Last news in Fakti

22 Май, 2017 12:25 5 677 5

Уволняват шефа на Ford

  • ford-
  • марк фийлдс-
  • уволнение
Уволняват шефа на Ford - 1

Генералният директор на Ford Motor Company Марк Фийлдс се прощава с поста си, съобщава Forbes. Официалното съобщение за уволнението му ще се появи в съвсем скоро време, а причината е изгубеното доверие от страна на председателя борда на директорите Бил Форд.

Според източници от компанията състоянието ѝ тревожело борда, а Фийлдс така не успял да сплоти ръководството около общи цели и да предложи смислена стратегия за развитие. Новият генерален директор ще бъде Джеймс Хакет, шеф на дъщерната Ford Smart Mobility LLC.

Заедно с Фийлдс си тръгва и вицепрезидентът по връзките с обществеността Рей Дей. Той ще бъде сменен от Марк Тръби, който е заемал аналогична позиция в азиатско-тихоокеанското подразделение на Ford.

Марк Фийлдс стана генерален директор на Синия овал в средата на 2014 г. Под управлението му акциите на концерна поевтиняха с 40%. В началото на годината Ford отстъпи на Tesla второто място по пазарна капитализация сред американските автомобилостроители, а миналата седмица стана ясно, че ще бъде съкратен всеки десети служител на компанията, за да се спестят разходи в размер на $3 млрд. годишно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    3 1 Отговор
    Форд и ГМ вече минаха през един фалит 2009 и бяха спасени с правителствени субсидии , които тогава Форд успя да върне доста по-рано от ГМ , но сега ГМ имат поне някаква реална разработка на електромобили , докато Форд още са само на прототипи и нищо реално близко до производство , а време вече няма ВЪОБЩЕ

    Коментиран от #2, #4

  • 2 Shmeker

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    А да бе електромобилите им съсипаха бизнеса... глупости!
    Просто всичкото бизнес се мести в Китай. Дори и електромобилите.

    Коментиран от #3

  • 3 гост

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Shmeker":

    Ако под "бизнес" разбираш ДВГ , тотално си се "объркал" . А че китайците са много по-подготвени за "новата ера " спор няма и американците са много наясно с това . Обаче чакай да видиш какво ще се случи на "европейците" дето в момента гледат като шибнати с мокър парцал
  • 4 Трифонов

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    За какво няма време... За конструиране на електрокари!? Ами-и-и... бъркаш са! Я влез там по статиите и кажи какво е отношението между продажбите на електромобили в САЩ и Европа към тези на конвенционални автомобили. И ще видиш, че време има колкото искаш!

    Коментиран от #5

  • 5 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Трифонов":

    Супер , много се надявам ти и шефовете на Форд и подобните да продължавате да мислите така , ще улесните много някои хора