Отидете към основна версия

26 201 9

Корейците подготвят 10-степенен автоматик

  • скоростна кутия-
  • трансмисия-
  • hyundai-
  • kia

Hyundai и Kia са започнали разработка на нова автоматична скоростна кутия, която по предварителен план трябва да се появи в техните автомобили през 2014 година. Иновативната трансмисия ще разполага с цели десет предавки и ще бъде предназначена за големите седани и кросоувъри на концерна.

По думите на корейците тази трансмисия ще извърши революция в автомобилостроенето и ще се отличава с потресаваща плавност на превключване. Освен това смяната на предавките ще става изключително бързо, като на всичкото отгоре новата трансмисия ще реализира значителни икономии на гориво.

На този етап скоростната кутия с най-много предавки, монтирана на леки коли, е осемстепенна, производство на компанията ZF. С нея се оборудват основно модели на Audi, BMW, Bentley, Rolls-Royce. Най-малкият автомобил, в който се интегрира осместепенният автомат, е новата генерация на BMW 1er.

Съвсем скоро обаче ZF ще започне серийно производство на трансмисия с девет скорости. Те беше демонстрирана на току-що отминалото автомобилно изложение във Франкфурт. Прогрес в броя на предавките бележат и механичните скоростни кутии. Porsche обяви, че новото 911 ще се оборудва със седемстепенна механична трансмисия.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини