Отидете към основна версия

27 808 32

Най-мощният седан в света стана още по-мощен

  • hennessey performance-
  • dodge-
  • charger-
  • srt-
  • hellcat
Американското тунинг ателие Hennessey Performance разработи два пакета за най-мощния седан в света Dodge Charger. Стандартно този автомобил разполага със 717 конски сили, но след доработките на Hennessey мощността на компресорния V8 мотор нараства до 805 и до 852 конски сили.
 
Първият пакет е обозначен с индекс HPE800 и включва нов електронен блок, още по-спортен въздушен филтър и леки изменения по коляновия вал. След доработката последният се сдобива с нова ролка, благодарение на която се увеличава налягането в компресора. По този начин мощността е увеличена с 87 коня.
Пакетът HPE850, който увеличава мощността на Charger с цели 135 конски сили, включва същите изменения, които са налични и за HPE800, но и нова дроселова клапа. Заради измененията по двигателя се налага и преместването на компресора - сложна процедура, изпълнена с изключителна прецизност от тунинг специалистите.
 
За съжаление на този етап от Hennessey Performance не посочват на какво са способни новите доработени версии. Динамичните характеристики остават тайна, но те явно ще са доста по-добри от тези на Dodge Charger SRT Hellcat. Последният ускорява от място до четвърт миля (402 метра) км/ч. за 11 секунди, а максималната му скорост е 326 км/ч.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини