Last news in Fakti

25 Април, 2023 15:45 1 391 1

Ежедневната консумация на шоколад ни пази от сърдечен пристъп

  • шоколад-
  • сърдечен пристъп-
  • здраве

Eфектът е почти същият като от прием на ацетилсалицилова киселина

Ежедневната консумация на шоколад ни пази от сърдечен пристъп - 1
Снимка: Shutterstock

Американски учени установяват, че ежедневната консумация на шоколад намалява вероятността от сърдечен пристъп, при това ефектът е почти същият като от прием на ацетилсалицилова киселина. Те са изследвали повече от 1200 души с наследствени заболявания на сърцето с цел да установят точното въздействие на аспирина върху тромбоцитите.

Преди началото на изследването участниците са спазвали определени правила: спортни занимания, отказ от тютюнопушенето, въздържание от напитките, съдържащи кофеин, от виното, сокът от грейпфрут и шоколада.

Някои от участниците не са издържали и 139 от тях са били изключени от проекта поради нарушаване на изискванията, пише obekti.bg. Въпреки това те останали под наблюдение. Резултатите от кръвните анализи показват, че шоколадът, също както и таблетка аспирин въздействат в еднаква степен на тромбоцитите, които предизвикват съсирването на кръвта.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АНТОНИМ ☝

    1 1 Отговор
    ЯДЕШ ШОКОЛАД НЯМАШ ...ТРОМБ....
    ЯДЕШ ШОКОЛАД ИМАШ....КОРЕМ ГОЛЕМ...
    апропо....черен шоколад...мин.90 %...