Отидете към основна версия

5 917 8

Porsche с ръчни скорости за феновете - 911 R

  • porsche 911 r-
  • премиера-
  • автосалон-
  • женева

Porsche официално представиха в Женева машина превъплъщаваща корените на спортните автомобили - 911 R. В чест на феновете си, той обръща гръб на автоматичната PDK и използва шестстепенна ръчна скоростна кутия. Промяната е допринесла за понижение на теглото до най-ниското за 991 генерацията или 1370 килограма - с 50 по-малко от GT3 RS. 

Моделът използва двигателя на GT3 RS или 4.0 литров боксер с 500 конски сили и 460 нютонметра, както и завиването на задните колела, липсва само внушителното задно антикрило. Новост за компанията са композитните задно и странични стъкла - идея идваща от моторните спортове. 

Спирачките с керамични дискове са стандартни, както диференциала с механично заключване, който при другите модели е с електрическо управление. Стандартно са премахнати също и навигационната система и климатика, но при поръчка те могат да бъдат добавени. 

От 911 R ще бъдат произведени точно 991 броя отговарящи на означението на генерацията и явно има голям наплив за него, тъй като вече е разпродаден въпреки високата цена, която го позиционира между GT3 RS и Turbo S кабрио.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини