Отидете към основна версия

9 144 9

Запознайте се с новата Honda HR-V

  • honda-
  • hr-v
Honda пусна първите снимки на изцяло новата европейска версия на малкия си SUV преди премиерата му на автомобилния салон в Париж през следващия месец. С новото кросоувърче, марката възражда модела HR-V, който ще е отговорът на Honda към бързо нарастващия интерес на клиентите в сегмента на компактните автомобили с повишена проходимост.
 
Дизайнът на новия прототип HR-V е близък до този на купетата с остри динамични линии. Решението в стил купе се постига, без да се прави компромис с интериора и практичността на автомобила. HR-V е с централно разположен резервоар за гориво, като има за цел за да създаде един от най-просторните и адаптивни салони в сегмента.
 
За целта инженерите разработват Honda Magic Seats - технология, даваща традиционната гъвкавост и много възможности за конфигурация на седалките. Когато пък се сгънат задните седалки се получава равен под, удобен за товарене на по-обемисти предмети.
 
Honda HR-V ще дели една и съща платформа с новото поколение на субкомпактния ван Fit (в Европа – Jazz). Основните конкуренти на новата Honda HR-V ще са Nissan Juke, Opel Mokka и Peugeot 2008. За сега информацията около двигателната гама се пази в тайна.
 
Предположенията обаче са, че под капака на HR-V ще се монтира новия 1.6-литров дизел на марката от семейството Earth Dreams. Продажбите на малкото автомобилче с повишена проходимост ще стартират в Европа от началото на 2015 година.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини