Отидете към основна версия

7 715 16

Конкурент на Tesla моли Ford да го купи

  • lucid motors-
  • air-
  • ford

Американската компания Lucid Motors, финансирана с китайски капитали, е преговаряла с Ford възможностите да стане част от концерна. Евентуалната покупка на конкурента на Tesla обаче засега не влизала в плановете на "Синия овал", съобщава Automotive News.

Подробности за срещата и евентуалната сума по сделката не се съобщават. Известно е обаче, че от Lucid Motors са потърсили услугите на банковия холдинг Morgan Stanley за привличане на допълнителни инвестиции.

Производителят на електромобили се нуждае от средства за продължаване на развойната дейност и строителството на собствен завод в щата Аризона. Според финансовите разчети фабриката ще струва $700 млн.

Lucid представи първия си модел Air през декември 2016 г. Електромобилът има мощност 1 000 к.с., ускорява от място до 97 км/ч за 2.5 секунди и развива максимална скорост 315 км/ч, а пробегът с едно зареждане е близо 650 км.

Прогнозната цена на най-достъпната модификация на Lucid Air е $52 500. За сравнение най-евтината Tesla Model S струва $57 700.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини