30 Септември, 2011 13:29 26 189 9

Корейците подготвят 10-степенен автоматик

  • скоростна кутия-
  • трансмисия-
  • hyundai-
  • kia

Hyundai и Kia са започнали разработка на нова автоматична скоростна кутия, която по предварителен план трябва да се появи в техните автомобили през 2014 година. Иновативната трансмисия ще разполага с цели десет предавки и ще бъде предназначена за големите седани и кросоувъри на концерна.

По думите на корейците тази трансмисия ще извърши революция в автомобилостроенето и ще се отличава с потресаваща плавност на превключване. Освен това смяната на предавките ще става изключително бързо, като на всичкото отгоре новата трансмисия ще реализира значителни икономии на гориво.

На този етап скоростната кутия с най-много предавки, монтирана на леки коли, е осемстепенна, производство на компанията ZF. С нея се оборудват основно модели на Audi, BMW, Bentley, Rolls-Royce. Най-малкият автомобил, в който се интегрира осместепенният автомат, е новата генерация на BMW 1er.

Съвсем скоро обаче ZF ще започне серийно производство на трансмисия с девет скорости. Те беше демонстрирана на току-що отминалото автомобилно изложение във Франкфурт. Прогрес в броя на предавките бележат и механичните скоростни кутии. Porsche обяви, че новото 911 ще се оборудва със седемстепенна механична трансмисия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Даниел Петков

    6 6 Отговор
    Е да ги направят направо със 20 скорости!! Какво ще се занимават
  • 2 skier

    8 6 Отговор
    Дръпнатите се мъчат да дадат отпор на европейците, но все закъсняват. Германците винаги са били и ще бъдат номер 1

    Коментиран от #3

  • 3 520 zender

    8 1 Отговор

    До коментар #2 от "skier":

    @2 Мисля че по-добра кутия от ZF няма-пък те квото искат да правят-топлата вода е открита от европеиците...

    Коментиран от #5

  • 4 ВИП АМГ

    5 3 Отговор
    da zapochnat da praviat zdravi avtomatici vsichki proizvoditeli che s tia novi kutii samo problemi,starite avtomatici karaha po 300000km bez iadove a novite na po 100000km se sduhvat .
  • 5 ВИП АМГ

    1 4 Отговор

    До коментар #3 от "520 zender":

    @3 ti dama li si?

    Коментиран от #9

  • 6 stenly

    1 1 Отговор
    Ами добре де, а какво и е на БЕЗСТЕПЕННАТА CVT-кутия която СУБАРУ монтират на своите автомобили а ТОЙОТА монтират същата дори и във свръхмъникът IQ. Пиша този коментар във отговор на колегата SKIER(коментар 2) който твърди че "дръпнатите все изостават".

    Коментиран от #7

  • 7 Mercedes-Benz

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "stenly":

    @6 Изостават да,защото БЕЗСТЕПЕННАТА кутия е избретена от БЪЛГАРИН на име Румен Антонов(то е хубаво и да се попрочете от време на време да не се изказваме неподготвени),като същия човек СЪДИ жълтурите понеже я използват без лиценз! :) Така че stenly,+1 точка ОТНОВО за Европа ;) Можем да се гордеем само с човека и повечето от вас да спрат да величаят японците,понеже са чули нещо си от познат,който ги хвали.Японците крадат технология и това което правят е да я пуснат да пазара на по-ниска цена.Прилагам линк с доказателство за скоростната кутия:

    Текст към връзката


    В заключения ще кажа,гордейте се с българския и най-вече ЕВРОПЕЙСКИ гении,а не с измисления японския такъв! Много здраве на всички и фенчетата суфлиращи ''Japan Power'' , ''Asian Power'' и тем подобни глупости,да не се чувстват длъжни да ми отговарят!

    Коментиран от #8

  • 8 stenly

    1 2 Отговор

    До коментар #7 от "Mercedes-Benz":

    @7 Благодаря за изчерпателният отговор приятелю НО въпросът ми беше "какво и е лошото" на въпросната кутия а НЕ кой я е изобретил но както и ти казваш
    "то е хубаво и да се попрочете от време на време да не се изказваме неподготвени". Хайде със здраве .
  • 9 520 zender

    1 2 Отговор

    До коментар #5 от "ВИП АМГ":

    @5 Скиваш ли колко минуса са ти натръшкали хората-ми така е новобранец.Аз съм в тоя саит цяла година бе аматьор.