Отидете към основна версия

11 488 16

Новото комби на Opel Astra

  • opel-
  • astra-
  • sports tourer
Opel ще продължи своята успешна история в компактния клас с представянето на два нови модела на Международното автомобилно изложение във Франкфурт (15 до 27 септември). Хечбек версията на новото поколение Astra ще направи своята голяма премиера пред международната публика, но за нея вече ви разказахме. Хечбекът обаче ще бъде придружен от Astra Sports Tourer. 
 
Sports Tourer развива динамичните линии на модела с 5 врати. Леко дъговидната линия на покрива осигурява на комбито повече издълженост – ефект, който е допълнително подчертан от разделената трета колонка. Задната част комбинира високото ниво на функционалност със спортен, елегантен дизайн.
 
Последното поколение Sports Tourer има същите размери като досегашния модел с дължина 4,702 милиметра, широчина 1,871 милиметра (със сгънати външни огледала) и височина 1,499 милиметра и въпреки това тя предлага значително повече вътрешно пространство за пътниците и багажа.
 
Водачът разполага с 26 мм повече пространство в областта на главата, пътниците в задната част пък с 28 милиметра повече за краката – два на практика доста убедителни факта свързани с възприятието за пространство и комфорт на пътуването. Освен това новата Astra Sports Tourer предлага до 1 630 литра багажен обем благодарение на ефективната си компоновка.
за първи път задният капак може да бъде отварян без докосване или с дистанционно управление. Безключовото отваряне и стартиране на двигателя “Keyless Open” позволява отваряне с движение на крака под задната броня. Още едно подобно движение под бронята затваря задния капак. Интелигентната система може да установи наличието на различни препятствия и да спре механизма в случай на опасност. Освен това задният капак все още може да бъде отворен с помощта на бутон от страната на водача или с помощта на дистанционно управление.
 
Всеки компонент на Sports Tourer е анализиран от гледна точка на практичността и ефективността. Това не само е видимо, когато става дума за ефективно използване на пространството, но и специално, когато става дума за теглото. Компактната конструкция и леката каросерия спомагат за намаляване на теглото с до 200 килограма.
 
Високоякостните и свръхвисокоякостните стомани, модификациите по окачването, както и новите производствени процеси – всички играят роля за постигане на този впечатляващ резултат. Базовата версия на Astra Sports Tourer тежи 1,263 килограма (включително водача) и по този начин е със 130 килограма по-лека от досегашния модел. Това определено има положителен ефект върху динамиката, пътния комфорт, разхода на гориво и експлоатационните разходи.
 
Гамата от двигатели с мощност в диапазона от 70 кВт/95 к.с. до 147 кВт/200 к.с. също допринасят за постигането на тези резултати. Sports Tourer ще се задвижва само от двигатели от последно поколение. От компанията заявяват, че бензиновите и дизеловите агрегати с работен обем от 1.0 до 1.6 литра комбинират висока ефективност с отлична гъвкавост и балансирана и тиха работа.

Подробни технически характеристики за всички генерации на Опел Астра -  ВИЖ

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Фини промени за новия Opel Mokka

    Настоящото, второ поколение на Opel Mokka се радва на успех в продажбите още от пускането си на пазара през 2020 г., като неизменно се нарежда сред на ...
    20.08.2024
    1 368
    5
  • Opel Astra блъсна Koenigsegg за 3 милиона евро (ВИДЕО)

    В интернет се появи видеоклип, на който се вижда на пръв поглед незначителен сблъсък между Koenigsegg Agera R, оценен на 3 млн. евро, и хечбек прилича ...
    15.08.2024
    4 713
    8
  • Това е новия най-голям Opel

    Новото поколение Opel Grandland е разсекретено. Моделът се отърва от префикса X след актуализацията през 2021 г. и сега е време за смяна на поколениет ...
    23.04.2024
    2 883
    7
  • Подробно за възроденият Opel Frontera

    Opel представи новата Frontera в Рюселсхайм само няколко дни след изтичането на първите снимки. Макар че подробните спецификации все още не са публику ...
    09.04.2024
    2 424
    21
  • Ето я новата Opel Frontera

    Изображение на новия Opel Frontera се появи в интернет. Вече ви информирахме, че известния модел скоро ще бъде възроден в нов формат - той ще дебютира ...
    07.04.2024
    7 857
    31