Отидете към основна версия

27 169 30

Ето го новия Volkswagen Passat

  • volkswagen-
  • passat-
  • viii-
  • mqb

Volkswagen разсекрети седан и комби версиите на новото осмо поколение на модела Passat. Автомобилът, който е по-лек и малко по-компактен от предшественика си, ще се предлага на пазара с богат набор от оборудване, както и с девет дизелови и бензинови турбоагрегата. За първи път моделът ще разполага и с хибридна схема на задвижване.

Новият Passat е построен на модулната платформа MQB, на която е направен и Golf VII. За сметка на новото шаси осмото поколение на Passat е намалило теглото си с цели 85 килограма. Passat VIII тежи 1 312 килограма. Габаритната дължина на автомобила е 4 767 мм, широчината му е 1 832 мм, а височината - 1 456 мм. Това го прави с 2 мм по-къс, с 12 мм по-широк и с 14 мм по-нисък от досегашния модел.

Интересно е още, че предният и заден надвес са скъсени с 67 и с 13 мм, съответно. Въпреки че иновацията е малко по-къса от предшественика, салонът е значително по-просторен. Свободното място за краката на пасажерите е увеличено с 33 мм, а багажният обем е нараснал с 21 и с 47 литра съответно за версиите седан и комби. Багажникът на седана поема 586 литра, а на универсала - 650 литра.

При бензиновите двигатели впечатление прави малкият 1.4-литров мотор с мощност 125 и 150 конски сили. 1.8-литровата версия развива 180 коня, а двулитровата е с два мощностни варианта - 220 и 280 конски сили. Дизелите стартират с 1.6-литров двигател със 120 коня, но основен се явява двулитровият дизел, който ще се предлага в три варианта - със 150, 190 и с 240 конски сили.

По думи на представители на Volkswagen всички нови двигатели са с 20% по-икономични и екологични. Всички версии са серийно оборудвани със start/stop система, както и с такава за рекупериране на спирачната енергия. Трансмисиите, предвидени за новия Passat, са две - шестстепенна механична и седемстепенна роботизирана с два съединителя.

Хибридната версия ще позволява зареждане на акумулаторите от битовата ел. мрежа. В състава на комбинирания силов тракт са включени 1.4-литров бензинов мотор и електродвигател с мощност 80 киловата. Комплектът йон-литиеви батерии е с капацитет 9.9 киловат часа. Сумарната мощност на хибридния тракт е 211 конски сили. Само на ток хибридният Passat може да измине разстояние от 50 километра.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини