Отидете към основна версия

21 851 58

През юни идва Alfa Romeo Giulia - наследник на 159

  • alfa romeo-
  • giulia-
  • 159
След дълго чакане най-сетне тази година феновете на Alfa Romeo ще станат свидетели на премиерата на новия седан на марката. Той ще носи моделното име Giulia, а официалната му премиера е насрочена за датата 24 юни 2015 година. Информацията съобщи лично шефа на Fiat Chrysler Automobiles Серджо Маркионе по време на протичащото в момента автомобилно изложение в Детройт.
 
Новият седан ще стане приемник на модела 159, но Giulia ще бъде построена на съвършено нова платформа. Автомобилът ще впечатлява външно с агресивна предна броня, капак с вентилационни отвори, скрити дръжки на задните врати и с уникални джанти. По предварителни данни цената на Giulia ще стартира от 60 000 евро. На този етап няма информация какви двигатели ще се монтират под капака на Giulia.
 
Най-вероятно там ще присъстват 1.4-литровия MultiAir с мощност 120 к.с., модернизиран 1.75-литров мотор, както и V6 Pentastar. Ще има и стандартните дизели от Fiat. Впоследствие Giulia ще се сдобие и с наточена версия, която ще разполага с трилитров V6 двигател с две турбини. Подобен агрегат се монтира на някои от моделите на Maserati. Мощността на наточената Alfa ще е от порядъка на 480 - 520 конски сили, като с този агрегат и роботизирана скоростна кутия Giulia ще може да ускорява от 0 до 100 за време под 4 секунди.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини