18 Юли, 2017 14:14 7 701 16

Конкурент на Tesla моли Ford да го купи

  • lucid motors-
  • air-
  • ford
Конкурент на Tesla моли Ford да го купи - 1

Американската компания Lucid Motors, финансирана с китайски капитали, е преговаряла с Ford възможностите да стане част от концерна. Евентуалната покупка на конкурента на Tesla обаче засега не влизала в плановете на "Синия овал", съобщава Automotive News.

Конкурент на Tesla моли Ford да го купи

Подробности за срещата и евентуалната сума по сделката не се съобщават. Известно е обаче, че от Lucid Motors са потърсили услугите на банковия холдинг Morgan Stanley за привличане на допълнителни инвестиции.

Конкурент на Tesla моли Ford да го купи

Производителят на електромобили се нуждае от средства за продължаване на развойната дейност и строителството на собствен завод в щата Аризона. Според финансовите разчети фабриката ще струва $700 млн.

Конкурент на Tesla моли Ford да го купи

Lucid представи първия си модел Air през декември 2016 г. Електромобилът има мощност 1 000 к.с., ускорява от място до 97 км/ч за 2.5 секунди и развива максимална скорост 315 км/ч, а пробегът с едно зареждане е близо 650 км.

Прогнозната цена на най-достъпната модификация на Lucid Air е $52 500. За сравнение най-евтината Tesla Model S струва $57 700.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    21 2 Отговор
    Ама хич не проверявате какво пишете. Цената от 50х.долара, за нероден Петко, е за кола с 400кс, един двигател, и батерия с капацитет за 200+мили. Това е. Колата с 1000кс, тази от снимките, ще струва 150х.долара с всичките си екстри и възможности.
    Те фабрика нямат, коли не правят, но инак убиец на Тесла били. Това е пореден балон на инвеститори без реално покритие. Защото Мъск, на когото всички се смеят, в такива моменти си е вадил от джоба милиарди, за да покрие тези моментни проблеми с планиране и производство. Кой друг мениджър го е правил това в името на идеята си? Китайците да си ги финансират и развиват, ако не могат фалит и пак викайте "убиец на Тесла".

    Коментиран от #5, #12

  • 2 Jack Bauer

    11 4 Отговор
    Щом се моли на Ford толкова е и конкурент на Tesla.
  • 3 Гоуст

    17 5 Отговор
    Не че нещо, но моделите фокус, фиеста и мустанг, са едни от най-продаваните коли в своя клас. Не случайно Форд са толкова напред. Ти си карай селското бмв и си разправяй измислените лафове за Форд
  • 4 гост

    4 0 Отговор
    Някой скоро тук разправяше бабини деветини как "старите производители" щели да изчакат и после с "минимум инвестиции" да изкопират Тесла и да я задминат ! Да се надяваме , че тия бръмбари са излетели дори и от неговата глава
  • 5 Сектант

    4 6 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Човек престани да се излагаш по този начин. Всеки който е имал собствен бизнес постъпва по този начин, да не говорим с колко кредити задлъжняват и колко безсънни нощи имат. Стига го боготвори този човек, един нормален бизнесмен като много други.

    Коментиран от #6

  • 6 гост

    7 5 Отговор

    До коментар #5 от "Сектант":

    Даа , с една мааааалка разлика , той УСПЯВА , за разлика от много други !!!

    Коментиран от #7

  • 7 Сектант

    8 5 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    ХеХе сектанта си е сектант докрай.

    Той успява ЗА РАЗЛИКА от много други може да се каже и като:

    Той успява КАКТО много други.

    Коментиран от #8, #10

  • 8 гост

    0 5 Отговор

    До коментар #7 от "Сектант":

    Ами да споменеш барем един дето наполовина е направил ?

    Коментиран от #9

  • 9 Сектант

    9 0 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Бил Гейтс
    Стив Джобс
    Ричард Брансън
    Карлос Слим
    Лари Пейдж
    Майкъл Блумбърг
    Хенри Форд
    Рупърд Мърдок
    Марк Зукърбърг

    Още да изброявам ли ????

    Коментиран от #13, #14

  • 10 Никой

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Сектант":

    Поинтересувай се малко и ела да изброиш "много" колкото него успели хора. Пожелавам ти успех.
    Относно статията. Още от началото всички медии писаха шумни заглавия как Тесла трябва да се пазят и как ще бъдат отвяни от компания, която няма и един продукт. И Тесла са имали такива проблеми и силно се надявам Lucid да ги превъзмогнат, защото конкуренцията винаги е хубаво нещо.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Прос

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Че то хубаво 50х долара ще е базовия Луцид, а най-напомпания 150х, ама те и теслите са така. За 69х може да си вземе тесла model s 75, което е най-базовият модел, а най-скъпата е 140х. А за тези 57700, за които са писали в статията, това е цената след отстъпка от 7500 долара (важи за 7 щата в САЩ) и 5500 долара икономия от гориво (за период от две години)
  • 13 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Сектант":

    Май говорехме за електромобили или си говориш колкото да не заспиш ?
  • 14 гост

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "Сектант":

    А и между другото всички които си изброил освен Пейдж и Зукърбърг са два пъти по-стари от него , а и работят само в една област , докато Мъск в момента притежава водещите компании в поне три области и подготвя още три в други области , така че след десетина години най-вероятно всички от списъка ти ще изглеждат дребнички пред него

    Коментиран от #15

  • 15 Sektant

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "гост":

    Тоест ти си сектант и не можеш да разбереш че Мъск не изобретява нищо а просто прави бизнес както много други.

    А колко успешен е един бизнесмен може да видиш в класацията на FORBES.

    Коментиран от #16

  • 16 гост

    0 2 Отговор

    До коментар #15 от "Sektant":

    Пак да ти напомня , че темата беше електромобили , колкото и да се правиш на разсеян , а FORBES мери само и единствено моментно парично състояние .