Отидете към основна версия

19 872 33

Запознайте се с Mercedes-Benz GLC

  • mercedes-benz-
  • glc-
  • glk
Немците от Mercedes-Benz официално представиха кросоувъра GLC, който заменя досегашния модел GLK. Иновацията впечатлява с това, че външността и значително по-заоблена от тази на предшественика. Каросерията е станала значително по-обтекаема и е с дизайн, наподобяващ този на модела GLA.
Новият кросоувър е построен на модулната платформа MRA, която вече беше използвана за направата на новата C-Klasse на марката. В сравнение с прекия си конкурент BMW X3, иновацията GLC е с един мм по-къса (4656 мм), с девет мм по-широка (1890 мм), а междуосието е с 60 мм по-голямо.
 
Що се отнася до сравнението на GLC с предшественика GLK, то дължината е нараснала със 120 мм, широчината с 50 мм, а височината с 9 мм. Междуосието е по-голямо от това на GLK със 118 мм. В резултат на тези промени се увеличава пространството за пасажерите отзад, както и обемът на багажника (580 л).
По-големите габарити обаче не се отразяват на общото тегло на GLC. Колата е с 80 килограма по-лека от GLK. В зависимост от версията теглото на GLC варира в диапазона 1 735 - 2025 килограма. По-леката конструкция е за сметка на широкото използване на алуминий в конструкцията на кросоувъра.
 
Първоначално Mercedes-Benz GLC ще бъде достъпен с два дизелови мотора - GLC 220d и GLC 250d. Работният обем и на двата агрегата е 2.1-литра, а мощността им е съответно 170 и 204 конски сили. По-мощният дизел ускорява от 0 до 100 км/ч. за 7.6 секунди, а този със 170 коня - за 8.3 секунди.
Ще е наличен и един бензинов двигател GLC 250, който ще разполага с мощност от 211 конски сили. Тази версия ще ускорява до 100 км/ч. за 7.3 секунди. И трите модификации ще са оборудвани с новата деветстепенна автоматична скоростна кутия на марката, както и с фирмената 4х4 система.
 
Клиренсът на GLC е 181 мм, но при версиите с пневматично окачване той ще може да се регулира. Предвижда се и хибридно CLC, което ще е обозначено с индекса 350е. Първоначално ще има спортен обвес AMG, а впоследствие ще се появи и наточена AMG версия. Предположенията са, че тя ще разполага с битурбо V6 мотор с около 360 коня.

Подробни технически характеристики за съществуващите модели на Мерцедес , вижте ТУК

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини