Отидете към основна версия

13 498 19

Новият крал на Muscle car-ите

  • muscle car-
  • galpin auto sports-
  • ford mustang-
  • тунинг-
  • rocket-
  • fisker
Тунинг ателието Galpin Auto Sports (GAS), известно с телевизионното предаване Pimp my Ride, представи една специална версия на новото поколение Ford Mustang. Автомобилът, който създателите му наричат "Новият крал на Muscle car-ите", получава името Rocket. Дизайнът и по-конкретно външното оформление на купето са дело на бившия дизайнер на Aston Martin и основател на компанията Fisker Хенрик Фискер.
Самият Фискер казва, че при проектирането на екстериора на GAS Rocket е използвал стилистични елементи от т.нар. Muscle car-и от 70-те години на миналия век. Новата радиаторна решетка и предната броня пък имат за цел да придадат на колата повече агресивност и визуално да я удължат. Освен това се появяват въздухозаборници на предния капак и на задните калници.
Предният сплитер е с увеличен размер, а в задната броня са интегрирани два сдвоени ауспухни накрайника. Със създаването на олекотените екстериорни панели се занимава компанията Metalfrafters, като всеки един детайл е изработен ръчно. На доработка е подложен и петлитровият атмосферен V8 агрегат. Стандартният такъв е с мощност 525 конски сили, но след тунинг интервенцията той достига до умопомрачаващите 725 коня.
Освен това колата получава регулируемо окачване, спирачни механизми Brembo и ефектни 21-цолови джанти ADV.1. Салонът на Rocket е изцяло претапициран с яркочервена кожа, а стандартните седалки са заменени със спортни на фирмата Recaro. Някои от алуминиевите декорации пък са заменени с карбонови. Арматурното табло е осветено в зелено и синьо.
Производството на Galpin Rocket ще започне през декември тази година, а първите екземпляри ще бъдат доставени на клиентите през януари 2015-а. По предварителни данни цената на един такъв Mustang ще е около $150 000, като тя ще варира според оборудването. Производителят има намерение да произвежда по 100 екземпляра годишно.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини