Отидете към основна версия

1 Април, 2015 09:46, обновена 1 Април, 2015 09:46 29 583 52

Шефът на GM се омъжва за българин

  • general motors-
  • gm-
  • мери бара

Главният изпълнителен директор на една от най-могъщите корпорации в света скоро ще стане най-високопоставената българска снаха в Детройт. Мери Бара, която пое руля на General Motors през януари 2014 г., планирала и преместването на спряното производство от завода на компанията в Санкт Петербург, Русия, в изоставени мощности в Северозападна България, откъдето бил родом женихът.

Икономическите проблеми в Русия явно не са единствената причина за изтеглянето на General Motors от огромния пазар, коментират анализатори. Бара срещнала нашенеца във фитнес в Нортвил, предградие на Детройт, където той работел като инструктор, информират жълти издания отвъд океана.

Напетият българин бързо спечелил сърцето на Мери, която бе класирана на седмо място сред най-влиятелните жени в света от сп. Forbes миналата година. Искрата между двамата се разгоряла и влюбените спонтанно решили да минат под венчило веднага след като бизнес дамата финализира развода си с консултанта Тони Бара.

General Motors обяви, че се изтегля напълно от руския пазар в средата на миналия месец. Решението ще струва на компанията $600 млн. за обезщетения, ликвидиране на дилърската мрежа и неустойки по договори. Идеята да премести производството в България хрумнала на Бара, която сочи Chevrolet Camaro и Pontiac Firebird за любимите си автомобили, по време на посещение във Видинско, където дошла да целуне ръка на сватовете. Според влиятелната бизнес дама районът криел огромен потенциал със стратегическото си разположение на Дунав, ниските цени на имотите и евтината работна ръка.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини