Отидете към основна версия

5 681 5

Уволняват шефа на Ford

  • ford-
  • марк фийлдс-
  • уволнение

Генералният директор на Ford Motor Company Марк Фийлдс се прощава с поста си, съобщава Forbes. Официалното съобщение за уволнението му ще се появи в съвсем скоро време, а причината е изгубеното доверие от страна на председателя борда на директорите Бил Форд.

Според източници от компанията състоянието ѝ тревожело борда, а Фийлдс така не успял да сплоти ръководството около общи цели и да предложи смислена стратегия за развитие. Новият генерален директор ще бъде Джеймс Хакет, шеф на дъщерната Ford Smart Mobility LLC.

Заедно с Фийлдс си тръгва и вицепрезидентът по връзките с обществеността Рей Дей. Той ще бъде сменен от Марк Тръби, който е заемал аналогична позиция в азиатско-тихоокеанското подразделение на Ford.

Марк Фийлдс стана генерален директор на Синия овал в средата на 2014 г. Под управлението му акциите на концерна поевтиняха с 40%. В началото на годината Ford отстъпи на Tesla второто място по пазарна капитализация сред американските автомобилостроители, а миналата седмица стана ясно, че ще бъде съкратен всеки десети служител на компанията, за да се спестят разходи в размер на $3 млрд. годишно.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини