Отидете към основна версия

12 091 20

4 завиващи колела и 4х4 за новия Megane RS

  • renault-
  • megane-
  • rs-
  • 4control-
  • 4x4

Новото поколение на Renault Megane RS най-вероятно ще разполага с 4х4 система и с пълно управляемо шаси 4control. Още нещо интересно, с което се спекулира е, че мощността му ще е над 300 конски сили. Информацията е на изданието AutoExpress, които се позовават на анонимен източник от подразделението Renault Sport.

В момента най-мощната версия на Megane RS е обозначена с моделен индекс 275 Trophy и разполага с мощност 275 конски сили. Стандартният RS пък разчита на мощ от 265 коня. Предаването на въртящия момент към четирите колела при новия Megane RS ще помогне на Renault да се конкурира със своя хот хеч с автомобили като Ford Focus RS, който е с мощност от 350 кнски сили.

Системата 4control пък ще помогне на колата да е още по-стабилна в завои с висока скорост. Подобна система вече се монтира на GT версията на новия Megane. Посредством електромотор, интегриран под задния мост, и редуктор, задните колела завиват минимално.

При ниска скорост обратно на предните, което намалява диаметъра на завой до 10.4 м. При скорост над 80 км/ч те завиват в еднаква посока с предните, като по този начин подобряват устойчивостта. Що се отнася до двигателя, който ще се монтира под капака на новото Renault Megane RS, то се знае, че ще е различен от досегашния.

От компанията заявиха, че двулитровият четирицилиндров агрегат вече е изчерпал своя ресурс и не подлежи на по-нататъшни усъвършенствания. По предварителни данни новия хот хеч ще се оборудва с модифициран вариант на 1.6-литровия турбо агрегат, който вече се монтира на Megane GT и Clio RS. При тях обаче мощността е 205 и 220 конски сили, съответно, докато при RS ще бъде форсиран до над 300 коня.

Този мотор ще работи и с механична скоростна кутия, и с роботизирана трансмисия. От Renault са на мнение, че последната ще помогне на модела да се наложи на пазари като Япония и Австралия. Очакванията са, че новото Renault Megane RS ще се появи на бял свят през 2018 година.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини