Отидете към основна версия

21 606 60

Tesla пусна всъдеход със 772 к.с.

  • tesla-
  • model x-
  • signature

Електрическият кросоувър Model X вече може да бъде поръчан от сайта на Tesla Motors. Компанията пусна онлайн конфигуратор, в който могат да се видят не само външността на серийния автомобил и вътрешната му архитектура, а също техническите характеристики и цената.

За момента Tesla предлага само една модификация на Model X. Продажбите започват с версията Signature, която разполага с два електромотора за всяка от осите. Предният развива 262 к.с., а задният - 510. Захранват ги батерии с капацитет 90 кВтч.



Model X ускорява от 0 до 100 км/ч за 3.8 секунди. Максималната скорост е 250 км/ч, а автономният пробег с едно зареждане на акумулаторите достига 386 км.

Серийната версия на кросоувъра е запазила характерните задни врати на прототипа, които се отварят нагоре. От Tesla ги наричат "крила на сокол" и твърдят, че са особено практични в тесни пространства.



Стандартното оборудване на модификацията Signature включва "умно" пневматично окачване, което запомня настройките в съответствие с GPS координатите, висококачествена озвучителна система, втори ред седалки с индивидуални регулировки за всяко от местата, прибиращ се в пода трети ред седалки, парктроник и др. Всички кресла имат подгряване и вентилация.

Срещу допълнително заплащане Model X може да се поръча с теглич (максималното тегло на ремаркето е 2.3 тона), волан с подгряване и т.нар. Ludicrous Mode ("Абсурден режим"), който струва $10 000 и намалява времето са ускорение от място до 100 км/ч до 3.2 секунди.



Tesla Model X Signature струва между $132 000 и $144 000. Поръчки се приемат срещу предплата от $40 000. Капарото за базовата версия на електрическия кросоувър е $5 000, а цената й ще бъде по-ниска с около $25 000.

Подробности за  актуалните модели на Tesla ,  вижте ТУК

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини