Отидете към основна версия

10 093 54

Tesla Model 3 с над 250 хиляди поръчани автомобила

  • tesla model 3-
  • рекорд-
  • продажби

За първите два дни от представянето на най-бюджетния модел на компанията за електромобили вече са регистрирани над 250 хиляди заявки, като през първите 24 часа те достигнаха цели 100 хиляди. Автомобилите на марката неслучайно биват обвързвани с продуктите на Apple поради истерията, която възниква покрай тях.

Създателят на компанията Илон Мъск естествено е активен в социалните мрежи и не пропуска да информира за цифрите в наплива за Model 3. Можем да ви припомним, че още преди отварянето на вратите на шоурумите пред тях чакаха тълпи от хора. Има и една интересна уловка в случая и тя е, че заявилите модела ще трябва да изчакат поне година и половина, за да го получат.

Със сигурност Мъск е във възторг от това, което се случва и факта, че с прости изчисления можем да сметнем, че заявените автомобили са на стойност 10 милиарда долара при единична цена от 40 хиляди долара. Друга интересна информация е, че производството на 250 хиляди автомобила значи запълване на производствените мощности за близо 3 години, но коя компания не иска да й се случи нещо подобно.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини