Отидете към основна версия

41 672 22

4-те семейни седана, вдигащи над 320 км/ч

  • седан-
  • скорост-
  • автомобили

Днес, на пазара на нови автомобили се предлагат доста наточени седани, като едни от най-известните са Mercedes-AMG S65, Audi RS6 и BMW M5. Всички те са много бързи, но знаковата граница от 300 км/ч. все още не е по силите им. Дори и да могат да вдигнат 300, то те, в заводското си изпълнение, са електронно ограничени на по-ниска максимална скорост. Има обаче седани, които вдигат скорости над 320 км/ч. Ако изключим тунинг изпълненията, то заводските такива седани са само четири и сред тях няма нито "немец", нито "италианец". Ето ги.

Bentley Flying Spur W12 SЗа съвременните автомобили с марка Bentley скоростта от 300 км/ч. не е проблем. Това важи дори и за всъдехода Bentayga. Но достигането над 320 км/ч. е по силите само на новия Bentley Flying Spur W12 S. Ако трябва да сме точни максималната му скорост е 325 км/ч., а ускорението до 100 е равно на 4.2 секунди. За тези резултати се грижи модернизиран шестлитров турбомотор с мощност 626 конски сили.

Aston Martin Rapide SBentley не са единственият представител от албиона в този престижен списък. Принципно това е по-скоро хечбек, но въпреки това попада в класацията. Aston Martin Rapide S е снабден с шестлитров V-образен дванайсетцилиндров двигател, който е с по-малка мощност от този на Bentley-то. Конските сили на Aston Martin Rapide S са 522, но това не му пречи да е с един километър в час по-бърз. Максималната му скорост е 326 км/ч., а ускорението до 100 - 4.4 секунди.

Cadillac CTS-VРецепта за спортен седан по американски: Взимате огромен двигател от Chevrolet Corvette Z06 и го монтирате в Cadillac CTS 2016. Това най-просто представлява Cadillac CTS-V. Двигателят, който е с работен обем от 6.2 литра, е V-образен осемцилиндров с механичен нагнетател. Мощността му е 640 коня, а пиковият момент - 850 Нм. Ускорението определено заслужава уважение - 3.7 секунди до 100 км/ч. Максималната скорост е 322 км/ч.

Dodge Charger SRT HellcatТежката артилерия в действие. Под капака на Dodge Charger SRT Hellcat 2016 също е монтиран 6.2 литров компресорен осмак. Този мотор обаче е с мощност 707 конски сили, а максималният му въртящ момент е 880 Нм. Скоростта, която може да достигне този уникален седан е 328 км/ч, а цената му е само $65 000. За сравнение ще кажем, че един Aston Martin или едно Bently от горепосочените струват колкото четири Hellcat-а.

Към клуба "320" се приближават, но все още не могат да го достигнат и седаните Alfa Romeo Giulia QV и Maserati Quattroporte, както и новото Porsche Panamera Turbo 2017.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини