Last news in Fakti

11 Юни, 2024 15:57 4 711 11

Хората над 50 г. трябва да забравят за това месо

  • месо-
  • 50 години-
  • храна-
  • храносмилане-
  • полезно-
  • здравословно хранене

С напредването на възрастта способността на тялото да обработва тежки и мазни меса намалява

Хората над 50 г. трябва да забравят за това месо - 1
Снимка: Shutterstock

Все повече хора обръщат внимание на здравословното хранене и отчитат, че правилната диета е основна стъпка към отличното здраве. Специално внимание трябва да се обърне на консумацията на месо, тъй като някои от видовете му могат да повлияят негативно на здравето на хора.

Изследвания, проведени отдавна, показват, че определени месни продукти съдържат много вредни елементи, които могат да причинят сериозна вреда на човешкото тяло. Особено внимание трябва да обърнат тези, които вече са навършили 50 години.

Пушено месо

Отдавна е известно, че при опушването на месото се образуват канцерогенни вещества. В допълнение, производителите често добавят различни аромати и добавки, които създават допълнителна тежест върху тялото. По-добре е хората след 50 години да се въздържат от консумация на пушено месо.

Месо с високо съдържание на мазнини

Месото с високо съдържание на мазнини може да увеличи риска от развитие на хипертония, атеросклероза, инсулт и други заболявания. При избора на месо е важно да се вземе предвид съдържанието на мазнини в него. Този съвет трябва да се следва не само от хора над 50 години, но и от млади хора, които се отнасят сериозно към здравето си.

Преработени месни продукти

Колбаси, колбаси, консерви и други преработени месни продукти често съдържат значителни количества консерванти, сол и добавки. Те не носят никаква полза на тялото, а само претоварват органите на стомашно-чревния тракт.

Червено месо

Червеното месо като говеждо, агнешко и свинско, съдържа значителни количества холестерол и наситени мазнини, които могат да увеличат риска от сърдечни заболявания. Затова трябва да се консумира с повишено внимание и да се избират нискомаслени сортове или да се замени с риба или птиче месо, пише zdrave.to.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Фарс

    5 18 Отговор
    Обикновено хората се чувстват засегнати, когато им се предостави полезна информация по темата и автоматично реагират с "ми аз кво да ям", "тва да не ям, онова да не ям"...
    Идва ми нещо на ум какво да ядат, ама...
  • 3 Тука има луд

    23 2 Отговор
    Верно ли!? А дали да не минат само на планински въздух?
  • 4 дедо

    20 3 Отговор
    хм.. аз съм на 54, но ако забравя за това месо няма да доживея и 60. На какво да мина, на пълните с химия отровни парникови зеленчуци, или пълното с антибиотици и хормони пилешко месо!?
  • 5 Тома

    17 1 Отговор
    Той за това бати Бойко ядеше само суджук
  • 6 хахах

    1 4 Отговор
    аве калмари има ензими във всяка европйеска аптека

    Коментиран от #7

  • 7 Фарс

    9 1 Отговор

    До коментар #6 от "хахах":

    Сипи, да пием по ваксина. Наздраве!
  • 8 Методиевич

    13 0 Отговор
    Аз докато не пробвам лъв, за мен прасето е царят на животните!
  • 9 След 50

    12 0 Отговор
    В четири дни от седмицата трябва да има месо, но всеки път различно и не по-много. Иначе няма от къде да си набавиш необходимите вещества. Някои неща в червеното месо не могат да се заменят от нищо или случайно ако могат ще трябва да изядеш 7 килограма зеленчук вместо 400 грама месо. И ще ти се подуе стомаха от това.
    Почти всички вегетарянци в края на краищата си признават, че са нанесли огромни щети на организмите си.
  • 10 Тото

    10 1 Отговор
    Всеки ден ни бутат със всякакви тъпи пропаганди и статии в интерес на чужди корпорации.
    Скоро ще ни задържат да купуваме З три Д месо.
  • 11 Истината

    4 1 Отговор
    Ям това което ми се яде черен дроб .шкембе чорба .свински закол. пача разбира се с чашка домашна преварка и салата но не прекалява и риба и пилешко не ям агнешкото е най хубаво ама скъпо та така