Отидете към основна версия

46 278 87

Кои са най-надеждните автомобили?

  • автомобили-
  • надеждност-
  • consumer reports

Агенцията Consumer Reports публикува ежегодната си класация за надеждност при леките автомобили. Интересното тази година е, че в топ 10 има 7 азиатски марки. Първата позиция е отредена за Lexus, а веднага след това се нарежда "компанията майка" Toyota. Третото място е за една от двете европейски марки в десетката - Audi. Ето и класацията.

1. Lexus
2. Toyota
3. Audi
4. Mazda
5. Subaru
6. Kia
7. Buick
8. Honda
9. Hyundai
10. MINI
11. BMW
12. Volvo
13. Volkswagen
14. Porsche
15. Nissan

Специалистите от Consumer Reports споделят, че много от марките в челото губят точки заради по-незначими ненадеждни възли и агрегати, каквато е мултимедийната система. Така например Infiniti губи четири позиции спрямо класацията от миналата година заради информационно-развлекателната си система InTouch. Класацията е разделена на две части, като първите 15 в нея се смятат за надеждни, а тези от 15-о до 28-о място за ненадеждни. Ето и определяните за ненадеждни марки.

16. Lincoln
17. Ford
18. Acura
19. GMC
20. Chevrolet
21. Mercedes-Benz
22. Chrysler
23. Dodge
24. Infiniti
25. Cadillac
26. RAM
27. Jeep
28. Fiat

При моделите от втората част от класацията проблемите са по-сериозни и са свързани с основни възли и агрегати. Така например Acura губи цели седем позиции спрямо класирането от миналата година заради неудачната скоростна кутия на моделите RLX и TLX - деветстепенния автомат и осемстепенния робот. Проблеми с трансмисиите изпращат назад в класирането също марките Ford, Chrysler и Fiat. Последната е определена като най-ненадеждната.

Аналогичен рейтинг съставя и компанията J.D. Power, като интересното е, че за 2015 година първото място, също е присъдено на Lexus. Рейтингът на Consumer Reports е направен след допитване на 740 000 водачи на автомобили, сред които и 1 400 собственици на електромобили Tesla Model S. Почти половината от притежателите на Tesla се оплакват от работата на силовия тракт и качеството на самата сглобка.

През последните години японските и корейски автомобили нееднократно попадат в челото на подобни класации за надеждност. В ежегодното подреждане на Consumer Reports Lexus удържа първата позиция за трета поредна година. Странно е отстъплението на марки като Porsche и Mercedes-Benz.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини