Отидете към основна версия

13 Април, 2017 14:23, обновена 13 Април, 2017 14:23 10 206 34

Голямото Subaru ще се казва Ascent

  • subaru-
  • ascent-
  • viziv-7-
  • b9 tribeca-
  • ню йорк 2017

Ръководството на Subaru най-сетне се реши на пълноразмерен всъдеход с три реда седалки. Името на представения в Ню Йорк Ascent, което отсега предвещава обърквания с близкия като звучене Hyundai Accent на пазарите извън англоговорящите страни, се превежда като "издигане", "възкачване" и дори "възход".

Дали новото SUV ще защити названието си, или ще последва съдбата на B9 Tribeca, от която за 9 години бяха продадени едва 78 000 бройки, ще покаже само времето. Изложеният в Ню Йорк експонат представлява почти серийна версия на прототипа Viziv-7, представен в Лос Анджелис през ноември.

За разлика от първия концепт Ascent вече разполага с пълноценен интериор. Ключовите му особености са изцяло цифровият приборен панел, сензорните бутони за управление на стъклоповдигачите и триспицовият волан, по който също има чувствителни на допир копчета.

Впечатление на средната конзола прави големият тъчскрийн, от който се управляват мултимедийната система, климатикът и т.н., както и липсата на традиционен скоростен лост. Салонът е тапициран в двуцветна кожа.

Ascent ще се произвежда в завода на Subaru в Лафайет, щата Индиана, където се сглобяваше и B9 Tribeca. Продажбите започват в началото на следващата година, но информация за износ в други страни все още няма.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини