Last news in Fakti

6 Септември, 2015 11:58 6 015 15

Първият SUV на Bentley - Bentayga вдигна 301 км/ч

  • bentley-
  • bentayga-
  • suv
С този нов клип на задаващия се SUV на Bentley марката не просто иска да представи първия си подобен автомобил, а желае да го направи по впечатляващ начин. Видеото разкрива максимална скорост от 301 км/ч, което за този клас автомобили е много голямо постижение, имайки предвид аеродинамиката, клиренса и теглото им.
 
Рекордната скорост става благодарение на 6.0 литров TSI W12 двигател, който вече не е тайна, а той развива максимална мощност от 608 конски сили и въртящ момент от 900Nm. Този двигател е обновена и с намален обем версия на досегашния им 6.3 литров W12 двигател. За справка най-върлите конкуренти в този клас BMW X5M и Porsche Cayenne Turbo имат максимална скорост от съответно 280 и 284 км/ч.

Интериорът на автомобила за сега остава тайна до колкото е възможно. Клипът разкрива само детайли, от които не можем да добием реална представа. Тази мощност със сигурност ще бъде добре подплатена с комфорт и лукс използвайки най-добрите материали и изработка отвътре. Надяваме се премиерата на Bentley Bentayga да бъде на автосалона във Франкфурт, където ще присъства и наш екип.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сссс

    0 0 Отговор
    аз с моето старо корито из оня ден вдигнах 201 км / ч , на магистралата

    Коментиран от #6

  • 2 опсмопсус

    2 0 Отговор
    Интересното в случея е защо ги правят да вдигат над 300 или 250км/ч.
    И без това ограниченията са доста под 160км/ч!

    Коментиран от #4

  • 3 Не ми копирайте името

    1 0 Отговор
    като го пуснеш по надолнище може и да успееш... но ппц максималната скорост на един автомобил се отчита на прав участък..
  • 4 -_-

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "опсмопсус":

    Почти невъзможно е да се обясни с думи. Защото това е истинска страст, защото е забавно и защото за някои хора скоростта пристрастява повече от наркотиците.

    Коментиран от #11

  • 5 пичага

    0 0 Отговор
    Вие мислите ли, че БМВ-то и Порше-то не могат да вдигнат 301км/ч ? Да не говорим за Гранд Черокито с неговите 700 и нещо магарета...

    Коментиран от #12

  • 6 миседниш накура

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "сссс":

    ухааааа-къв ти е мотора на коритото

    Коментиран от #7

  • 7 сссс

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "миседниш накура":

    дизел - 3.2/197 немски кобили
  • 8 Иван Господинов

    1 0 Отговор
    След края на теста беше установено, че резервоара се е смачкал от вакума създаден от твърде мощната бензинова помпа
  • 9

    0 1 Отговор
    Абсолютно безумие, защо такъв тип кола трябва да вдига такава скорост, тя никога няма да е истинска спортна кола, някои влакове вдигат 400км/ч.
  • 10 гост

    1 0 Отговор
    Защото трябва с нещо да се оправдае седем цифрената сума , която ще искат за него и още толкова след това за специалната "екслузивна поддръжка " , а след 2-3 години като сложат ограничения и на немските магистрали и ограничители на скоростта като на камионите , ще предлагат специални екскурзии до "специалната " им писта , където да могат да пробват дали , аджеба , ги вдига .
  • 11 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "-_-":

    За пристрастените си има специални заведения и никой не е длъжен да им търпи простотиите на обществени места , каквито между другото са и пътищата , още по малко да им се позволява да застрашават живота и здравето на други хора , които с нищо не са им длъжни , така че събери си дружките , купете си една пистичка и си трошете главите на воля , но на пътя има закон .

    Коментиран от #13

  • 12 dhcp

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "пичага":

    Въпрос на трансмисия и на аеродинамика отколкото на коне ;)
  • 13 -_-

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    Не обиждай нещо което не разбираш. Как застрашавам живота на който и да е, като карам през нощта на обезлюдени 3-лентови пътища с перфектна видимост?

    Коментиран от #15

  • 14 Биримири

    1 0 Отговор
    Като постижение не е никак зле но за мен това си е поредния удар на концерна WV a въпросното МПС е Бентли толкова колкото днешните българи са траки или италианците римляни.
  • 15 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "-_-":

    И кое точно гарантира , че на "обезлюдения" път точно в този момент няма да има човек , който просто се прибира късно и който най-малко очаква някой да кара с 200 или още по-зле 300 км/ч щото бил пристрастен . И с какво си по-специален та законите не важат за теб . Що не пробваш да покараш така в Западна Европа , пък да видим кой ще впечатлиш с приказките за страст и "забавление"