Отидете към основна версия

6 020 15

Първият SUV на Bentley - Bentayga вдигна 301 км/ч

  • bentley-
  • bentayga-
  • suv
С този нов клип на задаващия се SUV на Bentley марката не просто иска да представи първия си подобен автомобил, а желае да го направи по впечатляващ начин. Видеото разкрива максимална скорост от 301 км/ч, което за този клас автомобили е много голямо постижение, имайки предвид аеродинамиката, клиренса и теглото им.
 
Рекордната скорост става благодарение на 6.0 литров TSI W12 двигател, който вече не е тайна, а той развива максимална мощност от 608 конски сили и въртящ момент от 900Nm. Този двигател е обновена и с намален обем версия на досегашния им 6.3 литров W12 двигател. За справка най-върлите конкуренти в този клас BMW X5M и Porsche Cayenne Turbo имат максимална скорост от съответно 280 и 284 км/ч.

Интериорът на автомобила за сега остава тайна до колкото е възможно. Клипът разкрива само детайли, от които не можем да добием реална представа. Тази мощност със сигурност ще бъде добре подплатена с комфорт и лукс използвайки най-добрите материали и изработка отвътре. Надяваме се премиерата на Bentley Bentayga да бъде на автосалона във Франкфурт, където ще присъства и наш екип.
 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини