Last news in Fakti

2 Юли, 2023 10:33 1 722 17

Личен лекар: 90% от обажданията в кабинетите ни са с безумни въпроси

  • личен лекар-
  • обаждания-
  • пациенти

Д-р Спасов: скриването на телефонните номера ще осигури повече време

Общопрактикуващите лекари са гръбнакът на здравноосигурителния модел. Ставаме все по-малко, а хората се обръщат към нас по всякакви поводи. Основният проблем, който се очертава в нашата дейност, е непознаването на правата и задълженията от страна на здравноосигурените граждани и нежеланието им да се запознаят как функционира системата. Това коментира личният лекар д-р Мирослав Спасов, цитиран от Нова телевизия.

„В нашите кабинети ние получаваме хиляди безумни въпроси. До момента нашите телефони, които са публикувани, не се използват за решаването на здравни проблеми, а за хиляди безумни въпроси. Отправят се питания от типа - „болен съм, мога ли да дойда на преглед”, „какво ви е работното време”, „пребих се, може ли електронно направление”, поясни медикът.

Д-р Спасов подчерта, че 90% от телефонните обаждания в кабинетите на личните лекари са ангажирани с безумни въпроси. „Това е свързано и с невъзможността за адекватна преценка към кого да се обърнете. Скриването на телефонните ни номера ще ограничи безумните обаждания и ще ни освободи достатъчно време”, е мнението му.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 19 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Така е

    50 10 Отговор
    Скриите им телефоните и после им закриите и кабинетите. Само им оставете парите които получават за всеки пациент. Това е мечтата на личните знахари. И аз имам предложение - здравните осигуровки в моя лична здравноосигурителна сметка, и при който доктор отида , той да получи парите от сметката ми. А на времето бяхме в първите 10 по здравеопазване...

    Коментиран от #10

  • 2 Анонимен

    42 7 Отговор
    Много гладни и нагли.
  • 3 Българка

    51 6 Отговор
    Личните лекари започват да се самозабравят .По време на ковид над 80% не проемаха болни, а ги лекуваха по телефона. Сега искат и телефоните им да са скрити за пациентите им. Всеки иска увеличение на доходите/ заплатите си, но ако може да работи по-малко. А много от "безумните въпроси" може да се окажат животоспасяващи.........

    Коментиран от #5

  • 4 Крадеца

    30 4 Отговор
    И аз като ви настройвам системите и настолните решения получавам 90% безумно въпроси, но не се оплаквам. Имаме различни познания и опит. Нормално е
  • 5 Нагъл

    23 2 Отговор

    До коментар #3 от "Българка":

    Е този личен лекар. Що не вземе и той да се скрие, но таксите да се качат тройно за сметка на това?
  • 6 Д-рХаус

    29 2 Отговор
    Както знаем, тия получават луди пари от касата на брой записан при тях човек!. Няма значение, че сигурно 80-90%от записаните няма да идат на преглед в месеца, те си прибират цялата сума. И сега искат да минат в нелегалност и който ги намери в кабинета - той ще бъде обслужен... После ще си гледат рахата. Нахално е това. Като не им харесва да им звънят толкова, да минат на частна практика, а не да реват.
  • 7 Гост

    21 3 Отговор
    В 90% от случаите не давате направления, щото сте всезнайковци, а икономията на направления се връща при вас като изплатени бонуси от НЗК, а уж нямало пари за здравеопазването, забогатяхте на гърба на народа
  • 8 Иванов

    19 0 Отговор
    А какъв ще бъде начина за контакт???
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Да де светна по важен въпрос

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "Така е":

    И аз така мислех за лична сметка по вноските ми, докато не ми се случи едно заболяване, дето с твоите пари ще покриеш евентуално операцията и нататък за терапията ще трябва или да затъваш в кредити, или да си продадеш имотите. По-добрият вариант е здравна застраховка, но тя се прави преди да се разболееш, а не после. Ако си мислиш, че ще минеш чат-пат с по някоя настинка, това е докато си млад. А и за младите няма гаранция, че няма да им се случи нещо непредвидено. Иначе от общата каца лекуват и тия, дето са здрави и могат да работят, но не искат. Та пак си помисли колко са твоите лични вноски+тези от работодателя. Моите бяха доста пари, натрупани през годините, ама пак нямаше да стигнат.
  • 11 Вие сте пълни некадърници

    18 2 Отговор
    Аз преглед от личен лекар не съм видял, само висене на опашки и празнословие, но сме административно задължени да го правим и съобразяваме с тях!
  • 12 Данчо

    20 2 Отговор
    То и действията ви в много случаи са безумни! Виждал съм надпис на вратата: “В кабинета болни не се допускат”.
  • 13 пациенти

    16 5 Отговор
    Безумно изказване.Ако 90 на сто от личните лекари са като тоя ни е спукана работатата. Били гръбнака на здравната система? Бакали и писари. Пациентите им са виновни и държавата, която все не им дава пари.
  • 14 Попрекалихте

    11 1 Отговор
    Не стига че не може пациентът да ви види очите, ами сега и по телефон да не се консултира. Най-добре да си седите сами заключени в кабинетите, да играете електронни игри и да си получавате парите от касата.
  • 15 Идън

    13 1 Отговор
    Определението ЛИЧЕН трябва да бъде премахнато. Личен лекар означава нещо съвсем друго- изградено на базата на човешко отношение - доверие и знания.

    Коментиран от #17

  • 16 Тоя

    2 1 Отговор
    Е за психолог .и директно за при негов колега . Антропологичния му изглед не е на нормален човек.а да не забравим като отиде да си купи хляб не му давайте . Така ще разбере откъде изгрява слънцето.
  • 17 викаш

    1 2 Отговор

    До коментар #15 от "Идън":

    като се разболееш , малко доверие и си здрав... Напълно прав е доктор Спасов, хората са безумни и нямат никаква представа какви права имат. В коментарите тезата му е доказана дори. Лош матрял, фалирала държава, скоро и война, ДЕМОКРАЦИЯ!