Last news in Fakti

14 Септември, 2016 05:30 41 656 22

4-те семейни седана, вдигащи над 320 км/ч

  • седан-
  • скорост-
  • автомобили
4-те семейни седана, вдигащи над 320 км/ч - 1

Днес, на пазара на нови автомобили се предлагат доста наточени седани, като едни от най-известните са Mercedes-AMG S65, Audi RS6 и BMW M5. Всички те са много бързи, но знаковата граница от 300 км/ч. все още не е по силите им. Дори и да могат да вдигнат 300, то те, в заводското си изпълнение, са електронно ограничени на по-ниска максимална скорост. Има обаче седани, които вдигат скорости над 320 км/ч. Ако изключим тунинг изпълненията, то заводските такива седани са само четири и сред тях няма нито "немец", нито "италианец". Ето ги.

Bentley Flying Spur W12 S4-те семейни седана, вдигащи над 320 км/ч

За съвременните автомобили с марка Bentley скоростта от 300 км/ч. не е проблем. Това важи дори и за всъдехода Bentayga. Но достигането над 320 км/ч. е по силите само на новия Bentley Flying Spur W12 S. Ако трябва да сме точни максималната му скорост е 325 км/ч., а ускорението до 100 е равно на 4.2 секунди. За тези резултати се грижи модернизиран шестлитров турбомотор с мощност 626 конски сили.

Aston Martin Rapide S4-те семейни седана, вдигащи над 320 км/ч

Bentley не са единственият представител от албиона в този престижен списък. Принципно това е по-скоро хечбек, но въпреки това попада в класацията. Aston Martin Rapide S е снабден с шестлитров V-образен дванайсетцилиндров двигател, който е с по-малка мощност от този на Bentley-то. Конските сили на Aston Martin Rapide S са 522, но това не му пречи да е с един километър в час по-бърз. Максималната му скорост е 326 км/ч., а ускорението до 100 - 4.4 секунди.

Cadillac CTS-V4-те семейни седана, вдигащи над 320 км/ч

Рецепта за спортен седан по американски: Взимате огромен двигател от Chevrolet Corvette Z06 и го монтирате в Cadillac CTS 2016. Това най-просто представлява Cadillac CTS-V. Двигателят, който е с работен обем от 6.2 литра, е V-образен осемцилиндров с механичен нагнетател. Мощността му е 640 коня, а пиковият момент - 850 Нм. Ускорението определено заслужава уважение - 3.7 секунди до 100 км/ч. Максималната скорост е 322 км/ч.

Dodge Charger SRT Hellcat4-те семейни седана, вдигащи над 320 км/ч

Тежката артилерия в действие. Под капака на Dodge Charger SRT Hellcat 2016 също е монтиран 6.2 литров компресорен осмак. Този мотор обаче е с мощност 707 конски сили, а максималният му въртящ момент е 880 Нм. Скоростта, която може да достигне този уникален седан е 328 км/ч, а цената му е само $65 000. За сравнение ще кажем, че един Aston Martin или едно Bently от горепосочените струват колкото четири Hellcat-а.

Към клуба "320" се приближават, но все още не могат да го достигнат и седаните Alfa Romeo Giulia QV и Maserati Quattroporte, както и новото Porsche Panamera Turbo 2017.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Георги

    0 1 Отговор
    """"Всички те са много бързи, но знаковата граница от 300 км/ч. все още не е по силите им."""" ХАХАХХА колега, що пишеш глупости бре, електронно ограничени са до 250км./ч, не че не могат да ускорят до толкова!!! А и не знам какво дефинираш под "семейни", ако може да ни поясниш.

    Коментиран от #2

  • 2 Караиванов

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Георги":

    Гошко, глупости пишеш ти, а по-интересното е, че не четеш. Прочети плс продължението на изречението, което си цитирал, но ако ти е трудно аз ще ти го "сдъвча" - "Дори и да могат да вдигнат 300, то те, в заводското си изпълнение, са електронно ограничени на по-ниска максимална скорост." Семейни са защото са такива, могат да поберат цялото семейство, тоест не са двуместни. Това си е термин, използващ се от специалистите от доста отдавна. Аман от лаици като теб.

    Коментиран от #4

  • 3 До Караиванов

    0 1 Отговор
    Защо трябва да обиждаш не разбирам ... Гошко пита, ти като знаеш отговори му. На всяка статия след вторият коментар започват обиди.

    Мое мнение: Ами не са семейни!
  • 4 До караиванов 2

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Караиванов":

    Караиванов, електронното ограничение се премахва по желание на клиента и по-горе изброените лимузини от немския премиум бранд развиват без проблем по 320 км/ч.

