Отидете към основна версия

30 254 31

Най-високопроходимата G-Klasse

  • mercedes-benz-
  • g-klasse-
  • g 63 amg-
  • 6x6
Шефът на Mercedes-AMG Тобиас Моерс заяви по време на протичащия в момента автосалон в Лос Анжелис, че съвсем скоро компанията ще представи четириколесен вариант на триосния пикап G 63 AMG. Предположенията са, че супер всъдеходът ще се появи в дилърската мрежа на марката още през следващата година. Автомобилът ще бъде оборудван с V-образен осемцилиндров бензинов агрегат и ще разполага с мощност превишаваща 500 конски сили.
Иновацията няма да е в изпълнение пикап, но ще се базира на чудовищната G 63 AMG 6х6. Ще разполага с четири колела, силно раздути калници, а програмата за персонализиране ще почти като тази на Rolls-Royce. С дооборудването ще се заеме отделението AMG Performance Studio. Машината вече беше засечена на пътни тестове покрита с лек камуфлаж, а от компанията побързаха да заявят, че съвсем скоро тя ще се появи и като серийна версия.
 
Скептиците веднага побързаха да споделят своите съмнения по отношение на новата G-Klasse, като казаха, че докато G 63 AMG 6х6 изглежда хармонично, то новия дълъг всъдеход с каросерия универсал ще представлява една неконтролируема мутация. От гледна точка на специфични офроуд възможности обаче, огромните колела, широката колея и силно увеличения клиренс ще се явят отлично допълнение към рамата със зависимо окачване и три блокируеми диференциала.
Мнението на експертите е, че в пресечена местност това ще се окаже най-високопроходимата G-Klasse за всички времена. Очакванията по отношение на агрегата са, че той ще остане непроменен. Под капака ще се монтира двигателя от стандартната G 63 AMG - V8 с работен обем 5.5 литра и мощност 544 конски сили. Пиковият въртящ момент на този агрегат е 760 Нм. Към битурбо моторът ще работи седемстепенна автоматична скоростна кутия.
 
На асфалт обаче постиженията ще са по-слаби заради повишения център на тежестта и по-лошата аеродинамика. Предположенията са, че най-високопроходимата G-Klasse ще ускорява от 0 до 100 км/ч. за около 6 секунди, а максималната и скорост ще е 160 км/ч. Дебютът, както вече стана ясно, се очаква да е догодина, а що се отнася до цените, то те все още не са обявени. Ще припомним само, че цената на шестколесната версия в Германия е 451 010 евро.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини