да мръднем. Явно юнойо се страхуват от народната любов ако ги бармат насреща.
  • 4 по европроект ли ?

    6 1 Отговор
    представям си цената
  • 5 Прочетете пак

    7 1 Отговор
    Реализацията по темата е в бъдеще време т.е. никога. Просто всички бклци като докопат министерския стол почват да плещят едни и същи многогодишни щампи.
  • 6 Боби

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Не всяка сграда позволява.
  • 7 ТаУмВзе

    5 1 Отговор
    Хеликоптери още нема тия се стягат да Крадът от строителство Пак!

    Коментиран от #17

  • 8 Чудесно

    3 1 Отговор
    Ще падне голямо хвърчене между болниците...
  • 9 БББ

    2 0 Отговор
    Само в Св Марина във Варна има такава . Навремето и в Пловдив имаше.
  • 10 българина

    7 1 Отговор
    нещастници, във всички 28 областни града трябва да има, там хора не живеят ли българоубийци нещастни! в европа навсякъде, голям праз 30 на 30 м .... поляна! ма ви предателска
  • 11 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    6 1 Отговор
    Хеликоптерът може да каца и на гола поляна ❗❗❗
    Ама пусти кинтиииии ❗
  • 12 предатели мръсни

    5 1 Отговор
    в Шумен има цяло воннонучилище, но хеликоптер няма да каца, вие нормални ли сте бе ващ ама ца
  • 13 тодор живков каза

    3 0 Отговор
    ТОДОР ЖИВКОВ КАЗА: Предстои цялото здравеопазване да мине на акционерен принцип. Ако желае, всеки гражданин или фирма може да се включи, давайки нещо. Ако не го задоволява лекаря или менюто в болницата – ще си доплати. Свободно частната практика. Така ще постъпим и с пенсионния фонд. Всеки гражданин или фирма ще решава сам – държавата може да му даде толкова, той ако може, да си докара повече. Акционерната фирма ще обхване като ракови образования цялото общество. Цялата тази система, която е взета от западната икономика, ще се адаптира към нашите условия, но това не значи побългаряване. Един другар, с който разговарях вчера по тия въпроси, ветеран, от моите години още се знаеме, ми вика: Другарю Живков, не вкарваме ли ние вълка в кошарата? А, викам много хубава метафора, ще ми позволиш ли да я употребя пред журналистите. Вярно е, вкарваме вълка в кошарата, но му казвам, той вълкът ще изяде мършата, а това което е здраво, то ще остане. Но що ни е мършата, що се плашиш ти от мършата, бе, ще раздвижим нещата. Шарани дето има, като пуснеш щуката всичко се раздвижва. Значи тия щуки са ни необходими, икономически щуки. Както щуката разсича водата и рибите изплуват на повърхността, така ще бъде и с вълка.
  • 14 А е какви

    3 1 Отговор
    хеликоптери, гробища няма, гробищааааа. Заради некадърното ви управление. Хайде побързайте, че места не останаха.
  • 15 гост

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Изказване на неподготвен човекХеликоптерна площадка на покрив се проектира още преди строежа на сградата.Сградата и покрива така трябва да са изградени че да издържат хиляди кацания и излитания.Отделно трябва да има специални асансьори до реанимацията,хирургиите ,които са само и единствено за пациенти от хеликоптера .Докарваме спешен пациент за час и го рзкарваме по етажите,чакайки общите асансьори.Не става така..Има си строги изисквания,на които едва ли нашите болници отговарят.

    Коментиран от #18, #21, #27

  • 16 българина

    1 1 Отговор
    на покрива на всяка болница може да се направи 5 т тежи нищо не е 2 коли тежи
  • 17 ТаУмВзе

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "ТаУмВзе":

    Познайте как обикновен човек ще му вдигнат хеликоптер. Хората на улицата умираха. Иде реч за Крадене Пак.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 А Северозападна България само по

    1 1 Отговор
    Изборите я броите за територия! Вие сте долнопробни лъжци и крадци ! За Украйна пари има, а за собствения ви народ не!
  • 20 Сменям си ник-а

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    В Бургас преди 13-15 г. направиха такава площадка сега е паркинг.
    Ще строим и пак пари.
    Струва ми се,че площадките ще са по скъпи от хеликоптерите
  • 21 честен ционист

    0 2 Отговор

    До коментар #15 от "гост":

    Площадките по покривите са елементарни платформи. На всеки жилищен блок могат да се инсталират подобни. Друг е въпросът, че тези окръжни болници не са проектирани с мисъл за подобни съоръжения. А иначе как си го представяш да кацне хеликоптерът на паркинга на Пирогов?

    Коментиран от #23

  • 22 КУРБАНА

    0 0 Отговор
    😂😂😂АБЕ ВИ БОЛНИЦАТА СЪБОРИХТЕ В СИЛИСТРАЗА ЖЕЛЕЗОТО ТЯ😂😂ЩЕ СТРОИ 🚁💰💰💰 РАЗПРАВЯ ГИ НА БУКО БАЛАМАТА ХЕЛИКОПТЕРИТЕ ДЕКА СА
  • 23 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "честен ционист":

    Да се проектира викаш 🤔🤔
    Във В. Търново още със строежа на болницата през 80-те години имаше изградена такава площадка ❗
    Какво е сега там, не зная ❗
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 хихи

    2 0 Отговор
    "Медицински хеликоптери" и "Националнадетска болница" Предизборна дъвка за Електората.
  • 26 Читател

    1 0 Отговор
    Ще откриваме топлата вода но по добре късно отколкото никога.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Демократ

    4 0 Отговор
    Спешната помощ в Румъния е сред най-успешните в Европа
    За разлика от катастрофалното състояние на Спешна помощ в България, тази в Румъния е сред най-успешните в Европа. ПУБЛИКАЦИЯ ОТ 2013 г. АЛО, УПРАВЛЯВАЩИТЕ ТЪПАНАРИ, 10 ГОДИНИ НЕ СЕ РАЗХОДИХТЕ ДО БУКУРЕЩ ДА ВИДИТЕ КАК СЕ ВЪРШИ РАБОТА. Сега предизборно пак се напъват да рекламират Герб, виновните за това състояние.Питайте румънците колко медицински хеликоптера имат- 30, а не един в може би, някога,когато се разберат кой колко да открадне и как са организирали спешната си помощ, колко парамедици имат, защото това е специалност ,която се учи в Медицински факултет, за сведение на некадърниците в България.
  • 29 хихи

    1 0 Отговор
    Сериозно по темата: 1978година без всякакви европрограми, европейски ценности, здравна каса и т.н. в малък град на стадиона до болницата кацаше хеликоптер и отлиташе с пациент. Със сигурност обикновен гражданин не министър. Мен по скоро ме интересува алгоритъма по който ще се ползва. А такъв няма.
  • 30 Читател

    5 0 Отговор
    За 30 години се затвориха стотици училища болници и казарми,а те са основните на една държава.Нашите така наречените политици са национални предатели.Запомнете това хора.
  • 31 В една отдавна фалирала територия

    1 0 Отговор
    всичко е само ЩЕ
  • 32 дамм

    0 0 Отговор
    По онова противно комунистическо време имаше хеликоптерно площадка във всяка една окръжна болница. Лекарски екипи от София консултираха всички българи.Сега сме само на обещания, и на качествена мед. помощ само за избрани и роднини...
  • 33 Име

    0 0 Отговор
    Навремето се грижеха да не се разболяваме, но това е вече - пропаганда на социализма.

    По-добре да си здрав един вид, вместо да те транспортират.

    Иначе е похвално като акция, дано да има и пари за пилоти и други.