Отидете към основна версия

10 239 15

Шокираща Corolla със задно и характеристики на Bugatti

  • toyota-
  • corolla-
  • тунинг

Стандартната нова генерация на Toyota Corolla е спокойно автомобилче, което съвсем не е предназначено за дрифт, най-малкото защото е с предно предаване. не така обаче смятат американците от Rockstar’s, които взимат една Toyota и я превръщат в истински автомобил за дрифт. Как става това?За основа взимат една нова Toyota Corolla (у нас този модел се продава като Auris) и първото, което правят, е да я пренастроят към, задължителното за дрифт, задно предаване и това съвсем не е закъсняла първоаприлска шега. Двигателят е заимстван от Camry и е с работен обем 2.7 литра.

Той е четирицилиндров 2AR и сам по себе си съвсем не е мощен. Не така обаче стоят нещата, след като са му монтирани свръхмощен турбокомпресор Borg Warner, клапани Supertech Performance, цилиндрова глава Portflow Design и инжектори АЕМ. Плюс всичко това е интегрирана и допълнителна система с азот.С активирана нитро система, мощността на колата достига до 1000 конски сили, а максималният въртящ момент - до 1 150 Нм. С последния се справят четиристепенна усилена механична трансмисия Gforce, специално регулируемо окачване и специални гуми.

Шокиращата Toyota Corolla за дрифт е с характеристики на Bugatti, но целта не е да се състезава с него, а да вземе участие в шампионата Formula Drift. Зад волана на тази кола ще седне шампионът от 2015 година Фредерик Асабо.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини