3 Март, 2016 07:15 5 890 8

Porsche с ръчни скорости за феновете - 911 R

  • porsche 911 r-
  • премиера-
  • автосалон-
  • женева

Porsche официално представиха в Женева машина превъплъщаваща корените на спортните автомобили - 911 R. В чест на феновете си, той обръща гръб на автоматичната PDK и използва шестстепенна ръчна скоростна кутия. Промяната е допринесла за понижение на теглото до най-ниското за 991 генерацията или 1370 килограма - с 50 по-малко от GT3 RS. 

Моделът използва двигателя на GT3 RS или 4.0 литров боксер с 500 конски сили и 460 нютонметра, както и завиването на задните колела, липсва само внушителното задно антикрило. Новост за компанията са композитните задно и странични стъкла - идея идваща от моторните спортове. 

Спирачките с керамични дискове са стандартни, както диференциала с механично заключване, който при другите модели е с електрическо управление. Стандартно са премахнати също и навигационната система и климатика, но при поръчка те могат да бъдат добавени. 

От 911 R ще бъдат произведени точно 991 броя отговарящи на означението на генерацията и явно има голям наплив за него, тъй като вече е разпродаден въпреки високата цена, която го позиционира между GT3 RS и Turbo S кабрио.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бат Саше

    2 0 Отговор
    Каквоо? Порше викате? Ето сега Опосума ще ви даде за душичките.... Опосумеее, къде си да обясниш на заблудените хора това онова за тоя кенеф?
  • 2 Бат Саше

    1 1 Отговор
    Страхотно е с ръчка. Истинска кола. Така да мразя двата педала, че.....Лъч надежда за мен, че и в бъдеще ще се правят истински автомобили.
  • 3 бай

    0 3 Отговор
    НЕМСКИ СКЪРЦАЩИ БОКЛУЦИ
  • 4 Бат Саше

    2 0 Отговор
    Вие с Опосума и Коня, защо не вземете да си организирате едно групово самоубийство? Въпреки че за човечеството ще е огромна загуба, да се прости с неописуемия ви интелектуален потенциал.

    Коментиран от #5

  • 5 опсмопсус

    0 4 Отговор

    До коментар #4 от "Бат Саше":

    Ти не си бай саше, ти си бай лапе!
    Кой те натиска, та звъниш!
    Поршето е играчка за богати и харчи масло фабрично, 500гр. на 1000км.Причините са много, мазане, охлаждане, некадърни инджинери и т.н.!
  • 6 Опосум

    2 0 Отговор
    Опосум ако беше малко по-образован, щеше да знаеш, че високооборотните двигатели работят с много по-големи хлабавини поради по-високата работна температура и всички харчат масло и го пише в книжката на всеки автомобил...
  • 7 Бат Саше

    4 0 Отговор
    Бат Лапе да не се окаже по-голям от теб? И понеже ти имаш навика да звъниш, без да те натискат, та затова те подканям съвсем добронамерено. Иначе за некадърните инжЕнери на Порше...сигурен съм, че ти си най-точният им критик, тъй като не могат на малкия пръст вода да ти сипят, тия негодници. Голяма работа си ти, ей! Всяко писание ти е своеобразен виц. Жив и здрав бъди!
  • 8 опсмопсус

    1 2 Отговор
    БРАВО БИЕ, един да си признае!Радвам се че си реалист!
    Образовам се и ти благодаря ЗА ПОДКРЕПАТА!

    Вижте се бе, бе ен ве боклуци в БГ:
    http://petel.bg/Varnenets-s-BMV-izumi-vsichki-shofori--Na-zadnoto-si-staklo-napisa-----foto-__147529