    Коментиран от #5

  • 5 МаКаТа

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "До караиванов 2":

    Електронното ограничение НЕ се премахва от производителя, а само от разни доказани и недоказани тунинг фирми. В статията си пише, че тунинг изпълненията са изключени от класацията, а премахнеш ли ограничителя, то това означава, че по колата са правени доработки, тоест не са сток. Освен това Караиванов е прав. Терминът "семейни" се използва точно в този смисъл и всеки разбиращ и интересуващ се от автомобили го знае много добре.

    Коментиран от #6

  • 6 Ограничение

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "МаКаТа":

    Всъщност повечето производители предлагат опцията за премахване на ограничението.

    Коментиран от #7

  • 7 Марто

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Ограничение":

    Всъщност, никой производител не предлага махане на ограничението. То е сложено не за да се пази мотора, а защото колата става опасна - не издържат нито спирачки, нито стабилността е същата.

    Коментиран от #11, #13

  • 8 Гост

    0 0 Отговор
    Кадилака е .аати красивия автомобил.
  • 9 ссссссс

    0 0 Отговор
    Каквото и да се приказва Американска машина е тежала и се опитват да я олекотят и пак няма да вьрви като европейски автомобил НО !!!!!Американския мускул винаги ще е пред европейския автомобил каквъвто и да е бил той
  • 10 Димитър

    0 0 Отговор
    Още 1990 година Опел Омега Лотус е удрял 300 км.
    Голяма, семейна, с два пъти по-малко кончета.
    За 26 години инвистиции в разработки, са постигнали невероятно голям напредък.
  • 11 Ограничение

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Марто":

    Ами не си прав. Ограничението е сложено главно заради нормите в богатите Европейските страни. Това не включва България. За пример ти давам в компютъра на Мерцедес има скрито заложена функционалност, специално предназначена за страни от 3ти-я свят. Там няма ограничение.
  • 12 Роман "Маверика"Ценов

    1 0 Отговор
    Dodge е добър.
  • 13 боко

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Марто":

    За твое сведение при поръчка на нов AMG автомобил Мерцедес предлагат Driver's Package, където срещу съответната сума (около 3000 Еur) производителят премахва ограничението от 250 км/ч и колата излиза stock без органичител за скорост

    Коментиран от #21

  • 14 kiro

    1 0 Отговор
    аз под семеина кола разбирам комби или миниван!!!
  • 15 Милен

    0 0 Отговор
    N1:BMW ALPINA B5 F10-328 km/h
    N2:BMW ALPINA B5 F11-323km/h
    N3:BMW ALPINA B6 F06- 330km/h
    N4:BMW ALPINA B7 G11-330km/h
    Ето за разбирачите 4 модела само на един НЕМСКИ автомобилен производител(не тунинг фирма),които прехвърлят границата от 320км/h а някои от тях са даже доста "по-семейни" отколкото цитираните в статията измислици.Да не говорим за колко още марки и съответно модели от НЕМСКИ произход можем да се сетим и не знам защо се напъвате с тези американски коруби,които технологично може би все още са в миналия век.
  • 16 БОРИСЛАВ

    0 0 Отговор
    БЕНТЛИ НЕ Е ЛИ НЕМСКА.
  • 17 БОРИСЛАВ

    0 0 Отговор
    БЕНТЛИ НЕ Е ЛИ НЕМСКА.

    Коментиран от #18

  • 18 кккк

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "БОРИСЛАВ":

    Бентли си е английска марка със собственик Фолксваген.
  • 19 борислав

    0 0 Отговор
    БЕНТЛИ -фолксваген груп
  • 20 борислав

    0 0 Отговор
    БЕНТЛИ Е СОБСТВЕНОСТ НА ФОЛКСВАГЕН -ГРУП ОТ 1998Г.
  • 21 Георги Симеонов

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "боко":

    А за твое още по голямо сведение с Driver's Package пак имаш ограничител на скороста само че не е 250км/ч ами по - голям. Просто няма AMG което да се предлага без ограничител на скороста !
    И само да кажа до коментар №15, Миленеее, тебе хич те няма на белия свят ALPINA са автомобилен производител колкото и BRABUS са !
  • 22 Driver

    0 0 Отговор
    Статията е написана не коректно , гореспоменатите автомобили не достигат 320 км/ч само и единствено защото са електронно и или механично ограничени!Ако бъдат премахнати ограничителите и при подходящо дълга права и M5 и S63 и RS6 без проблем ЩЕ "ВДИГНАТ" 320!